2014 FIFA World Cup Brazil

13.08.2014

Video Clip

Spiltrailer:

Video Clip

FIFA World Cup-udgivelsen taber til de almindelige FIFA-spil.

Hvert år udkommer der en opdateret udgave af fodboldspillet FIFA. Som regel er der tale om mindre ændringer og opdateringer, men hver gang når spillet nye højder: spillet bliver bedre og spiloplevelsen større.

Under niveau

World Cup-udgaven af spillet opleves mere som et skridt tilbage. Grafikken er dårligere og det samme gælder spilfunktionaliteten. Det er sjovt at se VM-indpakningen på FIFA, men det er ikke gennemført og spillet holder ikke niveauet fra de almindelige FIFA-udgivelser.

Gode træningskampe

“FIFA World Cup” handler selvfølgelig om VM. Man kan vælge at starte i grundspillet eller begynde rejsen før kvalificeringen sparkes igang - og spille sig gennem alle venskabskampene først. I spillet  kommer en ny funktion: før hver kamp kan man spille en kort træningskamp. I træningskampene vælger man fire spillere, og spillet øger færdigheder som fart, skud og afleveringer. Hvis spillerne spiller en dårlig træningskamp, kan de gå ned i færdigheder. Det er en god funktion, vi håber at se mere af i fremtidige FIFA-udgivelser.

 Vær en spiller på landsholdet

Træningen fungerer også godt i “Be a Pro”-mode eller “Captain Your Country”-mode. Her starter man som en ny spiller på landsholdet. Målet er at spille sig til en plads på holdet, som til sidst rejser til Brasilien. For at opnå dette skal man levere godt spil i kampene, der leder frem mod slutspillet. Hvis man ikke klarer det, slutter eventyret brat. Det giver hver kamp en ekstra betydning ved at spille venskabskampene også.

Spil på VM-stadions

I “Seasons”-mode er de forskellige divisioner forklædt som de ti VM-arenaer. Man spiller ti kampe på hver stadion og skal samle point nok for at komme videre til næste arena med Estádio do Maracana i Rio de Janeiro som det endelige mål.

Spil slutspillet online

Der er også et mode, hvor man spille VM-slutspillet mod andre spillere online. Denne gruppe sættes sammen af holdene, som modstanderne bruger, efterhånden som man spiller mod dem. Man begynder i en tom gruppe, som fyldes op med et hold for hver kamp.

Almindelige FIFA-spil er bedre

“2014 FIFA World Cup Brazil” har med andre ord nogle nye og gode udvidelser i forhold til spiludvikling. Det vejer dog ikke nok op for oplevelsen af dårligere grafik og funktionalitet sammenlignet med den originale FIFA 14-udgivelse. Derfor anbefaler vi, at man hellere holder sig til de almindelige FIFA-spil, hvis man vil have mest muligt fodbold for pengene.

Testet på Playstation 3.

Børnevenlighed

FIFA14 handler udelukkende om fodbold. Der er med andre ord intet uhyggeligt af nogen art i spillet.

PEGI:

The content of this game is suitable for all persons. It contains: This game allows the player to interact with other players ONLINE.

Spillet kan spilles online, hvor man kan spille med eller mod andre online spillere.

Sværhedsgrad

3-6 år: Vi tror, spillet er for svært at meste for mange børn i denne aldersgruppe. Det er bl.a. en fordel at kunne læse for at finde rundt i spillet.

 7-11 år: Vi tror, spillet kan være svært at mestre for en del af de yngste i denne aldersgruppe. Men med lidt hjælp af ældre søskende eller voksne, vil de sandsynligvis komme godt igang - bl.a. være med i selve kampene i spillet. Det er en fordel at kunne læse, og spillet findes ikke med skandinaviske sprog - i modsætning til den almindelige FIFA-udgivelse.

Fra omkring 9 års-alderen tror vi, børn selv kan finde rundt i spillet og have glæde af det. FIFA giver mulighed for at vælge mellem forskellige sværhedsgrader og spil-modes, hvilket give stor bredde i sværhedsgraden. Offline-mode og karriere-mode anbefales for spillere under 12 år.

12+: Spillet har stor appel til denne aldersgruppe. FIFA giver mulighed for at vælge mellem forskellige sværhedsgrader og spil-modes, hvilket giver stor bredde i sværhedsgraden.

Foreslået aldersgruppe

Vi tror, spillet passer bedst til børn fra 9 år.

kidsandmedia dk’s vurdering: OK

Format: Playstation 3, Xbox 360

Sprog: Engelsk tekst og tale

PEGI: 3, Online

Udgiver: EA Sports

Del |

Tips en venn