Kildekritik på internettet – en forældreguide

Verden bliver stadig mere kompleks, og som forældre må vi vejlede vore børn gennem en kaotisk virkelighed. Her får du nogen gode råd om kildekritik.

more

Hils på vores nye sælger

D. 1. februar kunne vi byde velkommen til et nyt ansigt hos kidsandmedia dk. Så nu må det være på tide at lære vores nye sælger, Mary-Anne, lidt bedre at kende. Her fortæller hun lidt om sig selv.

more

Er digital mobning værre end traditionel mobning?

Mobning på nettet kan føre til, at offeret oplever større angstsymptomer end ved mobning ansigt-til-ansigt, fortæller Ida Risanger Sjursø, stipendiat ved Læringsmiljøcenteret ved Universitetet i Stavanger.

more

Når medierne skræmmer

Kristina og hendes mand har oplevet, at medierne skræmmer deres to drenge rigtig meget, og især deres ældste søn bliver meget påvirket af de ting, han ser i medierne.

more

Social læring gennem sociale medier

Der kan let blive meget fokus på alle fejlene, som børnene begår, når de er på nettet, men der foregår også meget social læring. Kaja Hegg, der er rådgiver i Red Barnet i Norge, mener, at det er vigtigt at huske på de positive muligheder for kontakt med jævnaldrene.

more

Nyt foredragsmateriale klar til brug

Lørdag d. 20. august havde vi den fornøjelse for første gang at samle kidsandmedia dks dygtige foredragsholdere til en dag med inspiration, sparring og gennemgang af vores spritnye foredragsmateriale.

more

Pokémon GO

Pokémon Go har fået mange skærmglade børn (og voksne) ud i gaderne på jagt efter Pokémons. Læs vores råd om, hvordan dine børn kan spille dette på en positiv måde. 

more

Praktikant i kidsandmedia dk

Vi er så heldige at kunne byde velkommen til Mette Hornstrup, som skal være praktikant i kidsandmedia dk fra august 2016 og frem til januar 2017. For at vi alle sammen kan lære Mette bedre at kende, har vi stillet hende fem spørgsmål som hun her giver svarene på. 

more

Anders And lærer børn om sikkerhed på nettet - særnummer af Anders And & Co.

Børneulykkesfonden, i samarbejde med Egmont Publishing, udarbejdet et særnummer af Anders And & Co., som skal lære børn om sikkerhed på nettet. 

more

App gør skoleelever bedre til at læse

Danske skoleelever, der har brugt FrontReads læsetrænings-app, er blevet 56 procent hurtigere til at læse. App’en, der både træner læsehastighed og forståelse, har løftet elevernes niveau i dansk læsning med en hel karakter. Læs mere om app'en her.

more

Zootropolis

En ny film om en moderne pattedyrs-metropol har set dagens lys. Denne gang med et rigtig godt budskab om at drømme kan blive til virkelighed, hvis man arbejder hårdt, samt at alle mennesker er lige meget værd. Læs mere om filmen der får dine lattermuskler i gang lige her. 

more

Medierådets guide til børns digitale liv

”Der er så meget forældre ikke forstår” er overskriften på Medierådets guide til børns digitale liv. Guiden henvender sig til forældre med 7-12 årige børn og den giver svar på, hvad man som forældre skal vide når børn går online.

more

Inderst Inde

'Inderst Inde' handler om, hvilke følelser mennesker bliver påvirket af, og hvordan man lagrer minder oppe i hjernen. Glæde, Frygt, Triste, Vrede og Afsky er hovedkaraktererne man følger oppe i teenagepigen Rileys hoved, da hun med sine forældre skal flytte til en helt ny by og begynde i en ny skole.

more

Fine opgraderinger fra Min Bio

Min Bio har opgraderet sig og er nu tilgængelig via PlayStation og Samsung Smart TV. Samtidig lancerer de "Rasmus Klumps julestue" - en julekalender for de små.

more

Skærme har negativ effekt på søvnen

Et nyt norsk studie bekræfter det anden forskning har vist – teenageres skærmbrug kan føre til søvnproblemer. Mest overraskende er der sammenhængen mellem megen skærmbrug i dagtimerne og øget risiko for dårligere søvn om natten.

more

Big Hero 6

“Big Hero 6” er en meget underholdende og charmerende film, som vi tror, rigtig mange bliver begejstret for. Det er dog ikke Disneys bedste produktion.  

more

Hobitten: Femhærerslaget

Triologien om Hobitten afsluttes med en storslået og actionfyldt finale, som gør det rigtig godt på det store lærred. Filmen har en lang række voldsomme kampscener og skumle orker, og anbefales ikke for børn under 11 år.

more

Sikker Internet Dag 2015

Sikker Internet Dag fejres d. 10. februar 2015 i over 100 lande under sloganet: ”Let’s create a better Internet together”. Sloganet markerede 10 års dagen for fejring af SID i 2014. Vi gentager succesen i 2015. 

more

Little Big Planet 3

“Little Big Planet 3” er et kreativt og underholdende spil fyldt med sjov. Nye power-ups, flere niveauer og nye venner højner oplevelsen, og skaber-mode, hvor man kan lave baner, er godt. Vi savner alligevel mere nyskabning.

more

YouTube-generationen

Fire af ti 7 - 12 årige i Norge, Danmark og Finland er på YouTube hver dag.

more

LEGO Batman 3: Beyond Goth

Nye eventyr med Batman og Marvel-heltene venter i det kendte LEGO-spilformat. Udgivelsen er ikke en af de mest nyskabende i serien, men byder på en fin blanding af spænding, humor og god grafik.

more

En forældreguide til Instagram

ConnectSafely og UK Safer Internet Centre har udviklet en nyttig ressource for forældre som ønsker information og gode råd om Instagram.

more

Kære Lola: Nærvær og fællesskab, ja tak – Cyberfobi, nej tak!

Med al respekt for det store oplysningsarbejde, familievejleder Lola Jensen gør blandt os danske forældre, så har hun denne gang scoret selvmål. Hendes udfald mod moderne forældre med smartphones, tablets og computere giver kun anledning til dårlig samvittighed og fordømmelse.

more

Bør man være forsigtig med at lade børn se 3D?

Forskningen har ikke et klart svar på om 3D-sening kan skade børns syn. Eksperter siger at der er ingen grund til bekymring, men opfordrer forældre til at være bevidste om børnenes 3D-sening.

more

Computerspil ekspert - Her er gode og sunde spil til børn

Er der stor forskel på de forskellige computerspil på markedet? Og hvilke titler går man efter hvis det skal være morsomt for hele familien? Computerspilekspert Bernt Erik Sandnes svarer.

more

Minecraft

Et af verdens mest populære spil er kommet i en ny version. Byg løs! Minecraft kan betragtes som en digital version af LEGO-klodserne, hvor man har et nærmest uendeligt antal klodser til rådighed. Man kan bygge hvad som helst, og man kan dele oplevelserne med vennerne. 

more

Call of Duty: Advanced Warfare

Årets Call of Duty-spil sætter handlingen nogle årtier frem i tiden, og er god nok til at holde seriens standard med et intenst tempo og hyppig vold. Spillet er ikke egnet for børn og unge under 18 år. 

more

5 trin til bedre sikkerhed på Facebook!

Vi er rigtig mange i Danmark der er vilde med Facebook, ca. 3.4 millioner danskere har en profil. Over 400.000 af dem er børn under 18 år.

more

Store butikskæder i Australien fjerner Grand Theft Auto V

Efter henvendelser fra bekymrede kunder har Target og Kmart, to af de største butikskæder i Australien, bestemt sig for at fjerne Grand Theft Auto V fra butikshylderne. Årsagen er spillets beskrivelse af vold mod kvinder.

more

Forældreguide om computerspil til børn og unge

En kampagne vejleder forældre til børn og unge som spiller computerspil. Kampagnen informerer om genre, aldersmærkning og hjælper til med forældreindstillinger af spilkonsoller, smartphones og tablets.

more

Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day

Her kommer Disney med en ny, hyggelig og sjov familiefilm, som viser, at selv de værste dage kan blive de bedste. Men filmen mangler lidt dybde.

more

The Hunger Games: Mockingjay Part 1

Filmatiseringen af den første del af den sidste bog om “Hunger Games” tager serien i en mere alvorlig retning, og bygger forventningerne op til den store finale. Filmen skildrer en række voldsomme krigshandlinger, og forældre bør vurdere om 11-12 årige skal se den i biografen.  

more

Valiant Hearts: The Great War

Ubisofts puzzle- og eventyrspil om første verdenskrig står stærkt med en gribende og lærerig historie, flot visuel stil, godt lydspor og et spændende gameplay. “Valiant Hearts: The Great War” anbefales til børn fra 12 år, grundet temaet krig, mild vold og et svært gameplay.  

more

Giv børnene gode spiloplevelser

Børn og unge kan have stor glæde af at spille spil. Der findes mange flotte spil som både underholder og kan fremme indlæring. Giv børnene de bedste spil, planlæg gode spiloplevelser og vov at sætte grænser!

more

Læge bruger begrænsning af medieforbrug mod børns overvægt!

Den danske læge Jens Christian Holm bruger konkrete begrænsning af tidsbrug, i behandling af børn med overvægt.

more

– Bevidstgørelse er den bedste løsning

En helt ny undersøgelse viser at 27 procent af Snapchat-brugerne har sendt intime billeder.

more

Disney Infinity 2.0 Marvel Starter Pack

Disney Infinity 2.0 er en titel, der opfordrer til en ny, forbedret og udvidet udgave af den første spilversion. Alt er også lidt bedre - det begynder at se virkelig lovende ud for Disneys fantasiunivers.

more

Hyrule Warriors

Nintendos Zelda-serie og Tecmo Koeis Warriors-serie slår kræfterne sammen i dette actionfyldte spil. Det er et spændende spil til større børn, som kan lide kamp- og strategispil.  

more

FIFA 15

“FIFA 15” er det bedste fodboldspil på banen!

more

Lær de unge at sætte egne grænser for billeddeling

Ingen netbaserede tjenester er hundrede procent sikre. Bevidsthed i forhold til egne handlinger og mulige konsekvenser er den bedste måde hvorpå børn og unge kan sikre deres egen mediehverdag, mener Barnevakten. (kidsandmedia i Norge Red.)

more

Nyttig information om Snapchat

Snapchat er en af de ”hotteste” apps i mobilverdenen. I denne artikel har vi samlet central information om Snapchat, nogle problemområder og en masse gode råd til forældre.

more

The Maze Runner: I dødens labyrint

God, actionfyldt spænding til teenagere, men det bliver for uhyggeligt og dystert for yngre børn. Filmen har 11 års aldersgrænsen, men vi anbefaler, at forældre tænker sig godt om, før de lader børn under 13 år se filmen.  

more

Meerkatz Challenge - App

Få de søde surikater sikkert gennem en række udfordrende baner, der tester de små grå. Spillet passer godt til børn fra ni år.

more

Sats på tillid og åbenhed i stedet for at udspionere

Spørgsmålet om hvorvidt forældre bør tjekke de unges aktivitet på sociale medier har skabt debat. – God dialog fra tidlig alder er at foretrække fremfor brandslukning i teenageårene, siger Barnevakten. (kidsandmedia i Norge Red.)

more

Snak med børnene om ebola-krisen

Ebola-krisen blev højaktuel da en norsk kvinde fik påvist smitte og blev hasteevakueret fra Sierra Leone til Ullevål sykehus. – Hjælp børnene med at bearbejde stærke nyhedsindtryk, råder Barnevakten.

more

Peddersen og Findus - Den lille drillepind

En fin og sjov film for de yngste om to bedstevenner og deres sjove idéer. “Peddersen og Findus - Den lille drillepind” er en børnevenlig film med et godt budskab om venskab.

more

Krummerne - Alt på spil

Den nye krummefilm ”Krummerne – alt på spil” er både sjov og hyggelig, så tag bare ungerne med en tur i biografen her i efterårsferien.  Men vær klar med en hånd, de mindste kan holde i. når Krumme og Tom bliver jagtet af skurkene i filmen.

more

Google gør betaling i apps tryggere for børn

Efter krav fra Forbrugerombudsmanden og andre europæiske tilsynsmyndigheder fjerner Google ”gratis”-mærkningen af apps som kan downloades uden betaling, men som sælger forskellige tjenester inde i appen.

more

Lad mobilen blive liggende i bilen

Børnene kan opfatte det som en afvisning hvis forældrene snakker i mobiltelefonen når de henter dem i børnehaven.

more

Bliver I forstyrret af PUSH beskedernes på børnenes og din egen smartphone? Sådan slukker du dem!

