Hr. Peabody og Sherman

14.03.2014

Video Clip

Filmtrailer:

Video Clip

Charmerende humor og højt tempo gør dette tidsrejseeventyr underholdende for børn, men historien er tvivlsom.

Hr. Peabody er en hund. Men han er også det største geni i universet. Han er bl.a. en genial opfinder og en fremragende kok og atlet. Hr. Peabody har en adoptivsøn. Den lidt nørdede Sherman. Sammen har de oplevet jordens største øjeblikke gennem Hr. Peabodys fantastiske opfindelse: En vaskeægte tidsmaskine.

Mobning skaber problemer

Da Sherman begynder i skole, bliver deres harmoniske tilværelse forstyrret. Penny kan ikke lide, at Sherman er dygtigere end hende og mobber ham brutalt. Sherman giver igen, og får skylden for det hele.

Tidsrejser og tidsknuder

Problemerne hober sig op, og snart truer en dame fra kommunen med at tage Sherman fra Hr. Peabody. Det hjælper heller ikke, at Sherman viser Penny tidsmaskinen for at få hende til at kunne lide ham. Før de ved af det, er Sherman, Penny og Hr. Peabody havnet i et tidseventyr, hvor de bl.a. besøger det gamle Egypten, Den Trojanske Krig og selveste Leonardo da Vinci. Samtidig bliver forholdet mellem Hr. Peabody og Sherman sat på prøve, og efterhånden ender tidsknuderne i det totale kaos.

Vurdering

“Peabody og Sherman” er en energisk film, som aldrig bliver kedelig. De charmerende karakterer, en lang række fartfyldte scener og flot animation giver en film, som både underholder børn og unge 

Surrealistisk historie med mange løse ender

Men høj underholdningsværdi betyder ikke nødvendigvis, at filmen er god. “Peabody og Sherman” præsenterer os for en surrealistisk præmis. En genial hund lever som et menneske og har adopteret en dreng for at give ham det, han ikke selv havde – en kærlig og støttende familie. Dette fungerer fint for en kort tid, men hvad er pointen med det? Vi får aldrig nogen forklaring på det. I stedet bliver vi præsenteret for en historie om en dreng, som skal lære at være stolt af, at han har en hund som far… Historien formår aldrig at bruge sin surrealisme til at fortælle noget vigtigt med et nyt perspektiv. Det bliver meningsløst.

Meningsløs parodi

Man kan hævde, at historien er lærerig ved, at man får indblik i flere af historiens største øjeblikke. Men samtidig giver filmen et helt forvredet indtryk af, hvad der skete, og af personerne, der var med. Det er en parodi. Sjov, men meningsløs.

Mange ordspil, børn ikke forstår

Filmen er overlæsset med ordspil og vitser, som kun voksne forstår. I nogle animationsfilm fungerer det godt, men her bliver det så meget, at store dele af dialogen er meningsløs for børn. Vi har set den oversatte version, og det har nok været svært at oversætte alle de engelske ordspil lige godt. Vi anbefaler originalversionen til dem, som kan engelsk.

Simpel filmunderholdning

Filmen har dog et fint budskab om at tage kontrollen over sit eget liv, og om hvordan ting kan bliver meget bedre, hvis man prøver at blive venner med dem, man ikke kan lide. Og filmskaberne ved, hvordan man underholder. Filmen fungerer godt som en simpel filmunderholdning i halvanden time.

Egnethed

Filmen har fået syvårsaldersgrænsen, fordi der er nogle mørke og dramatiske scener, og anbefales ikke til yngre børn.

Konklusion

“Peabody og Sherman” er et typisk eksempel på en film, som kunne have været meget bedre, hvis filmskaberne havde brugt mere tid på historien. Filmen er underholdende, men den anbefales ikke.

Instruktør: Rob Minkoff Genre: Animation, eventyr, familiefilm Danske stemmer:Lasse Rimmer, Oscar Dietz, Søs Egelind, Caspar Phillipsson Nationalitet: USA Spilletid: 1 time og 32 min. Distribution: SF Film A/S Produktionsår: 2014 Medierådet for børn og unges aldersgrænse: Tilladt for alle, men frarådes børn under syv år Begrundelse: Filmen har en humoristisk grundstemning og præges af højt tempo. Der er mange scener med eksplosioner i forbindelse med tidsrejser, med dramatik i form af kampe og forfølgelser, og hovedfigurerne kommer ofte i fare. I én scene bliver hovedfigurerne forfulgt af soldater i en underjordisk gang, og de undslipper med nød og næppe på en voldsom flodbølge. En anden scene indeholder en dramatisk biljagt, hvor fortidshistoriske figurer og bygninger falder ned fra himlen, og hvor hovedfigurerne fanges af politiet og trues med adskillelse. Da filmen foregår i et animeret univers, er humoristisk og forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales ikke

Del |

Tips en venn