Det regner med frikadeller 2

01.02.2014

Video Clip

Filmtrailer:

Video Clip

Efterfølgeren til “Det regner med frikadeller” er ligeså sjov som originalen, men langt fra ligeså god. Om filmen har humor eller er trættende er en smagssag. For børn og teenagere er det uanset hvad enkel og uhøjtidelige underholdning.

Handling

Otte minutter efter det forrige eventyr slutter, har den sjove, geniale og naive opfinder Flint Lockwood besluttet at flytte sammen med kæresten Sam og bygge et flot laboratorium sammen med sine venner. To minutter efter ankommer Flints store idol Chester V og overbeviser Flint om at udsætte planener og redde verden fra en ny overhængende fare.

Truslen fra levende maddyr

Chester V kan fortælle, at Flints maskine, der forvandler vand til mad, nu skaber levende maddyr, som truer alt andet liv. Dermed bliver det en sag for Flint, Sam og vennerne, som tager på en mission for at ødelægge den diabolske maskine en gang for alle.

Fra levende jordbær til tacodiller

Og det er virkelig en sjov verden, som møder dem. Vennerne møder alt fra levende jordbær, flodhestepatéer, sellerisaurer til frygtindgydende tacodiller og edderburgere. Derudover er truslen fra maddyrene en udfordring for venskabet i gruppen, og gradvist begynder de at forstå, at tingene ikke er helt, som de troede.

Vurdering

Det er bare at gøre sig klar til en overflod af sjove madmetaforer. Filmskaberne har virkelig sluppet fantasien løs og serverer et gennemtænkt miks af mærkelige maddyr, ordspil og absurde scener. Satiren af “Jurassic Park” er meget sjov, og det er rart at gense de forskellige karakterer fra den første film. Handlingen er så tætpakket og fuld af humor, at det er umuligt at kede sig, og der er ingen tvivl om, at filmen bliver en succes hos mange børn og unge.

Overdreven satire og billig latter

Alligevel er det ikke en specielt god film. Ofte er scenerne meget sjove, men det bliver efterhånden kedeligt, at det hele skal gøres til satire, ordspil eller absurd kaos. Selv i alvorlige situationer, foregår der noget underligt i baggrunden, og der er så mange vitser, at det tager glæden fra de virkelige guldkorn. Filmens forsøg på at være sjov og charmerende er ikke mislykket, men det hele bliver lidt for anmasende og overanstrengt til at være mere end bare billig latter.

Indlysende budskab

Hvor den første film havde et godt og gennemarbejdet budskab, har efterfølgeren et plat og alt for indlysende budskab om værdien af venskab. Og vi bryder os ikke om, at Brent i denne film bare fremstår som en klovnestatist, som man driller med hans overvægt.

Egnethed

“Det regner med frikadeller 2” er tilladt for alle. Der er nogle dramatiske scener, men der er grænser for, hvor uhyggelig en edderkoppeburger eller et tacomonster kan være. Filmen er lidt for hurtig for de yngste, men kan trygt ses af børn fra 5 år og passer ligeså godt til ældre børn og teenagere.

Konklusion

“Det regner med frikadeller 2” er sjov og har høj underholdningsværdi, men vi savner den mere afbalancerede humor og det gode budskab fra den første film. Det bliver slet og ret for meget af det gode.

Instruktør: Cody Cameron og Kris Pearn Genre: Animation, Familiefilm Sprog: Danske stemmer Nationalitet: USA Spilletid: 1 time og 34 min. Distribution: United International Pictures Produktionsår: 2013 Medierådet for børn og unges aldergrænse:  Tilladt for alle Begrundelse: Filmen har en humoristisk grundstemning. Den foregår i et ret hurtigt tempo og indeholder en række dramatiske scener med truende væsner, forfølgelser og farefulde situationer. Da det hele foregår i et urealistisk animationsunivers og indenfor en udpræget komisk ramme, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

kidsandmedia dk’s vurdering: OK

Del |

Tips en venn