Er det nødvendigt, at man hele tiden advares, når der kommer sms’er, opdateringer eller noget nyt i et spil? Mange børn oplever de stadige opdateringer som stressende, erfarer Barnevakten (kidsandmedia Norge). Læs hvordan du slukker for push-beskeder på iOS og Android.

more

Minisekterne

Denne franske og visuelt imponerende animationsfilm er lidt anderledes end sine amerikanske slægtninge. Der er ingen dialog, og tempoet er betragteligt lavere. For nogle vil det være forfriskende, mens det for andre kan blive kedeligt.

more

Sådan træner du din drage 2

En spændende, godt animeret og overraskende følelsesbetonet film, som passer godt til børn fra syv år.

more

Kapgang

”Kapgang” giver et troværdigt og til tider voldsomt indblik i en 14-årig drengs liv. Film er flot produceret og historien og karaktererne har dybde nok til at både teenagere og voksne vil være underholdt.

more

Kirby: Triple Delux

Den modige, lyserøde sukkerbold dukker op i sit første 3D-eventyr.

more

Beskyt børnene mod henrettelsesvideoer på de sociale medier!

Videoer af nådesløse likvideringer af civile i Irak har i flere uger cirkuleret på Facebook, YouTube og Twitter. – Rystende, mener Barnevakten, (kidsandmedia.dk moderorganisation, Red.)

more

Du attraktive virtuelle verden

Flere børn og unge oplever den virtuelle verden som mere attraktiv end den virkelige. Computerspil giver en følelse af kontrol, og de sociale mediers drypvise opdateringer drager konstant opmærksomheden. Eksperter og rådgivere opfordrer forældre til at søge viden og være tætte på deres børn.

more

Mario Kart 8

Super Mario og hans venner inviterer dig ind i verdens mest fantasifulde motorsportsver-den. Endelig er Mario Kart tilgængelig på Wii U! Med “Mario Kart 8” er Mario Kart-serien endelig tilgængelig i HD-format på Nintendo Wii U. Vi har ventet på dette spil og glædet os meget til det. Det byder på en lang række sjove spil til både store og små spillere!

more

2014 FIFA World Cup Brazil

FIFA World Cup-udgivelsen taber til de almindelige FIFA-spil.  Hvert år udkommer der en opdateret udgave af fodboldspillet FIFA. Som regel er der tale om mindre ændringer og opdateringer, men hver gang når spillet nye højder: spillet bliver bedre og spiloplevelsen større.  

more

Postmand Per - Filmen

”Postmand Per – Filmen” er uforpligtende underholdning for de mindste. Vores allesammens favorit postbud er stadig charmerende i al sin naive godhed. Dog er der gået noget tabt for Postmand Per universet i springet til det store lærred.

more

Transformers – Age of Extinction

”Transformers – Age of Extinction” er den fjerde i rækken af film om kæmperobotterne fra det ydre rum. Instruktøren Michael Bay leverer igen et actionbrag, hvor det er eksplosionerne frem for historien og karaktererne, der huskes tydligst, når man går ud af biografen.

more

Endelig hjælp til børn der oplever digital mobning på Facebook

Facebook, har holdt antimobbemøde med Red Barnet i denne uge! Anklagerne om at der ikke bliver grebet ind i mobning på Facebook, har fået etableret et møde mellem Facebook og Red Barnet.

more

Maleficent

Dette er historien om den onde fe, som kastede forbandelsen over Tornerose - om et hjerte, der blev til sten og en pige, der skulle redde to fjendtlige riger. Filmen er til tider meget dramatisk og har derfor 11-år aldersgrænsen.

more

Cykelmyggen og Minibillen

”Cykelmyggen og Minibillen” er en fortsættelse af ”Cykelmyggen og Dansemyggen” fra 2007. Egon, Dagmar og Minibillen tager nok engang på eventyr i skovbunden. Resultatet er en dansk tegnefilm der vil vække begejstring hos de mindste.

more

Har du set Look up? Det har over 42 millioner nu!

Fik Look up videoen dig til at slukke og blot være til i nuet? Gary Turk har lavet en video til You Tube, der dags dato er blevet set næsten 43 millioner gange. Filmen ”Look up” Se op, som han har kaldt den, er 5 minutter lang. 5 minutter, hvor han med billeder og tale fastholder en og udfordre det digitale liv, mange af os lever i dag. En sekvens i filmen taler om forældre og børn og udfordre os på vores digitale normale verden med ordene:

more

Skader mobilen børnehjerner?

Det britiske Sundhedsministerium har iværksat verdens største studie af potentielle skadelige virkninger af mobilstråling hos børn.

more

Godzilla

Denne storslåede monsterfilm begynder godt, men den sidste time ødelægger det fuldstændig. Filmen har 11-års aldersgrænsen, men den er så dramatisk at for nogle børn lige over aldersgrænsen, kan det bliver lidt for voldsomt.

more

Easy Studio (app)

Med denne spændende app kan børn udvikle deres kreativitet, lege med former og lave korte animationsfilm. En flot tilrettelagt stigning i sværhedsgrad betyder, at app’en passer til børn fra fem til elleve år.  

more

Toca Lab (app)

Udforsk kemiens verden og lær om det periodiske system på en spændende og udfordrende måde med denne spændende app.

more

X-Men: Days of Future Past

Mutanterne i X-Men er tilbage i en elegant actionfilm med en spændende historie. En række voldsomme actionsscener gør, at filmen passer bedst til børn fra 13 år.  

more

Knack

Menneskeheden må ty til en noget anderledes helt, da slemme trolde og monstre invaderer menneskenes planet med kraftige kampvogne. Spillet lander lidt mellem to stole - det passer bedst til børn under 12 år, alligevel har voldsscenerne ført til, at den anbefalede aldersgrænse er netop 12 år.

more

EU vil sætte en stopper for ”gratis” apps

De store app-udbydere er under granskning for at få afdækket om forbrugerne bliver forledt til at bruge penge i apps som i udgangspunktet er gratis

more

Teenagere og markedsføring på de sociale medier?

DR kunne i går afsløre, at unge bloggere viderebragte ulovlige reklamer for alkohol og tobak til tusindvis af andre unge og børn.

more

LEGO Hobitten

 “LEGO Hobitten” baseres på de to første Hobitten-film. Spillet er måske den bedste LEGO-udgivelse indtil nu - men også den mest voldsomme…

more

The Amazing Spider-Man 2

Hurtig og underholdende actionfilm, som anbefales til teenagere.

more

Massevis af gode apps

Jesper Hansen, Cand.pæd.pæd.soc.og underviser på Professionshøjskolen UCC, har lavet en oversigt med forskellige forslag til spændende apps.

more

Er du ligeglad med, hvad dit barn laver på nettet?

Børn har brug for råd og støtte fra deres forældre til at håndtere livet på nettet. Ny undersøgelse fra Børnerådet viser, at halvdelen af de adspurgte teenagere har oplevet ubehagelige ting på nettet. 

more

Når vinden rejser sig

En imponerende, smuk og episk lavet film af en af animationsfilmens største mestre. Filmen kan trygt ses af børn fra syv år, men den passer bedst til lidt ældre børn og unge.

more

Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney

Professoren og advokaten havner midt i en vild heksejagt og forener kræfterne i jagten på sandhed og retfærdighed. 

more

Let læsning med Danny og Ditte (app)

Denne app er en virtuel boghandel, som tilbyder sjove læseoplevelser med forskellig sværhedsgrad til børn. Dog har app’en potentiale for forbedring.

more

Detektiverne

”Detektiverne” er en uoriginal børne-actionfilm, der ikke indeholder mange overraskelser. Men stadigvæk leverer den det, som den uopfindsomme titel lover – popcornsunderholdning hvor detektiverne jagter forbrydere. 

more

Nyt Familiemagasin: tema om den virtuelle verden

Er der forskel på, hvordan børn og voksne skelner mellem den virtuelle og den fysiske verden? Og giver det mening at skelne mellem de to? Vi ser nærmere på den virtuelle verden med den nye udgave af Familiemagasinet.

more

Rejsen til Fjerkongens rige

”Rejsen til Fjerkongens rige” er en flot rejse ind i et fantasifuldt og originalt univers. Et univers hvor filmens forskellige karakterer fortæller en sød, sørgelig, sjov og surrealistisk historie.

more

TV giver stof til leg

Mange forældre ville ønske, at deres barn helt naturligt valgte aktiv leg frem for at se tv og kigge på andre skærme. Det erfarer vi i kidsandmedia dk, når vi holder foredrag for forældre landet over. Men skærmtid er ikke nødvendigvis problematisk.

more

Offline nyheder i børnehøjde

Har du talt med dit barn om nyhederne i dag? En helt ny avis kommer på gaden. En ny avis, der lægger op til, at man taler med børn om nyheder, der rækker fra urolighederne i Krim, uenigheder på Christiansborg til girafaflivning i København Zoo.

more

Voksne gør for lidt mod mobning

Hver tredje elev mener, at de voksne gør for lidt, når der sker mobning i skolen. Det viser en ny trivselsundersøgelse fra DCUM.

more

Diskussion om PEGI-mærkningen

Den europæiske aldersklassificering af computerspil PEGI kritiseres af Jakob Stegelmann - vært på DR's anmelderprogram Troldspejlet. Formanden for Medierådet forstår kritikken, men bakker systemet op, og Dirk Bosmans, der er pressechef for PEGI, forklarer baggrunden og ideen med systemet. 

more

Rayman Fieste Run (app)

Velkendte Rayman er tilbage i et nyt, sprudlende og godt mobilspil.

more

Hokus Pokus Alfons Åberg (app)

Denne underholdende app til børn fra fire til syv år byder på sjove og inspirerende aktiviteter i en farverig og fin spilleverden.

more

Hr. Peabody og Sherman

Charmerende humor og højt tempo gør dette tidsrejseeventyr underholdende for børn, men historien er tvivlsom.

more

kidsandmedia dk på messe

kidsandmedia dk på Læringsfestivalen i KBH og Skolemessen i Århus.

more

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Hjælp Donkey Kong og hans venner med at befri deres hjem fra iskolde Snowmads, der har frosset junglen til is.

more

Spil er sociale medier og omvendt

Spil er sociale medier - og omvendt. I hvert fald for de 7-12-årige. Det viser en undersøgelse foretaget af Medierådet for Børn og Unge og DR Medier.

more

Klokkeblomst og piratfeen

Klokkeblomst og veninderne skal rydde op efter piraterne, som har fået fat i det magiske tryllestøv. En sjov film med et godt budskab til de yngste, men Barbie-faktoren er lidt for høj.

more

Hvad er phubbing?

Betegnelsen phubbing indebærer, at man i en social kontekst tager en person i at tjekke sin telefon i stedet for at være opmærksom. Læs mere her.

more

Blendimals (app)

“Blendimals” er et sjovt og udfordrende gådespil, der passer godt til børn fra ni år.

more

Miki (app)

Denne app-bog for de yngste fortæller en enkel og spændende historie om sneræven Miki og bruger fine og engagerende interaktive elementer.

more

LEGO Lord of the Rings

Hjælp Frodo og hans trofaste venner med at besejre ondskaben og smide herskerringen ned i Dommedagsbjerget. Mange farer lurer på den lange færd...

more

LEGO Filmen – Et klodset eventyr

At kalde LEGO Filmen for et ”klodset” eventyr er faktisk falsk varebetegnelse. Historien er spændende, karaktererne og de danske stemmeskuespillere fungerer godt, der er masser af sjove referencer til andre film og fantasifulde landskaber at nyde i 3D. Sagt med andre ord, det er tæt på at være en fuldendt fornøjelse at se de velkendte klodser blive vakt til live på det store lærred.

more

RoboCop

Den originale ”Robocop” fra 1987 er ikke en børne- eller ungdomsfilm. Genindspilningen har godt nok skruet lidt ned for den brutale og udpenslede vold, men stadig bør aldersgrænsen på 15 år respekteres. Selv de unge over 15 år vil nyde godt af at se filmen i selskab med voksne.

more

UGE SEX - er du klar til dialog?

