Julekalenderoversigt

15.11.2013

Her er oversigten over julekalendrene for børn i år.

DR Ramasjang - Jul på slottet

DR Ramasjang sender klassiker På Ramasjang sender DR ’Jul på Slottet’ for de små hver aften 17.30 - en vidunderlig klassiker som har det hele – romantik i forholdet mellem Prinsesse Miamaja og Prins Valentin, drama i krigen mod nabokongeriget Montania og humor med nisserne spillet af Allan Olsen og Ole Thestrup.

’Jul på Slottet’ præsenteres hver aften af Shane Brox, der sammen med hunden Jakob skaber julestemning med lim, glimmer og saks.

DR Ultra - Jultra

DR Ultra smadrer juleplatter med lammekøller På Ultra sender DR ’Jultra’ hver aften 19.20 – en nyproduceret julekalender med Nørderne.

Det er de samme ting, vi fisker frem jul efter jul, men nu kigger Nørderne på dem i et andet og sjovere perspektiv. Der gemmer sig nemlig masser af videnskab i julen, og der er nye sjove måder at bruge julens traditionelle ”rekvisitter” på. Man kan for eksempel smadre juleplatter med en frossen lammekølle, rulle brunkager ud med en damptromle og meget mere. 

DR 1 - Pagten

Pagten sendes på DR1 hver aften kl. 19.30. 

Pagten er en historie om at stå sammen og hjælpe hinanden, når det virkelig gælder og om at acceptere hinanden på trods af forskelligheder. Det er også et rigtigt juledrama med en isheks, som truer nissernes eksistens, jagten på en hemmelig pagt, og en række magiske prøver, som to børn, fra hvert sit univers, må igennem.

Den 12-årige skoledreng Malte og den jævnaldrende nissepige Lyda er den kombination af menneske og nisse, der er nødvendig for at finde frem til Pagten, hvis skjulested er beskyttet af tre magiske prøver. Deres mod og venskab bliver udfordret, og der bliver brug for deres særlige evner, hvis den onde isheks skal besejres, og et nyt og bedre fællesskab opstå.

Pagten er skrevet af Maya Ilsøe og blev sendt første gang i 2009.

’Pagten genudsendes hver aften på Ultra kl 20.30.

TV 2 - Tvillingerne og julemanden

TV 2 sender i år Tvillingerne og julemanden hver aften kl. 20.00.

Lars Hjortshøj er igen Julemand i TV2′s nye julekalender 2013. Fortsættelsen af TV 2's succesrige julekalender “Ludvig og Julemanden”. 

 

Del |

Tips en venn