Flyvemaskiner

28.10.2013

Video Clip

Filmtrailer:

Video Clip

“Flyvemaskiner” virker som en dårlig kopi af “Biler”, men byder på udemærket underholdning.

Handling

Man kender plottet. Sprøjteflyet Dusty er ked af sin plads i verden og vil hellere være et racerfly end sprøjte landsbyens marker. Hans største drøm er at deltage i flyracet “Vinger verden rundt”. Ingen tror på Dusty, men efter et kvalificeringsløb og en dopingdiskvalifikation, får han en plads i det prestigefyldte race.

Tankbilen Tønde og servicetrucken Dorthe er trofaste hjælpere, og siden melder det sagnomspundne jagerfly Skipper sig som lærermester. Racet fører Dusty rundt i hele verden, og han bliver venner med det kærlighedssyge mexicanske fly El Chupacabra og den søde Ishanj. Men eventyret er selvfølgelig ikke uden problemer. Mesterflyet Ripslinger er fast besluttet på at forsvare sin titel, og det hjælper overhovedet ikke, at Dusty lider af højdeskræk.

Vurdering

“Flyvemaskiner” skal ses som et spin-off på de to “Biler”-film, selv om det ikke er Pixar, der står bag denne film. Det burde de måske have gjort, for her får man bare en tam kopi. Alle de flotte karakterer fra “Biler” har sin modpart: Dusty er Lynet, Tønde er Bumle, Skipper er Doc osv. Charmen og friskheden mangler, historien virker uinspirerende og uden fortællerglæde. I denne film nyser traktorerne ikke og vælter - nej da, de ruller bare stille og roligt forbi.

På den anden side, er “Flyvemaskiner” ikke en kedelig film. Der er masser af fart, spænding og humor, og de store runde øjne er selvfølgelig uimodståelige. Filmen vil helt sikkert underholde mange børn og teenagere. Filmskaberne ved nøjagtig, hvad der skal til for at tilfredsstille målgruppen.

Budskaber er for så vidt godt, men det er bare set utallige gange før. Man kunne i det mindste have sparet os for de værste klicheer. Dusty er sikker på, han kan være mere, end han er bygget til. Det har han selvfølgelig ret i, hvilket gælder for os alle. Og uden sammenhold og glæde lykkes det ikke.

Egnethed

“Flyvemaskiner” er tilladt for alle og egner sig godt til børn. Der er nogle lidt dramatiske scener, men for børn fra 6 år er det god underholdning.

Konklusion

“Flyvemaskiner” er en børnevenlig og fartfyldt underholdningsfilm, men manglen på originalitet trækker ned.

Instruktør: Klay Hall Genre: Animation, Familie, Komedie Danske stemmer: Simon Stenspil, Finn Storgaard, Michael Hasselflug, Lene Maria Christensen, Søren Clauding m.fl. Nationalitet: USA Spilletid: 1 time 32 min. Distribution: The Walt Disney Company ApS Produktionsår: 2013 Medierådet for børn og unges aldersgrænse: Tilladt for alle Begrundelse: Filmen rummer ingen skræmmende elementer. Læs hele beskrivelsen her.

kidsandmedia dk’s vurdering: OK

Del |

Tips en venn