Så er det blevet UGE SEX, og det er i denne uge, at massevis af børn og unge har seksualundervisning på programmet i skolen. Er du klar til dialogen?

more

Respekter dit barns følelser

Sexolog, parterapeut og formand i Pornofrit Miljø, Heidi Ringheims giver her sit råd til ugens dilemma. 

more

Dilemma 6

Frem til uge 6 sætter vi fokus på forældres samtale med deres børn om seksualitet og medier. Det gør vi for at forberede forældrene til den årlige seksualundervisningskampagne UGE SEX, som over 200.000 elever over hele landet deltager i. Følg med i dilemmaerne og bliv godt påklædt!

more

Far til fire - Onkel Sofus vender tilbage

Vinterferien står for døren, og mens vi venter på foråret, fortjener børn i alle aldre at blive underholdt af en god film. Det er nærmest en tradition, at der kommer en ny ”Far til fire”-film lige op til efterårs-, jule- eller vinterferien. Men efter at have set det nyeste skud på stammen i ”Far til fire”-serien, må man spørge sig selv, om denne tradition bør fortsætte.

more

Det regner med frikadeller 2

Efterfølgeren til “Det regner med frikadeller” er ligeså sjov som originalen, men langt fra ligeså god. Om filmen har humor eller er trættende er en smagssag. For børn og teenagere er det uanset hvad enkel og uhøjtidelige underholdning.

more

Professor Layton and the Azran Legacy

Tag ud på nyt eventyr med Professor Layton og hans modige assistenter Luke og Emmy, og rejs med luftskib til Froenborgs frosne landskab som første stop mod at løse mysteriet bag den oldgamle Azran-civilisation. Anbefales fra 12 år.

more

Walking with Dinosaurs

Med imponerende 3D-animation kommer vi med til dinosaurens verden, hvor man virkelig kan mærke, hvordan verdenen var for millioner af år siden. Men hvorfor i al verden er det nødvendigt at gøre dinosaurens liv til et plat menneskeligt drama?

more

Frost

Tag med hele familien i biografen og hyg jer med dette aldeles strålende vintereventyr fra Disney!

more

UGE SEX

Sammen med Sex & Samfund og Pornofrit Miljø har kidsandmedia dk valgt at sætte fokus på dialogen mellem forælder og barn om seksualitet, køn og grænser som en del af SEX & Samfunds UGE SEX-kampagne.

more

Lærere fik inspiration til mediedialog med børn

kidsandmedia dk var med, da Foreningen af Kristne Friskoler holdt samling i Odense Congress Center. Læs om dagen her.  

more

Spørgsmål til dialog

Spørgsmål til dialog mellem forældre eller til egen overvejelse fra Det Kriminalpræventive Råd.

more

Dilemma uge 5

Frem til uge 6 sætter vi fokus på forældres samtale med deres børn om seksualitet og medier. Det gør vi for at forberede forældrene til den årlige seksualundervisningskampagne UGE SEX, som over 200.000 elever over hele landet deltager i. Følg med i dilemmaerne og bliv godt påklædt!

more

Skylanders: Swap Force

I Skylanders bliver dine figurer levende på skærmen og giver mulighed for at udforske og kæmpe sig gennem den eventyrlige legetøjsverden. Anbefales fra 7-12 år.

more

Dilemma uge 4

Frem til uge 6 sætter vi fokus på forældres samtale med deres børn om seksualitet og medier. Det gør vi for at forberede forældrene til den årlige seksualundervisningskampagne UGE SEX, som over 200.000 elever over hele landet deltager i. Følg med i dilemmaerne og bliv godt påklædt!

more

Grib chancen

Sexolog, parterapeut og formand i Pornofrit Miljø, Heidi Ringheims giver sit råd til ugens dilemma. 

more

Vær en forælder, der tør

Sexolog, parterapeut og formand i Pornofrit Miljø, Heidi Ringheims giver her sit råd til ugens dilemma. 

more

Asphalt 8: Airborne (app)

“Asphalt 8” er et sjovt og underholdende bilspil, som anbefales til børn fra 8 år.

more

Dilemma uge 3

Frem til uge 6 sætter vi fokus på forældres samtale med deres børn om seksualitet og medier. Det gør vi for at forberede forældrene til den årlige seksualundervisningskampagne UGE SEX, som over 200.000 elever over hele landet deltager i. Følg med i dilemmaerne og bliv godt påklædt!

more

Safer Internet Day

I kidsandmedia holder vi Safer Internet Day hver dag hele året rundt. Alligevel opfordrer vi til at skabe et bedre internet sammen, når vi sammen med massevis af organisationer verden over holder Safer Internet Day d. 11. februar. 

more

Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark

Det storslåede eventyr om Bilbo Sækker fortsætter i en actionfyldt og visuelt udsøgt filmfest, som anbefales til unge fra 13 år. Men det er et lille minus, at historien udvikler sig meget lidt i løbet af filmens to en halv times spilletid.

more

Dilemma uge 2

Frem til uge 6 sætter vi fokus på forældres samtale med deres børn om seksualitet og medier. Det gør vi for at forberede forældrene til den årlige seksualundervisningskampagne UGE SEX, som over 200.000 elever over hele landet deltager i. Følg med i dilemmaerne og bliv godt påklædt!

more

Thomas Tog og vennerne – Jernbanens konge

Thomas og vennerne er med til fundet af et ædelt middelalderslot. En god film til de yngste biografgæster.

more

Ernest og Celestine

Smuk og original fransk tegnefilm, der er så tilpas spændende, at den ikke passer til børn under 5 år. Anbefales til børn fra 5 til 11 år.

more

Dilemma uge 1

I de næste 6 uger sætter vi fokus på forældres samtale med deres børn om seksualitet og medier. Det gør vi for at forberede forældrene til uge 6, hvor alle børn har seksualundervisning i skolen. Følg med i dilemmaerne og bliv godt påklædt!

more

Jule- og nytårshilsen

kidsandmedia dk ønsker alle en rigtig glædelig jul og et fantastisk nytår!

more

Pili Pop

”Pili Pop” kombinerer leg og læring på en rigtig god måde for de børn, der gerne vil være bedre til engelsk.

more

Scribblenauts Unlimited

“Scribblenauts Unlimited” inviterer til en festlig gør-det-selv tegneserieverden, hvor intet er umuligt, og kun fantasien sætter grænser.

more

Computerspil er ikke så tosset

Nye undersøgelser viser at børn lærer en masse af computerspil. Læs mere her.

more

Hokus pokus Alfons Åberg

Her kommer en flot film om Alfons Åberg. Filmen anbefales på det varmeste til de yngste børn.

more

Husk de gode mediestunder i juletiden

Juletiden nærmer sig, og det kan nemt komme til at gå op i stress og jag for at få købt de sidste julegaver og gøre klar til jul. Husk den gode mediedialog her i juletiden.

more

Vores tips til spil- og filmgaver

Her kan du få et godt tips til en julegave til dit barn, barnebarn eller venner af familien. Spil og film er populære julegaveønsker, og her får du en række gode anbefalinger.

more

Super mario 3D World

Tag på et flerdimensionelt eventyr med Mario og Luigi til Sprixie Kingdom i “Super Mario 3D World”.

more

LEGO Marvel Superheroes

Fartfyldte opdagelser og store eventyr står i kø, når Marvel-heltene slår sig sammen for at redde jorden og besejre Doctor Doom.

more

Sjovt actionspil til teenagere

“The Wonderful 101” er et godt alternativ til børn, som synes, de er vokset fra actionspil med 7-årsaldersgrænsen, men som ikke er gamle nok til at spille 16-årsspil, siger anmelderne i kidsandmedia dk.

more

Mandelgaveide

Køb Digital Barndom som mandelgave

more

iPads giver dårligere indlæring

iPads i skolen giver dårligere indlæring. Det viser en undersøgelse fra PISA. Men der er ikke grund til bekymring.

more

SquiggleFish (app)

Tegn en fisk og skan den ind i et digitalt akvarium og se fisken vågne til live. Denne app giver mulighed for en kombination af traditionelle og digitale aktiviteter på en kreativ og meget sjov måde.

more

Wii U Party

Saml familie og venner og hav det sjovt sammen med Nintendos festlige “Wii U Party”!

more

Jul i Bakkekøbing

Færre karakterer til trods, “Jul i Bakkekøbing” er lykkedes i det utrolige projekt: at lave en vellykket opfølger til “Bjergkøbing Grand Prix”.

more

The Hunger Games: Catching Fire

Den anden film I Hunger Games-serien er et rigtig godt actioneventyr for teenager. Filmen har 11-årsaldersgrænsen, men den er så tilpas voldsom at forældre bør vurdere om deres 11-12-årige skal have lov at se den i biografen.

more

Kemo-Kasper (app)

En flot og helt gratis app, der lærer børn om kræft og kemobehandling.

more

The Wonderful 101

Jorden invaderes af rumvæsener med onde planer, og det farverige helteteam “The Wonderful 101” må træde til for at redde verden fra undergang.

more

Ekspert råd. Hvad er et passende tidsforbrug foran skærmen?

Barnevakten.no (kidsandmedia i Norge, Red.) får rigtig mange henvendelser fra forældre, som ønsker råd om, hvad der for børn er passende tid foran skærmen. Vi har spurgt forskellige eksperter om råd. ( Det samme oplever kidsandmedia.dk også Red).

more

Pokémon Y

Vælg en Pokémon og tag på opdagelse til det mystiske eventyrland Kalos!

more

Dialog om seksualitet

Nogle forældre er for filter og nogle er imod. Det vigtigste, vi som forældre kan gøre, er uanset holdning til filter eller ej at vælge dialogen med sit barn. Derfor vil vi i kidsandmedia dk sætte ekstra fokus på dialogen ved at lave en count down til uge 6-kampagnen.

more

Lad ikke børn og unge spille dette

I sidste uge lancherede Grand Theft Auto V til Xbox One og PlayStation 4. Selv om spilanmelderne giver mange stjerner er de tydelige med følgende: Dette spil er ikke for børn. – Det er vigtigt at forældre forstår dette, og ikke lader sig overtale af egne børn som siger at ”alle vennerne spiller det”, siger Barnevakten. (kidsandmedia.dk i Norge Red.)

more

Kriterier for spilanmeldelserne

Her kan du læse om, hvordan de anmeldte spil bliver vurderet.

more

Kriterier for filmanmeldelserne

Her kan du læse om, hvordan de anmeldte film bliver vurderet.

more

Kriterier for app-anmeldelserne

Her kan du læse om, hvordan de anmeldte apps bliver udvalgt og vurderet.

more

Når porno skader

-Det ville klæde Danmark, når nu vi var det første land i verden, der tillod pornografi, også at være et forgangsland i at udarbejde løsninger til at rette op på, udbedre og forebygge skadelige følger af pornografi, udtaler Heidi ALs Ringheim, formand i Pornofrit Miljø.

more

Forældrenes ansvar om børnene ser porno

Politiken har lavet en undersøgelse af, om der skal filter på pornografisk materiale. 81 % svarer, at det er forældrenes ansvar at beskytte børnene mod porno.  

more

Julekalenderoversigt

Her er oversigten over julekalendrene for børn i år.

more

Ultra Nyt sætter fokus på valg

Ultra Nyt, DRs nyhedsudsendelse for børn, sætter fokus på kommunevalget ved at involvere fremtidens vælgere. 

more

Er jeg pæn?

