Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day

08.12.2014

Video Clip

Filmtrailer:

Video Clip

Her kommer Disney med en ny, hyggelig og sjov familiefilm, som viser, at selv de værste dage kan blive de bedste. Men filmen mangler lidt dybde.

Anbefales af kidsandmdia dk

 Amerikansk familiefilm

Aldersgrænse: 7 år

Gennem humor og varme far vi et fint budskab om familiesammenhold, som passer til både store og små.

Handling

Alexander fylder 12 år om kun én dag. Han burde glæde sig mere, men der er ikke rigtig noget, som går hans vej. Resten af familien ser ud til at have perfekte liv. Hans klassekammerater, hans bedste ven og en pige, han kan lide, vil hellere tage til en anden drengs fest end Alexanders. Til sidst bliver det for meget for Alexander, og ved midnat ønsker han at alle må få en frygtelig, forfærdelig, ikke god og virkelig dårlig dag.

 

En VIRKELIG dårlig dag

Næste morgen begynder tidligt, og dagen bliver værre for hvert minut, der går. Søsteren Emily skal spille hovedrollen i et skoleskuespil, storebroren Anthony skal med klassens smukkeste pige til skolebal, og forældrene har møder, som er afgørende for deres karriere. Og som titlen siger, det meste går grueligt galt.

Vurdering

Hvis man er på jagt efter en film, som hele familien kan hygge sig med, og som samtidig giver inspiration til at styrke familiesammenholdet, så er denne film et godt valg. Her får man serveret en række scener, som børnefamilier kan genkende i deres egen hverdag. Midt i morgenkaosset, når alle skal dele badet, juicekartonen vælter, mindstemanden tisser uden ble og bilen ikke starter. Konflikterne er mange og alt føles katastrofalt. Men det er også  noget, man kan grine af bagefter. Filmen viser, at sådanne dage skaber sammenhold og styrke.

 God film om familiesammenhold

Dette budskab forstærkes på en fin måde gennem filmen. Ting går på tværs, og ondt bliver værre, men familien splittes ikke. Først tænker de mest på sig selv, men efterhånden som dagen udvikler sig, søger de sammen og stiller op for hinanden. Her har historien en god funktion, ved at den viser og giver inspiration til, hvordan man kan håndtere sådanne dage - og gøre dem til gode dage.

 Mangler dybde

Når det er sagt, så må det også siges, at filmen er meget amerikansk. Det bliver til tider lidt sukkersøgt. Derudover skildres dagen for alle familiemedlemmerne, og selv om det skaber variation og humor, så bliver historien lidt overfladisk. Man lærer ikke rigtigt karaktererne at kende, og forholdet mellem dem mangler et dybereliggende problem, som virkelig udfordrer sammenholdet. Det bliver lidt for nemt - historien får aldrig den ekstra dimension af alvor, som ville give filmen større værdi.

 Fin film til hele familien

Alligevel skal det ikke skygge over, at det er en fin film, som hele familien kan hygge sig med og få noget godt ud af.

Egnethed

Aldersgrænsen er 7 år. Der er nogle dramatiske scener, fx en hæsblæsende bilscene og andre næsten-katastrofer. Det kan blive lidt dramatisk for de yngste, men fra skolealderen er det positiv og sjov underholdning. Vi anbefaler filmen til børnefamilier, som her får en film, som alle kan genkende sig selv i og blive inspireret af.

 

Instruktør: Miguel Arteta Genre: Familiefilm / Komedie / Drama Sprog: Engelsk tale m/dansk tekst Nationalitet: USA Spilletid: 1t 20min Distribution: The Walt Disney Company Nordic Produktionsår: 2014 Medierådet for børn og unges aldersgrænse: 7 år Begrundelse: Filmen har en gennemgående humoristisk stemning. Der er mange scener, hvor en familie på en panikslagen måde prøver at løse et væld af hverdagsproblemer. Enkelte af disse har et voldsomt forløb: Familien åbner hoveddøren og skræmmes af noget inde i deres hjem. En ung mand gribes af panik mens han styrer en bil og bilen rammer ind i forskellige genstande. En mands skjorteærmer brænder. Imidlertid kommer ingen til skade i disse scener og de forløses komisk. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Del |

Tips en venn