Hvad er phubbing?

24.02.2014

Video Clip

Filmklip om phubbing

Video Clip

Phubbing: Når man i en social kontekst tager en person i at tjekke sin telefon I stedet for at være opmærksom.

(“The act of snubbing someone in a social setting by looking at your phone instead of paying attention.”)

Sådan lyder betegnelsen for phubbing, der officielt fik sin betegnelse i maj 2012, da en flok forskellige fagfolk var samlet for at tale om adfærd.  (Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Phubbing)

Hjemmesiden Stopphubbing.com skriver:

- Forestil dig fremtidens par siddende I stilhed. Forhold basered på statusopdateringer. Evnen til at kommunikere ansigt til ansigt fuldstændig udryddet.

Her er adfærden selvfølgelig sat på spidsen i en sådan grad, at man ikke er i tvivl om fænomenet, men heller ikke om den negative ladning, som begrebet indeholder.

Dog er det alligevel et begreb og en adfærd, som er god at være opmærksom på og tage stilling til. Hvordan ønsker vi, at vores børns fremtid skal se ud?

Hvis vi ønsker, vores børn skal kunne fungere i sociale kontekster, være opmærksomme på hinanden og værdsætte fysisk samvær, så er det vigtigt, at vi viser de værdier gennem vores egen adfærd.

Omvendt ved vi også, at børn og unge opfatter en sms o.l. som et fysisk prik på skulderen, som er uhøfligt at ignorere, og den indsigt må vi også have med i vores forståelse og opdragelse.

Del |

Tips en venn