"Er jeg grim eller smuk? Vær ærlig" - flere og flere unge piger bruger denne taktik for at øge selvtilliden, når de lægger film af sig selv på YouTube. En trend, der nemt kan få den modsatte effekt.

more

FIFA 14

FIFA14 er det bedste fodboldspil på hjemmebane!

more

Vigtig info om Instagram

Billededelingsafppen Instagram er meget populær bland teenagere. Derfor er det vigtigt at forældre ved lidt om, hvad Instagram er. 

more

Thor: The Dark World

Chris Hemsworth svinger for anden gang hammeren i rollen som tordenguden Thor. Resultatet er en bedre action-eventyrfilm end forgængeren fra 2011. Det kræver dog, at tilskueren kan se igennem fingre med, at historien er lidt usammenhængende. Anbefales for de større børn.

more

Ungdomsliv.dk

Ungdomsliv er en ny rådgivning og terapi til unge og forældre.

more

SnapChat på spil

Mange oplever, at deres telefon sender sms’er til det underlige telefonnummer 0013106830959, og at der efterfølgende bliver trukket penge for disse sms’er. Det er app’en SnapChat, der er på spil.

more

Gode råd mod mobning

Her giver Per Oluf Tell Farm tips og råd om mobning.

more

Tarok

Den stort opsatte danske spillefilm, ”Tarok”, er en familiekrønike på fire ben, baseret på historien om Danmarks mest berømte væddeløbshest. Filmen anbefales på det varmeste. 

more

Vær opmærksom på dit barn i stedet for din telefon

Børn kan nemt komme til at føle sig afvist, hvis du som forælder ofte vælger at sætte din fokus på telefonen frem for barnet. Tre eksperter udtaler sig.

more

Sæt google op til Beskyttet Søgning

Googles søgemaskine er for mange børn og unge det oplagte sted af finde informationer på nettet. Her er en guide til, hvordan du opsætter Beskyttet SØgning på Google Søg. 

more

Flyvemaskiner

“Flyvemaskiner” virker som en dårlig kopi af “Biler”, men byder på udemærket underholdning.

more

Animal Crossing New Leaf

Byg din egen hyggelige landsby og lad den vokse i dette charmerende spil til 3DS. Passende til børn på 9 år og op.

more

Wii U Sing Party

Sæt mikrofonen til Wii U-konsollen og lad familien synge og danse til et stort udvalg af herlige sange. “Sing Party” til Wii U er et farverigt og familievenligt tillæg til karaoke-genren.

more

Olsen Banden på dybt vand

Den gode, gamle Olsen Bande har fået nyt liv på det store lærred. ”Olsen Banden på Dybt Vand”. Det er den anden film i rækken af Olsen Banden-animationsfilm, og selvom den er mere vellykket end sin forgænger, ”Olsen Banden på de bonede gulve”, står den stadig i skyggen af de klassiske Olsen Banden-film.

more

Positiv italesættelse af porno skaber åben dialog

Hos Sex & Samfund er pornografi en naturlig del af seksualundervisningen. – Vi oplever, at den italesættelse, vi skaber, giver muligheder for en anderledes åben snak, fortæller Line Anne Roien, der er national projektleder for Sex & Samfund. Læs mere her.

more

lege-apps.dk

En ny portal til apps til børns læring, leg, spil og fællesskab

more

Gode råd til sikkerhed på nettet

Hvordan undgår man identitetstyveri? Eller at personlige oplysninger pludseligt ikke er personlige længere? Her er 10 gode råd fra Det kriminalpræventive råd, Digitaliseringsstyrelsen og Rigspolitiet.

more

Frasorterede apps

kidsandmedia dk skriver jævnligt anmeldelser af gode apps for børn og unge, som får tildelt vores anbefalingsmærke. I den store jungle af apps, findes der et enormt og varieret tilbud af apps, og vi ønsker kun at fremhæve dem, der virkelig har noget positivt at byde på. Her finder du derfor en liste over de apps, som vi har testet, men som ikke er kommet gennem nåleøjet.

more

Grand Theft Auto V

Trods både fascination, kritik og ros er det vigtigt at understrege, at ”Grand Theft Auto V” på ingen måde er et spil for børn.

more

Antboy

”Antboy” er en klassisk superheltefilm. På to punkter adskiller filmen sig dog væsentligt fra de store produktioner, som eksempelvis Spiderman og Iron Man: filmen er dansk, og den er rettet mod børn. Det er netop disse to punkter, der gør den både sjov og seværdig.  

more

En pornoficeret mediehverdag

Der er både gode råd til samtale og perspektiver til egen stillingtagen, når Familiemagasinet sætter fokus på porno og medier i næste nummer.

more

Er vold i computerspil skadeligt?

Forskning af vold i computerspil har ikke nogle tydelige konklusioner – der er derfor stadig tvivl, om vold i computerspil er skadeligt eller ej.

more

Pikmin 3

Du er strandet på en mystisk planet og opdager, at du ikke er alene. Nogle mærkelige indfødte kaldet Pikmins dukker op og sammen kan I redde hinanden. Et fint børnespil for unge og voksne, men det bliver lidt for voksent og vanskeligt for børn.

more

Arbejde for at unge kan få slettet digital fortid

Californien har vedtaget en lov, der skal sikre mindreåriges ret til at få slettet informationer, de har delt online. Lignende tiltag diskuteres i EU.

more

Pokémon: Mystery Dungeon Gates to Infinity

Nye og unge Pokémon-fans vil sandsynligvis glæde sig over Pokémon Mystery Dungeon, men for tidligere spillere har spillet ikke meget nyt at byde på.

more

Disney Infinity

Disneys Infinity giver en særlig og kreativ mulighed for at blive en aktiv del af Disneys univers. Meget er magisk, men spillet har tekniske svagheder.

more

Smølferne 2

De skøre smølfer er tilbage i en efterfølger, der faktisk overgår originalen. Dette er en børnevenlig og sjov film, som anbefales til alle børn fra 5 år.

more

Børn kan bedre spille computerspil end binde snørebånd

2-5-årige børn er bedre til at spille computerspil end til at binde deres sko. Det viser en global undersøgelse.

more

Første mobil som 10-årig

OK at give børnene mobil som 10-årig - det svarer danskerne i en undersøgelse. kidsandmedia dk giver gåde råd med på vejen.

more

Porno kan påvirke forholdet til sex

Den lettilgængelige porno kan ifølge forskere udgøre en seriøs påvirkning af de yngre generationers forhold til sex. Det viser en ny Svensk undersøgelse.

more

Hund og Elefant (app)

En skør og sjov digital børnebog, som passer til børn fra fire år. Men der er potentiale for forbedringer.

more

Den lille hindbærsnitte (app)

Denne interaktive børnebog sprudler af fortællerglæde og udnytter tablettens muligheder til at skabe et flot eventyr for de mindste.

more

Ny tænketank - Digitale Unge

Unge tillægger privatlivet stor betydning på de sociale medier, men de er usikre på, hvordan deres indhold bliver brugt.Derfor er tænketanken Digitale Unge lanceret med fokus på unges offentlige og private liv på sociale medier.

more

Thinspiration kan føre til spiseforstyrrelser

Eksperter mener, at deling af billeder af tynde kroppe på sociale medier kan medføre at flere får spiseforstyrrelser. – Det er vigtigt at forældre kan være en modvægt, som kan nuancere det budskab, som de unge oplever, siger kidsandmedia.

more

Ask.fm

Kort info om det sociale medie Ask.fm.

more

Monsters University

Børns verden er allerede overfyldt af monstre i alle former og farver. I det selskab fremstår Pixars monstre som et mere pædagogisk korrekt alternativ.

more

Råd mod thinspiration og for barnets selvværd

kidsandmedia dk og Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade giver her gode råd, som kan være med til at forebygge at dit barn får spiseforstyrrelser eller andre selvværdssygdomme. Rådene kan være med til at styrke barnets selvværd.

more

Thinspiration udbredt på Instagram

Unge piger dyrker tyndhed på nettet. De får anoreksi til at fremstå som en livsstil og ikke en sygdom.

more

Tweens er stærke forbrugere

8-12-årige børn - de såkaldte tweens - er blevet en stærk forbrugergruppe, der iscenesætter sig selv, bl.a. gennem de sociale medier.

more

Familien samles igen foran fjernsynet

Det viser en ny undersøgelse fra Ofcom.  

more

Er du aktiv i børnenes medieliv?

Det spørgsmål stiller kidsandmedia dk alle grundskoler i dag med opfordring til at skabe dialog og holdning til børnenes medieliv.

more

Unge piger dyrker tyndhed på nettet

"lår-hul" eller "thigh gap" - endnu et slankefænomen hos de unge, som pigerne inspireres til gennem sociale medier.

more

Skolekampagne sætter fokus på dialog om børns medieliv

Er du aktiv i børnenes medieliv? Det spørgsmål stiller kidsandmedia dk alle grundskoler på onsdag d. 31. juli, når de sender dem en opfordring til at skabe dialog og holdning til børnenes medieliv.

more

Hvad foregår der på Formspring?

På Formspring stiller brugerne spørgsmål til hinanden, og rigtig mange udleverer personlige ting eller udøver hetz mod andre – uden at tænke over konsekvenserne, eller hvor mange der læser det.

more

Sly Cooper: Thieves in Time

Den frække tyv Le Paradox forsøger at stjæle titlen som den bedste tyv fra Cooper-slægten. Mestertyven Sly skal rejse tilbage i tiden for at redde slægtens ære – men nye eventyr dukker op.

more

Lego City Undercover: The Chase Begins 3DS

Lær Lego-helten Chase at kende, når han i jobbet som specialagent let fanger tyve, løser opgaver og sørger for, at lov og orden råder i Lego City. Anbefales især til de 7-10-årige.

more

Vi surfer helst på mobilen derhjemme

Ny undersøgelse viser, at vi helst surfer på mobilen derhjemme.

more

Mobning på Formspring

Formspring er et af de hurtigst voksende sociale medier, som mange børn og unge bruger. Politiken.dk advarer og giver gode råd mod mobning på Formspring.

more

Grusomme mig 2

Gru har lagt sin grusomme fortid bag sig. Men hans skurkehjerne er alligevel værdifuld for en ultrahemmelig antiskurkeliga, som bruger Gru til at fange en ny superskurk. Dette er en vanvittig og flot efterfølger, der tilbyder let underholdning for alle over syv år.

more

Skovens hemmelige rige

Imponerende animation, men halvhjertet historiefortælling. Filmen tilbyder dog god underholdning til børn fra 7 år. Vær opmærksom på, at nogle scener kan være lidt skræmmende for 7-8 årige.

more

Politikere vil lægge pres på Facebook

Det sociale medie Facebook spiller efterhånden så stor en rolle i samfundsdebatten, at det er på tide at kigge nærmere på mediets politikker.

more

Babynøgenbilleder er guf for pædofile

Gitte Jakobsen fra Red Barnet advarer mod at lægge nøgenbilleder af din baby på Facebook. kidsandmedia dk giver et par råd med på vejen.

more

The Great Gatsby

Denne ambitiøse filmatisering af den klassiske roman er et filmisk fyrværkeri og en fantastisk filmoplevelse. Dog overskygger den energiske stemning noget af dramaet. Perfekt til de ældste klasser i folkeskolen og opefter.

more

Man of Steel

Den nyeste Superman-film er præget af voldsom action og manglende sjove indslag. Til trods for en dyr og professionel produktion er den ikoniske superhelt ikke i sit es i “Man of Steel”. Alligevel er det god sommerundholdning for unge.

more

Digitale medier gør indtog i daginstitutionerne

En undersøgelse blandt 487 daginstitutioner viser, at i syv ud af ti daginstitutioner har børnene adgang til computer, iPad eller lignende. "Der er kommet en helt anden tilgang til leg og læring med medierne", fortæller Maja Schurmann, projektleder i kidsandmedia dk.

more

5 medieråd til sommeren

Når sommeren står for døren og turen går til de dejlige badestrande, tager vi baderådene med som en naturlig del af bagagen. Men hvad med medieråd? kidsandmedia dk har udviklet fem baderåd, så børnene kan få en tryg mediehverdag - også i sommerferien.

more

Candy Crush Saga

Sjovt og udfordrende spil, som er nemt at lære. Spillet anbefales til børn fra 9 år, men det er irriterende, at man hele tiden har mulighed for in-game køb.

more

Vi søger forældre

Vi efterlyser forældre, der vil udtale sig om, hvordan det er at være forælder, når/hvis børnene finder porno på nettet. Også hvis du bare har en klar holdning.Læs mere her.

more

Anders And Junior (app)

I denne sjove app kan de yngste lære Anders And og hans venner at kende, lytte til højtlæsning af tegneserier, spille lærerige spil og se tegnefilm. App’en kommer med nogle gratis smagsprøver, derudover skal man betale for indholdet.

more

Gys på skemaet

Må dine elever gå, når der er gys på skemaet? kidsandmedia dk spørger i dette indlæg fra Magasinet Skolen.

more

Star Trek Into Darkness

I en underholdende blanding af action og komedie får fans af Star Trek lige præcis, hvad de ønsker – et godt eventyr, som både beholder og uddyber det komplekse Star Trek-univers.

more

Anmelder nu også danske film

kidsandmedia dk vil fremover også anmelde danske børne-, ungdoms- og familiefilm. Se den første her.

more

Nordvest

”Nordvest” er en barsk ungdomsfilm bygget op omkring Michael Noers sans for realisme.Med realistiske parraller til aktuelle bandekonflikter og de seneste års banderelaterede skyderier bør ”Nordvest” give stof til eftertanke, hos både unge og deres forældre. kidsandmedia dk anbefaler filmen - især som diskussionsmateriale for skoleklasser eller til debat mellem ung og forælder.  

more

My Penguin (app)

Nu kan unge “Club Penguin”-fans glæde sig over, at der er kommet en app til iPad, hvor man kan logge ind i pingvinernes populære virtuelle verden. Læs hele anmeldelsen her.

more

Sociale medier er mere end Facebook

I manges bevidsthed er Facebook nærmest blevet begrebet af sociale medier, men sådan er virkeligheden ikke. Når forældre skal følge deres børn på de sociale medier, behøver de ikke nødvendigvis have deres egen profil, udtaler Maja Schurmann, projektleder for kidsandmedia dk.

more

Forældreindføring i Clash of Clans

Clash of Clans er for tiden et meget populært spil blandt børn. kidsandmedia dk opmuntrer forældre til at sætte sig ind i spillet, så man bedre kan forstå spilleverdenen og bidrage til positive spilleoplevelser.

more

Clash of Clans (app)

“Clash of Clans” er et sjovt og socialt strategispil, som i udgangspunktet er gratis, men for at klare sig bedre, er det fristende at bruge rigtige penge. Forældre bør derfor snakke med børnene om spillet og have klare aftaler om brugen af penge.

more

Børn udsættes for sexchikane på Snapchat

MetroXpress bringer i dag en nyhed omkring sexchikane via Snapchat. kidsandmedia dk opfordrer forældre til at snakke med deres børn om brugen af tjenester med billeddeling.

more

Radio, der passer til børnenes hverdag

Radio er stadig ’in’ hos børnene. Også selvom der er hård konkurrence fra tv, computerspil og andre medier. Danmarks Radios Ramasjang-univers afspejler børnenes hverdag og appellerer til sanser og fantasi.

more

Spændende læringsapps

Fem spændende læringsapps.

more

Pixi Børnebøger (app)

Denne samling af kvalitetslitteratur for børn tilbyder et stort udvalg af klassiske og nye historier fra det kendte Pixi-univers.

more

Sådan indstiller du en iPad for børn

Undgå ubehagelige overraskelser og giv børnene en god oplevelse ved at opsætte de rette indstillinger på iPaden. Læs kidsandmedia dk’s tips.

more

"Gratisapps" kan koste dyrt

Storbritannien vil se nærmere på lovligheden af spil, der retter sig mod børn, og som lægger pres på brugeren om at købe indhold.

more

Pas på skjulte udgifter i ”gratis” apps

Mange spil til tablets og smartphones er gratis at hente ned. Men for ægte penge kan man købe virtuelle værdier, som giver store fordele. Mange forældre har oplevet at få tårnhøje regninger, efter at deres barn har brugt store summer på køb i apps.

more

Digital Barndom - rettelser og supplement

Her kan du finde rettelser og supplement til Digital Barndom udgave 2012.

more

Dragon Box + (app + pc og mac)

Læring gennem leg er gjort til et kunststykke i denne app, hvor børn kan udvikle matematikforståelse på en særdeles god måde.

more

Køb Digital Barndom online

Køb kidsandmedia dk's håndbog i børn og medier online her. 

more

Smartphone stresser

En undersøgelse fra Syddansk Universitet af de 15-19-åriges mobilvaner viser en sammenhæng mellem et højt mobilforbrug og oplevelsen af stress og koncentrationsbesvær, skriver Politiken. Se mere her.

more

Iron Man 3

“Iron Man”-serien er blandt de bedste superheltefilm de seneste år, og nu har producenterne gjort det igen. “Iron Man 3” er en actionfyldt og underholdende film, som kan anbefales til børn på 11 år og opefter.

more

Toy Story Mania

Tag med Woody og legetøjsvennerne ind i en verden af småspil, der byder på mange timers sjov for de yngste.

more

Oz: The Great and Powerful

Historien om “Troldmanden fra Oz” byder på fart og spænding, men har langt fra den samme charme som klassikeren fra 1939. Og så er nogle af scenerne meget uhyggelige.

more

Hvad er passende skærmtid?

kidsandmedia får rigtig mange henvendelser fra forældre, som ønsker råd om, hvad der er passende tid foran skærmen for deres børn. Vi har spurgt forskellige eksperter om råd.

more

Oppe på Valmuebakken

Studiet Ghibli har igen produceret et kunstværk af en tegnefilm. “Oppe på Valmuebakken” tilbyder en charmerende og fascinerende filmoplevelse, men den egner sig bedst til unge og voksne.

more

Mittens (app)

Med sjove fysikgåder og charmerende design har Disney lavet et sjovt mobilspil, som anbefales til børn over 9 år.

more

Smartphones giver museskader

Hver tredje dansker har oplevet smerter i håndled og tommelfingre ved brug af smartphones eller tablets. Det viser en ny undersøgelse fra Contour Design. Især de unge er i risikogruppen, og hvis vi ikke passer på, kan smerterne blive meget mere udbredte i fremtiden, lyder det fra ekspert.

more

Forældre vil give deres børn gode medieoplevelser

Det viser en miniundersøgelse, som kidsandmedia dk har foretaget her på hjemmesiden. Tallene viser en tendens, fortæller Maja Schurmann, projektleder for kidsandmedia dk.

more

Sociale medier giver studerende dårlige karakterer

En amerikansk undersøgelse viser, at sociale medier og sms giver studerende dårlige karakterer, hvorimod avislæsning og musik giver gode karakterer.

more

Sådan undgår du overkøb i iTunes

DR Kontakt har lavet en guide til, hvordan du undgår, at dit barn kommer til at købe ting i apps på iPhone eller iPad. Den  type salg, som ses rigtig meget er f.eks. tilkøb i gratis apps eller køb af forskellige ydelser såsom ekstra liv, point og andre features.

more

Sexmobning førte til selvmord

En 17-årig pige, Rehtaeh Parsons, fra Canada hængte sig selv efter flere års sexmobning. Nu bliver hendes mindeside brugt som diskussionsfora for mobning.

more

Apple overholder ikke lovgivning

Forbrugerombudsmanden fortæller til DR’s forbrugermagasin Kontant, at Apple bryder flere love. Nu vil han tage sagen op i EU.

more

Information om Snapchat

Her har vi samlet central information, problemfyldte områder og gode råd til forældre om Snapchat.

more

Min Bio (app)

Til forældre, som ønsker at give deres børn et alternativ til TV eller som måske gerne vil have fjernsynet for sig selv en eftermiddag, er der nu kommet en app til iPad og iPhone, som passer perfekt.Nordisk film tilbyder nu en biograf i lommeformat til børn. For et rimeligt beløb hver måned får man adgang til en lang række gode børnefilm.

more

Croods

Har du halvanden time tilovers til noget let underholdning, er “Croods” det helt rigtige valg. Men vær forberedt på, at den overfladiske Hollywood-faktor er tårnhøj.

more

Ultra får talkshow med Jacob Riising

DR Ultras seere får nu deres helt eget talkshow ,’Riisings Flotte Talkshow’, med den altid flotte Jacob Riising som vært og et ualmindeligt fantastisk publikum. Saml familien til dette nye indslag, der har premiere i påsken. 

more

Les Miserables

Denne filmversion af musicalen af samme navn er en storslået, rørende og inspirerende fortælling om kærlighed, ofre og frelse. Den anbefales til børn fra 13 år.

more

Familiemagasinet ser på digitalisering i skolen

iPads og andre digitale medier giver nye måder at undervise på. Elevernes egne kompetencer kommer i spil. Men desværre betyder digitale medier også ”grænseløs” mobning. Det dokumenterer Familiemagasinet, der netop er udkommet. Læs mere her.

more

Professor Layton and the Miracle Mask

Professor Layton er tilbage - for første gang til Nintendo 3DS. Professoren giver dig 150 helt nye puslespil at hygge dig med.

more

Vilde Rolf

Antihelten Vilde Rolf vil gerne være helt og tager os med på en underholdende og spændende rejse i denne indholdsrige film fra computerspillenes verden. Sjov for børn og herlig nostalgi for de lidt ældre. Læs hele anmeldelsen her.

more

En ultragod dag med ramasjang

Mor i en medietid fortæller...

more

Smashville (app)

I dette velproducerede danske spil er opgaven at smadre alt, man kommer i nærheden af, mens man flygter fra rumvæsener. Spillet er både sjovt og engagerende. På grund af en lidt hård stil anbefales app’en til børn fra 9 år.

more

Facebook giver mindreværd

Brugere af det sociale medie bliver deprimerede af at se lykkelige likes og smækre sild, viser ny undersøgelse.

more

Reality-tv for børn bekymrer Børns Vilkår

Tirsdag aften viser DR for første gang reality-tv med børn på den nye tv-kanal DR Ultra til de 7-12-årige.

more

Ny børnekanal formidler viden til større børn

På mandag den 4. marts lancerer DR en ny børnekanal. DR Ultra skal  tilfredsstille større børns nysgerrighed.

more

Mobning øger risiko for sygdom

"Både mobbede børn og deres mobbere har forhøjet risiko for psykiske lidelser som voksne, viser forskning", skriver Kristelig Dagblad i dag. Læs mere her.

more

Medfører voldelige computerspil voldelig adfærd?

CBS News havde problematikken oppe d. 25. februar 2013: Afføder computerspil voldelig adfærd? Flere fagfolk var samlet og diskuterede spørgsmålet. Se udsnit af programmet her.

more

Netkultur.dk

Netkultur.dk er en ny hjemmeside for personer, der gerne vil dyrke en god netkultur. Læs mere her.

more

Facebook-log afslører alt

"Knappen hedder 'Aktivitetslog' og du finder den lige under dit coverbillede. Tryk på den og sæt flueben i feltet 'inkluder' og få afsløret alt, hvad du har brugt din tid på: hvilke profiler, du har besøgt, hvilke sider, du har besøgt, hvad du selv har skrevet og fået af kommentarer." sådan skriver BT - læs mere her.

more

Digital mobning starter oftest i skolen

Peter ALbæk, formand for Børns Vilkår, skriver om digital mobning: "Mobning på sms, sociale medier mv. udspringer stort set altid af problemer i skolen og foretages stort set altid af andre børn, de kender fra skolen." Læs mere her. 

more

Frankenweenie

Da Victor vækker sin hund fra de døde, har han nok ikke helt gennemtænkt konsekvenserne. Med sin fine blanding af gys og humor er dette en rigtig sjov film til børn.

more

Unge færdes usikkert på sociale medier

Selv om 94 procent af danske teenagere har en Facebook profil, er de ofte usikre på, hvordan deres indhold bliver brugt.  Læs mere her.

more

Forbud mod facebook er ikke løsningen

Center for Digital Pædagogik tror ikke på forbud som hjælp i kampen mod digital mobning.

more

Dialog om sex på plakaten!

De unge i dag er nysgerrige – men ikke grænseløse. Flere og flere voksne svigter børns seksuelle opdragelse og viden.  Børn og unge har brug for at snakke og få viden for at få deres følelser på plads i seksuallivet.

more

Flere skoler har regler for Facebook

Flere skoler i Danmark har regelsæt for brug af Facebook i skoleiden.

more

Gyserfilm i skolen?

Søndagsavisen skrev 8. februar 2013 om, at 11-årige får angst af gysere i skolen. kidsandmedia dk forholder sig kritisk til gyserfilm i undervisningen.

more

Mobning er udbredt på skoler

Otte ud af 10 skoler oplever problemer med elever, der mobber hinanden på sociale medier. Det viser en undersøgelse fra DR Nyheder.

more

De eventyrlige vogtere

Hvis man ser bort fra, at “De eventyrlige vogtere” er en lidt for kommerciel produktion, er dette en frisk familiefilm fyldt med fart og med et godt budskab.

more

Børn skræmmes af YouTube

Over halvdelen af børnene bliver skræmt på nettet, og pornografi og vold på YouTube er noget af det, som skræmmer barnet mest. Det viser en undersøgelse fra EU Kids Online. – Det er vigtigt at forældre har dialog med barnet om deres oplevelser på nettet, mener eksperter.

more

Stig Rossen mod digital mobning

Kampagnen ”Drop Mobning Nu” støttes også af Stig Rossen, der er protektor for organisationen kidsandmedia dk. Læs mere her.

more

Epic Mickey 2: The Power of Two

Slip penslens kræfter løs i et nyt samarbejdseventyr. Tag med Mickey og Oswald i en episk kamp for at redde det magiske Wasteland og forandre det for altid.

more

Adgang til hård porno giver børn forvrænget billede af sex

MetroXpress skriver i dag om, hvordan skoleelevers adgang til hård porno på nettet påvirker deres opfattelse af sex. Læs mere her.

more

Red Barnets video mod mobning

Gode råd til mobning fra Red Barnet - til forældre og børn.

more

Rayman: Jungle Run (app)

Tag med Rayman gennem junglen i et elegant og morsomt platformspil til tablets og mobil. Læs hele anmeldelsen her.

more

Digilemma 2013

Det kan være et dilemma for fagfolk, når de sociale medier er i spil. Skal lærerne være venner med eleverne på Facebook? Og kommentere på dårlig opførsel? Læs om Digilemma 2013 her.

more

Nyheder for børn – for første gang i Danmark

DR skal lave nyheder for børn. Det er den nye kanal DR Ultra, der som de første i Danmark vil forsøge sig med det. Læs mere her.

more

Skarpere børne-tv på DR

DR Ramasjang bliver i løbet af foråret 2013 opdelt i to kanaler for at skabe mere målrettet børne-tv.”Drømmen er, at børnene skal få mere indhold, som møder dem, hvor de er i deres udvikling. Og som er i øjenhøjde med det, de interesserer sig for,” forklarer Kirstine Vinderskov. Læs mere her. 

more

Sikker Internetdag fejrer 10 års jubilæum

Tirsdag d. 5. februar holdes der Sikker Internetdag over hele verden for 10. år i træk. Med mottoet Connect with respect sætter Sikker Internetdag denne gang fokus på rettigheder og ansvar i den digitale verden. 

more

Hvad gør du hvis...? Prøv kidsandmedia dk’s samtaleemner

”Hvad gør du, hvis en person, du har truffet på nettet, tilbyder dig gaver?” Her er samtaleemner om tryg mediebrug for børn og teenagere på forskellige alderstrin.

more

Net-mobning.dk

Net-mobning.dk giver information og rådgivning om net-mobning. Læs mere her.  

more

Drop mobning nu - gå i dialog

Vil du også gerne, at mobning bliver en saga blot? Vær med i kampen mod mobning, når 30 organisationer i uge 6 går sammen i kampen mod mobning. Læs mere her.

more

Spørg om spil

Hjemmesiden Spørg om spil er lanceret til hjælp for forældre og andre voksne, der arbejder med børn og unge. Her kan du stille alle mulige spørgsmål om computerspil og læse svar på de spørgsmål, der allerede er stillet. Læs mere her.

more

Life of Pi

Life of Pi fascinerer lige så meget, som den giver stof til eftertanke. Det er en mesterlig film, der anbefales på det varmeste til unge og voksne.

more

Forældrebehov giver børn mobil

I dag får danske børn deres første mobiltelefon helt ned til seks år. Den største grund er, at forældrene har et behov for tryghed og derfor giver deres børn en mobiltelefon.

more

Tv-program bekæmper mobning

Silas Holst blev mobbet i skolen. Nu lærer han i tv-programmet ”Silas’ opgør” andre unge at håndtere mobning.

more

Angry Birds Star Wars (app)

I denne godbid af et mobilspil får man det bedste fra Angry Birds og Star Wars. Luke Skywalker og resten af Star Wars-universet tilføjer en ny dimension til spiloplevelsen.

more

Toca Tailor (app)

Piger, som kan lide at spille dress-up med modeller, kan glæde sig til denne sjove og børnevenlige app.

more

En mors oplevelse af "Julestjerner"

"Til børnenes store frustration slutter afsnittene lige, når de er allermest spændende.  Vi kan ikke bare vælge næste afsnit, som vi gør på DVD eller PC. Vi må pænt vente. Så det gør vi". Læs hele oplevelsen her.

more

Mere TV i julen

Danskerne ser mere tv i julen - det gælder også børnene. Derfor er det også vigtigt, at vi snakker med børnene om det, de ser i fjernsynet, og at vi husker, at julens fjernsynsprogrammer også kan være genstand for familiehygge.

more

Ny Digital Barndom ude nu

Håndbogen ”Digital Barndom” er ude nu med masser af nyttig vejledning i børns brug af mobiltelefon, computerspil og håndtering af digital mobning.

more

Hobitten: En uventet rejse

Med Peter Jackson i lederstolen er Tolkiens historie om Bilbo Sækker blevet et energisk, sjovt og storslående eventyr, som anbefales på det varmeste. Men der er scener, som kan opleves ubehagelige for 11-12 årige. Læs hele anmeldelsen her.

more

Intimbilleder kan spredes med Snapchat

MetroXpress skriver i dag om appen ”Snapchat” fra Apples danske App Store: ”Du tror, at du sender et intimt foto til en ven eller kæreste, men pludselig finder du et billede af dig selv halvnøgen på nettet. Den oplevelse har flere brugere af mobilapp'en Snapchat haft.” Læs mere her.

more

Fakta om Snapchat

Snapchat er en fotodelingstjeneste som er meget populær blandt unge for tiden. Her sender man øjebliksbilleder til hinanden, som slettes umiddelbart efter. Eller gør de så egentlig det?

more

The odd life of Timothy Green

Denne familiefilm fra Disney har et godt budskab og er til tider rørende, men den er meget utroværdig og på grænsen til sentimental. Læs hele anmeldelsen her.

more

Lego Batman 2DC Super Heroes

Lego er klar med endnu et spil baseret på kendte filmserier. Vi får her et gensyn med Batman, Joker og en række andre kendte filmhelte og -skurke. Læs anmeldelsen her.

more

Pas på høje regninger fra mobilspil

Spiller dit barn på tablet eller mobil, så er der risiko for, at regningen pludselig bliver uventet høj. Skjulte reklamer og slørede salgstricks kan gøre det svært for børnene at se, om de ekstra baner eller hjælpemidler i spillene koster rigtige penge. Læs mere her.

more

Julekalender på DR1 og TV 2

I år byder DR1 på en helt ny julekalender "Julestjerner" og TV 2 genudsender den spændende "Jul i Valhal". Læs mere her.

more

Hugo Troll Race (App)

Et sjovt, udfordrende og godt spil, hvor flere muligheder åbnes op gennem spillet. Det anbefales til børn over 5 år, men man skal være opmærksom på muligheden for at købe guldmønter i spillet - de koster rigtige penge. Læs hele anmeldelsen her.

more

Julegaveidé fra kidsandmedia dk

Julen er over os, og vi tænker på vores nærmeste. Vores børn og deres digitale oplevelser. Hvad gemmer der sig under træet? Nye spil til Xbox? En ny mobil? En dvd? Vi vil gerne give vores børn gode og trygge digitale oplevelser. Men hvad med forældrene? Giv en gave med digitale værdier. Læs mere her.

more

Bad Piggies (App)

Et flot mobilspil til hele familien. Det er både udfordrende, lærerigt og underholdende. Læs hele anmeldelsen af appen her.

more

Hotel Transylvania

Monstrene er de gode i denne nye animationsfilm, som er dyster, men har en fantastisk humor. Underholdningen er god, men filmens forsøg på at være moderne lykkes overhovedet ikke. Læs hele anmeldelsen her.

more

Første børne-Emmy

8. februar 2013 bliver der holdt det første International Emmy Kids Awards i New York. DR skal være medværk, og i den forbindelse vil DR også sætte fokus på børneprogrammernes kvalitet. Læs hele nyheden her.

more

TV 2 holder høring - kidsandmedia dk opfordrer til at være med!

Vær med i debatten, når TV 2 holder høring og hav indflydelse på TV 2's fremtidige programmer - du kan enten møde op fysisk, eller du kan sende et spørgsmål på mail eller som videooptagelse fra din smartphone. Læs mere her.

more

Facebook kæmper aktivt mod mobning

Facebook kæmper aktivt mod mobning. De har nu lanceret en ny funktion, som skal hjælpe til, at der bliver taget hånd om mobningen på Facebook. Den ”vælger at gøre en person som den unge stoler på opmærksom på problemet og bede om hjælp” – f.eks. en lærer, forælder eller træner i en klub. Dette forklarer Thomas Myrup Kristensen. Dette skriver MetroXpress. Læs her.

more

ParaNorman

I denne dukkefilm skal man tage det sure med det søde. Filmen har fantastisk animation, flotte figurer og et godt budskab, men desværre svigter historien lidt. Og der er flere skræmmende scener. Læs kidsandmedia dk's anmeldelse her.

more

New Super Mario Bros 2

Det er tid til et glædeligt gensyn med Mario og Luigi i et nyt og underholdende spil til 3DS. kidsandmedia dk anbefaler spillet. Læs hele anmeldelsen her.

more

James Bond: Skyfall

Du kan godt glæde dig - den nye bond-film er en solid actionthriller. Læs hele anmeldelsen her.

more

Pokémon Conquest

Som krigsherre i spillet Pokémon Conquest skal man forsvare sin egen by og erobre nyt land sammen med sine farverige Pokémon-venner.

more

Kingdom Hearts 3D Dream Drop Distance

Eventyrheltene Sora og Riku får en vigtig opgave af Mikey Mouse og mester Yen Sid. Kan de klare at bliver keyblade-masters og mestre drømmenes syv verdener?

more

Lego Harry Potter 5-7 år

Så har Lego endnu engang lanceret et spil baseret på kendte filmserier. Denne gang er det de sidste fire Harry Potter-film, der er rammen om Legos spilkoncept. Gør dig klar til spænding, sjov og små forskrækkelser!

more

Boom Street

Så er Nintendo på banen med en Matador-lignende udgivelse med Super Mario-universet som baggrund. Spillet hedder: “Boom Street”.

more

kidsandmedia dk byder Windows Phone 8 velkommen

Når børnene låner mors eller fars smartphone for at spille, er der ofte en risiko for, at børnene pludselig har bevæget sig på nettet eller ind i ikke-børnevenlige spil. Den nye Windows Phone 8 har afhjælper dette problem med et beskyttet børnehjørne.

more

Voksne lærer børn at mobbe... Gør du?

”Voksne lærer børn at mobbe” – sådan lyder overskriften i et læserbrev fra Jyllands-Posten d. 28.10.2012, og der er noget om problematikken. Læs mere her og se spørgsmål, der kan være med til at afklare, hvilket forbillede du er for dit barn.

more

Lolas Matematiktog (app)

Løs sjove matematikopgaver med Lola og hendes venner i denne underholdende og pædagogiske app for børn på 3-7 år. kidsandmedia dk anbefaler Lolas Matematiktog. Læs anmeldelsen her!

more

Udfordrende billeder af unge bliver delt på nettet

På en eller anden måde havner mange unges frække billeder på nettet mod deres egen vilje. Læs mere her.

more

Brug kidsandmedia dk i kampen mod digital mobning

I disse dage fyldes medierne med eksempler på digital mobning. Unge mennesker har demonstreret mod mobning med opfordring fra Vi Unge, og Facebook fyldes med meninger og sider, vi kan synes godt om for at tilkendegive, at vi er imod digital mobning og vil kæmpe mod det. kidsandmedia dk er en aktiv medspiller i kampen mod digital mobning. Læs mere her.

more

Poképark 2: Wonders Beyond

Nye eventyr til Nintendo Wii for Pokémon-fans: Poképark 2. Spillet er en klar forbedring fra forgængeren, men også dette spil har sine svagheder. Læs hele anmeldelsen her.

more

Stig Rossen i front for tryg brug af medier

Familiemagasinet er på gaden med Stig Rossen i front.

more

Ny medielov giver mere målrettet tv til børn og unge

9. oktober 2012 indgik regeringspartierne aftale om mediepolitikken 2012-2014 med samtlige af Folketingets partier på nær Liberal Alliance. I den forbindelse har kidsandmedia dk talt med Kirstine Vinderskov, der er kanalredaktør for DR Ramasjang, om hvilken forskel det kommer til at gøre for tv-udbuddet til børn og unge hos DR. Læs mere her.

more

Større brug for netetik

Forskellige digitale platforme stormer frem, og det skaber nye rum og situationer for digital mobning. Det er svært for lærere at følge med, og forældrene er ofte for blufærdige til at blande sig. Der er brug for generelt netetik, fortæller Jonas Ravn fra Cyberhus til Kristelig Dagblad 7. december 2012.

more

Pige modtog nøgenbilleder fra pædofilidømt

TV2 Nyhederne bragte i fredags et indslag om en tiårig pige, der havde modtaget nøgenbilleder fra pædofilidømt udviklingshæmmet mand. Mor til tiårig pige udtaler: ¨Man skal sørge for, at ens børn har lært at begå sig på nettet, og det er jeg rigtig glad for, at min datter havde". Se indslag og læs mere her.

more

Pixeline Skolebøger (app)

kidsandmedia dk anbefaler Pixeline Skolebøger. Med disse apps om Pixeline og hendes venner kan børn i alderen 5-10 år lære dansk, engelsk og matematik på en god og underholdende måde. Vær dog opmærksom på, at indholdet i appene koster penge, selv om det er gratis at downloade dem. Læs mere her.

more

Ny tablet udviklet specielt til børn

Kurio er et svar på en børnetablet, der både er mere holdbar og som koster mindre, end de tablets, der primært er udviklet til voksne.Læs mere her.

more

Forældre poster deres børn på Facebook

”Stolte forældre er flittige aktører på Facebook, hvor alt fra pottetræning over strandbilleder til studentereksamener gavmildt bliver delt med resten af verden.Men i deres iver efter at fremvise deres dygtige og kønne børn glemmer mange forældre, at billederne og kommentarerne kan bringe deres børn i forlegenhed, både nu og senere i livet. ” Sådan skrev Politiken i går. kidsandmedia dk giver gode råd. 

more

Mario Tennis Open 3DS

Den alsidige blikkenslager Mario er super til det meste - også tennis.

more

Facebook under 13 år

Man skal være 13 år for at få en profil på Facebook. Alligevel er mange børn i Danmark under 13 år på Facebook. kidsandmedia dk opfordrer til at overholde aldersgrænsen. Vælger du alligevel, at dit barn må komme på Facebook, før det fylder 13 år – eller er det der allerede, har Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet, Børns Vilkår og Center for Digital Pædagogik lavet disse anbefalinger.

more

Stig Rossen fejret som protektor

Stig Rossen sagde ja til at blive protektor for kidsandmedia dk i april. Lørdag d. 25. august blev det fejret, da Stig Rossen holdt sit foredrag ”Livet skal ikke leves på automatpilot”. Her fortæller en af kidsandmedia dk's brugere Susanne Nissen om oplevelsen.

more

Modig

Prinsesse Merida er en selvstændig og stædig pige. Hendes mor, dronning Ellinor, gør sit bedste for at lære hende gode manerer og alt det andet, en fin prinsesse skal kunne. Men Merida vil allerhelst bare ride ud i skoven og skyde med bue og pil. “Modig” byder på alt det en god familiefilm skal have og mere til. Læs hele anmeldelsen her.

more

Stig Rossen blev fejret som protektor

Stig Rossens kraftfulde stemme strømmede melodisk ud fra foredragssalen på den lokale højskole i Børkop i lørdags, da kidsandmedia dk fejrede, at Stig Rossen er blevet deres protektor. Læs mere her.

more

Ted - en bamse der bander, ryger hash og dyrker sex

I filmen Ted ser man en bamse, som bander, ryger hash og har tilfældig sex. Filmen har fået 11-årsgrænsen, og forældre tager i god tro deres 8-årige med ind at se filmen.

more

Snow White and the Huntsman

De fleste kender eventyret om Snehvide. I denne film bliver vi taget blev med til en dyster eventyrverden. Snehvide holdes fanget i et usselt tårn, og da det endelig lykkes hende at flygte, ender hun i Den Mørke Skov, hvor onde kræfter sørger for, at kun de færreste overlever. Læs hele anmeldelsen her!

more

Ice Age 4: På gyngende grund

Ice Age-banden byder igen på spektakulær underholdning i dette actionfyldte drama, hvor kontinentale forandringer fører vores venner ud på havet og i kløerne på pirater.

more

kidsandmedia dk anbefaler MatematikFessorForAlle

MatematikFessorForAlle er et program, som kan udfordre dit barn matematisk på barnets niveau – lige meget om det har svært ved matematikken eller brug for udfordringer. Og du behøver ikke selv at være god til matematik – du kan stadig aktivt være med på sidelinjen! Læs mere her og få rabat.

more

Hvordan forebygge problemer ved gaming?

Nutidens forældre har fået en ny forældreopgave. De bør følge med i, hvad deres børn spiller og hvor meget de spiller. De skal håndhæve aldersgrænserne og sætte rammer for barnets brug af spil. Læs mere her.

more

Unge bruger primært sociale medier som nyhedskilde

En ny undersøgelse ”The first Reuters Institute Digital Report” lavet i Storbritannien viser at unge mennesker under 25 år næsten dobbelt så ofte finder deres nyheder via sociale medier, end de gør via søgemaskiner på nettet. Læs mere her.

more

Men In Black 3

I en underholdende og morsom actionkomedie skal agenterne J og K rejse tilbage i tiden for at redde jorden fra undergang. Læs hele anmeldelsen her!

more

Sexchat på Habbo Hotel har medført lukning af chatten

Efter rapporter om ”eksplicitte seksuelle samtaler” fundet sted på Habbo Hotel, har en af de største investorer trukket sig. kidsandmedia dk er røstet over den ringe kontrol på Habbo Hotel, som er et socialt netsted for børn og unge. Læs mere her.

more

kidsandmedia dk i dialog med DR og TV2

kidsandmedia dk var for nylig med til dialogmøde ved henholdsvis DR og TV2. kidsandmedia dk har sammen med andre medieorganisationer løbende kontakt med DR og TV2 omkring deres udbud af fjernsyn og deres opfyldelse af deres Public Service-aftale.

more

Facebook overvejer åbning for børn under 13 år

Indtil nu har brugere af Facebook skulle være 13 år for at kunne oprette en profil – en aldersgrænse, som mange har løjet om, for at blive Facebook-bruger. Nu overvejer Facebook at sænke grænsen. Kilde: The Wall Street Journal, torsdag d. 5. juni 2012

more

The Avengers

En film med seks superhelte burde være seks gange så god som en almindelig superheltefilm. Det er den ikke. Til trods for at “The Avengers” er en velskabt og aktionfyldt film, skiller den sig ikke ud fra de andre. Læs hele anmeldelsen her.

more

Børnesikring af din iPad

Mange børn er begyndt at bruge iPad, og med dette brug kommer også spørgsmålet om, hvordan man bedst muligt kan sikre den, så barnet trygt kan bruge den uden at trykke sig ind på noget upassende for dets alder, eller så det pludseligt har købt noget via apps med dit kreditkort. Kilde: pcworld, 10.05.2012, Christopher Breen og Thomas Bøndergaard

more

Stråling fra mobiltelefon

Ny undersøgelse omkring påvirkning af stråling fra mobiltelefoner lavet af det britiske Health Protection Agency viser ikke nogen direkte sammenhænge mellem stråling fra mobiltelefoner og sygdomme, skriver BBC d. 26. april 2012.. Læs mere her...

more

Stig Rossen er blevet protektor for kidsandmedia dk

Stig Rossen er blevet protektor for kidsandmedia dk. Han skal fremover være med til at udbrede kendskabet til kidsandmedia – en opgave, som han med glæde har taget på sig: ”Da jeg hørte om kidsandmedia, var min første indskydelse: ”selvfølgelig!””

more

Sociale medier bandlyser tilskyndelse til anoreksi, bulimi og cutting

Sociale medier bandlyser tilskyndelse til anoreksi, bulimi, cutting og lignende.

more

kidsandmedia dk til Forskningens Døgn i Vejle

Forskningens Døgn bød på mange spændende tilbud. I Vejles center Mary’s blev elever fra 1. og 2. kl. fra Engum Skole, elever fra Hældagerskolens overbygning samt Vejles voksne borgere undervist i Ipads, Iphones og tablets af elever fra Campus Vejle og HTX i Vejle. Læs mere her...

more

The Hunger Games

“The Hunger Games” er en stemningsfyldt og velkonstrueret film, men temaet om unge, der dræber hinanden er lidt smagløst. Vær opmærksom på, at filmen har nogle lidt voldsomme scener. Vi fraråder på det kraftigste at børn under 13 år får lov til at se filmen.

more

QR-koder til kognitivt udfordrede

Iværksætterne Niki Nielsen, Lasse Emil Hildebrandt og Jakob Klein Petersen har udviklet hjælpeværktøjet, der via en QR-kode giver adgang til vejledninger og huskelister, som kan hjælpe med at give overblik over gøremål eller opgaver. kilde: www.teknologividen.dk

more

Så er Familiemagasinets forårsudgave udkommet!

kidsandmedia dk har udgivet forårsudgaven af Familiemagasinet. Denne gang er der fokus på den digitale hverdag, og der er både forklaring og diskussion omkring generation ”online” og ”digitalt indfødte”, interview med tre generationer i samme familie, der viser deres mobiler frem og taler om mobilforbrug, oversigt over mediernes udvikling siden slutningen af 80’erne og meget mere.  

more

HUGO

Hugo er ensom og bærer på en stor sorg. Hans mor døde, da han var lille, og faren omkom i en forfærdelig brand. Det eneste, han har tilbage, er en menneskelignende robot, som faren havde en drøm om at reparere. Hugo er sikker på, at faren har gemt en besked til ham, som robotten vil fortælle, hvis han kan reparere den. Men det kan ikke lade sig gøre uden en særlig nøgle.

more

Undervisningsmateriale til Hvidsten Gruppen

Der er lavet undervisningsmateriale til filmen Hvidsten Gruppen med målgruppen 7.-10. kl. samt gymnasiale uddannelser og HF. Læs mere her.

more

Pædagogisk grundbog ude

”Pædagogers arbejde med sprog og billeder” – ny bog til pædagogisk undervisning ude nu! Læs mere her...

more

Ny projektleder på kidsandmedia dk

Maja Schurmann har trådt sine første skridt som projektleder på kidsandmedia dk, hvor hun vil videreføre kidsandmedia dk og arbejde på, at kidsandmedia dk får en bæredygtig fremtid, når fondsmidlerne udløber til maj 2013.  (Pressemeddelelse)

more

Medierådet for børn og unge aldersvurderer vores film

”Hvorfor må jeg ikke se den film? Jeg er jo seks et halvt år... Moooaaarrr… Jeg er jo næsten syv… lige om lidt…” - Plager dine børn om at se film, de ikke er gamle nok til at se? Her kan du læse om tankerne bag aldersvurderingen af film. kidsandmedia dk har besøgt Medierådet for børn og unge og fået indsigt i, hvordan vores film bliver aldersvurderet.

more

Facebook blev vejen til fysisk træning

Sociale medier kan også få nogle op af sofaen og ud i detvirkelige liv. Det har Frederik Machholdt erfaret sig, da han en dag fik nok afcomputerspil og fandt motivation til at dyrke motion med JRF-metoden.  Se det inspirerende klip fra TV2s 19.00-nyheder mandag d.27. februar 2012

more

Ny klinik for behandling af spilleafhængighed

Kilde: Politiken.dk d. 29.02.2012 kl. 12.01 To psykologer åbner nu en ny klinik for spilleafhængig i København – klinikken Checkpoint Therapy. De to psykologer, Johan Eklund og Ask Rasmussen mener, at der mangler hjælp for børn og voksne, der er afhængige af onlinespil. Læs artiklen fra Politiken her.

more

DR's nye børne-tv giver tryghed for både forældre og børn

DR Ramasjang bliver opdelt i DR Ramasjang for de 3-6-årige og DR Ultra fra de 7-12-årige. Forældre kan glæde sig over denne delng. Læs hvorfor her.

more

Er tidsforbrug med digitale medier godt eller skidt?

Det er den diskussion, som mange forældre igen og igen tager med sig selv, med lærere, daginstitutioner og andre voksne.

more

Nyt online matematikprogram

Hvis du gerne vil give dit barn mulighed for at blive bedre til matematik - eller give det lidt flere udfordringer, end det får i skolen - kan du først i det nye år begynde at bruge hjemmesiden "Matematik For Alle".

more

Forældre ser stort på aldersgrænser

Vold, sex og bandeord kan gøre, at en film eller et computerspil er uegnet for børn. Alle film og spil har en aldersangivelse på æsken, men den ser flere forældre stort på.

more

Carnival Island

Er du nogen sinde taget hjem fra et tivoli og ønsket, at du kunne blive der lidt længere? Nu kan du slippe af med denne kedelige følelse. I Carnival Island kan du lege, så længe du vil - helt uden penge og helt uden kø. Dette charmerende spil til Playstation MOVE vil give hele familien mulighed for at tage i tivoli sammen hjemme i dagligstuen. Anbefalet for alle fra 3-100 år.

more

LEGO lukker online spilunivers

Legos eget storprofilerede online-spil 'Lego Universe' bliver nu lukket i slutningen af januar 2012 efter firmaet af flere omgange har forsøgt at sparke liv i universet.

more

Ny kampagne over for skoler

kidsandmedia dk tilbyder en række gode foredrag om børn og medier til landets skoler. Vi vil gerne opfordre til, at skolerne gør brug af disse foredrag med efterfølgende debat, når der skal planlægges forældrearrangementer.

more

BuddyGuard nu også på Facebook

Red Barnet tilbyder online chat med børn, der har problemer med digital mobning m.m.

more

Familiemagasinet - tema om børns digitale sprog

Et nyt nummer af bladet Familiemagasinet er på gaden med temaet: Børns digitale sprog". Som medlem af kidsandmedia dk modtager du bladet helt automatisk.

more

Nyt DR-univers for de unge

Danmarks Radios nye satsning DR Mama går i luften på nettet, i radioen og på tv i dag.

more

God hjemmeside fra Red Barnet

Hjemmesiden sikkerchat.dk henvender sig både til børn og voksne. Siden er smart sat op, let at gå til, og så svarer den på masser af relevante spørgsmål om sikkert brug af medierne. Stoffet er opdelt i grupperne 4.-6. klasse, 7.-9. klasse, Lærere, pædagoger m.fl. og Forældre.

more

World Sports Party

I dette spil kan du og din familie konkurrere mod andre familier i flere forskellige sportsgrene. Det er et udmærket spil til børn på 5 år eller ældre, men det har sine fejl.

more

Flere børn bruger sociale medier

De sociale medier er for længst blevet en fast del af europæernes hverdag. Men også flere og flere børn bruger Facebook og andre sociale netværkstjenester - uden at kende til beskyttelse af deres privatliv. Det viser en rapport fra EU-Kommissionen og netværket EUKidsOnline.

more

TV 2 News laver nyheder til Folkeskolen

Da skolerne startede efter sommerferien, var det med en ny undervisningsmulighed for 7. – 10. klasserne. Samtidig med skolestart blev TV 2s initiativ 'NEWS Skole' nemlig skudt i gang med en ugentlig nyhedsudsendelse målrettet skolernes udskolingsklasser.

more

Råd og fakta om computerspil

Medierne har fokus på dem. Vi hører om, hvordan computerspil giver gode familieoplevelser, er sociale og sjove aktiviteter blandt børn og unge men også kan tage overhånd i hverdagen. Vi har samlet en række informationer, som giver indsigt i computerspillernes univers.

more

Børnecomputere på biblioteker

Kulturministeren åbner projekt med børnecomputere Små børns it-læring er i fokus, når kulturminister Per Stig Møller tirsdag den 23. august indvier børnebibliotekernes nationale KidSmart-projekt med IBM Danmark som samarbejdspartner.

more

Gode hjemmesider for familien

Som familie er det godt at vide, hvor man finder nyttige og sjove hjemmesider til gavn og glæde for både børn og voksne. Vi anbefaler nogle sider her.

more

Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand

Jack Sparrow er tilbage i et action fyldt eventyr, men der er kun lidt nyt i forhold til de tidligere film. Vær opmærksom på at filmen indeholder voldsomme scener, og forældre bør vurdere om børn under 13 år skal få lov til at se filmen.

more

Kaptajn Sabeltand og ildprøverne

"Kaptajn Sabeltand og ildprøverne” er et gennemarbejdet og spændende eventyrspil på DS-format, som vi anbefaler med glæde, for eventyrere og spilleglade pirater.

more

Rabbids 3D

For børn og unge med sans for både platformspil og humor, er Rabbids et godt valg, hvis du har Nintendo 3DS.

more

Hop

Svage skuespillere og en middelmådig historie gør at denne film ikke kan anbefales, selv om den tilbyder go’ underholdning til de yngste. Svage skuespillere og en middelmådig historie gør at denne film ikke kan anbefales, selv om den tilbyder go’ underholdning til de yngste.

more

DR sætter fokus på digital mobning

Dokumentarprogrammet sætter fokus på digital mobning den 2. juni. Tonen er uhørt grov, når børn ned i 10-års-alderen mobber hinanden på nettet.

more

Familievenlig tv-tid

Kidsandmedia ønsker ”vandskel” på tv. Programmer og serier skal reguleres af vandskel på tv. Det tilsiger både EU direktiver og FNs Barnekonvention. De giver børn ret til beskyttelse mod medieindhold, som kan være skadelig for dem.

more

Facebook lancerer nyt Family Safety Center

Besøg Facebook's nydesignede Safety Center og find nyttige ressourcer, artikler og videoer om sikkerhed og personbeskyttelse for forældre, lærere og unge.

more

Dårligt familietv

Platte og halv-sjofle værter. Bandeord flyver - Bikini-piger ryster øl, så det hele gynger - i nærbillede naturligvis.

more

Amors Baller

Amors Baller er en frisk og underholdende ungdomsfilm, men historien er for letbenet til at skabe det store engagement. Filmen er tilladt for alle, men på grund af megen snak om sex, egner filmen sig bedst for teenagere.

more

Forældre bør vide noget om goSupermodel

Mange unge piger bruger masser af tid, og nogle også mange penge, på netsamfundet goSupermodel. Hvad er positivt og hvad er negativt omkring spillet?

more

Blur

Inspirationen fra 80’ernes arkaderacere og nutidens gadebiler har givet os et racerspil, der mest af alt minder om gode gamle ”Mario Kart 64”.

more

Nintendogs + Cats: French Bulldog and New Friends

I ”Nintendogs + Cats” findes mange af de gode ideer fra etteren, men i tillæg findes også meget nyt. Dette er et sødt og underholdende spil, som kan gøre hele familien blød i knæene.

more

Radio for børn

DR har lagt en plan for et spændende 'hus med i alt 10 dab-radiokanaler. Den første nye var radio Ramasjang

more

Børn og Internet

Børn og unge er aktive, innovative og nyskabende brugere af medier.

more

Vores brugere er ansvarlige forældre

95% af alle der har svaret på den sidste undersøgelse her på forsiden, har et ansvarligt forhold til, hvordan deres børn skal bruge Facebook.

more

Rødhætte og varulven

Rødhætte er blevet voksen, og må foretage vanskelige valg. Samtidig truer varulven med at udrydde landsbyen, som hun bor i, og tilliden mellem beboerne bliver mere end tyndslidt. Var det alt, kunne Rødhætte og varulven være OK.

more

Passer dit barn på sine kodeord?

Vi skriver, fordi, vi har været inde på en klassekammerats bruger på Speak og skrevet et lidt dumt indlæg. Vores klassekammerat havde glemt at logge af, og så var det bare så fristende at skrive noget. Det var for sjov. Vores klassekammerat er blevet vildt sur og har sagt det til sin mor og vores klasselærer. Hvordan gør vi det godt igen? 2 piger, 12 år, BørneChatten

more

Pictionary

Nintendo Wii spillet ”Pictionary” er et morsomt alternativ, til alle der holder af tegn og gæt konkurrencer. Pictionary er et hold spil, og det kræver at du har tegnebrættet uDraw.

more

Shift 2: Unleashed

Shift 2 er et førsteklasses bilspil der byder på spænding, gode fartoplevelser og masser af action. Spil alene eller sammen med vennerne, Shift 2 har en høj underholdningsværdi for alle motorsportsentusiaster.

more

Lego Star Wars 3: The Clone Wars

Det tredje Lego Star Wars-spil bygger på animationsserien ”The Clone Wars”. Det er et glimrende familiespil, der byder på spænding, underholdning og humor.

more

Alt for barsk til børnene

kidsandmedia mener, at det er dårligt gennemtænkt at TV 2 sender 'Den som dræber' i familie-sendetiden på TV.

more

de Blob 2: The Underground

Et charmerende spil, hvor målet er at male farveløse byer om til farverige miljøer.

more

Rango

Spillet ”Rango” er et herligt og fantasifuldt westernspil, der indeholder meget at smile af. Spillet bygger på filmen af samme navn, hvilket er et morsomt og surrealistisk westernkoncept med masser humor. Hold på hatten og ha revolveren klar: It’s Rango-time!

more

Hvad gør du, hvis dit barn bliver mobbet?

Hvad kan du, som forælder, gøre for at forhindre at børn bliver mobbet på nettet? Og hvad gør du i en mobbesituation? Situationen: Et barn bliver mobbet i skolen, i løbet af dagen og modtager modbydelige og truende e-mails og SMS'er om natten. Barnet føler, at der ikke er mulighed for at flygte fra mobningen, som foregår døgnet rundt, og barnet bliver meget stresset af det.

more

Nu begynder optagelserne

Nu begynder optagelserne til årets familiejulekalender på TV 2 - Lars Hjortshøj spiller Julemanden, og der er udsigt til både hygge, humor og lidt gys i årets familiejulekalender på TV 2, ”Ludvig & Julemanden”.

more

Hvordan kan du finde ud af, at dit barn bliver mobbet?

Tænker du på, om dit barn bliver udsat for mobning? Her fortæller vi om tegn og symptomer hos barnet, både når det gælder traditionel og digital mobning.

more

MUSIKALSKE INITIATIVER FOR BØRN OG UNGE

DR vil i de kommende år - i overensstemmelse med DRs strategier og den netop indgåede Public Service kontrakt - styrke indsatsen for børn. På musikområdet betyder det en videreførelse af arbejdet med børnekor og udvikling af nye musikalske aktiviteter for børn.

more

Er det OK, at dit barn er på Facebook?

- Der er ikke noget entydigt svar på, hvornår det er OK at børn etablerer en profil på Facebook, mener kidsandmedia. - Barnets modenhed og forældrenes delagtighed, er betingelsen for hvor godt det går.

more

Spamrisiko i sociale medier

Det er en ny trend at netsvindlere bruger de sociale medier, for at finde ofre. Vær obs på metoderne, og tal med børn og unge om sikkerhed og ondsindede programmer. Kidsandmedie giver dig råd og forslag til samtalepunkter.

more

Love and other drugs

Et uforpligtende forhold baseret på tilfældig sex, er udgangspunktet for denne romantisk komedie for voksne. En udmærket film, som kunne have formidlet meget vigtigt, men som overskygges af unødvendigt stærke virkemidler.

more

Yogi Bear

Yogi Bear, helten fra en af de mest vellidte tegnefilmsserier i USA, er tilbage i en underholdende, men noget kliche fyldt komedie.

more

Easy A

Olive kan lide opmærksomheden, efter et falsk rygte om hendes seksuelle bedrifter spredes på skolen. Hun ser sit snit til at hæve hendes sociale status, men med tiden bliver det kompliceret. Dette er en ok teenagekomedie, der egner sig bedst til unge.

more

To på flugt 3D

Endelig er Disney tilbage, som de eventyrfortællere de engang var. Historien om Rapunzel er smukt lavet, og er fortalt på en friskt og nutidigt.

more

Super Mario All-Stars

I 25 år har den glade VVS mand Super Mario, sammen med broren og andre venner, underholdt både små og store konsolspillere verden over. Nintendo fejrer jubilæet med at udgive klassikerne, og lidt ekstramateriale, under titlen ”Super Mario All-Stars”.

more

Little Big Planet 2

Little Big Planet er en forunderlig og herligt anderledes spilverden. Du spiller som en lille kludedukke, der skal igennem et mylder af forskellige universer. Du kan også lave dine egne baner, eller spille andres igennem. Et humoristisk, lidt melankolsk og særdeles kreativt spilunivers.

more

Vidner til chikane må tage ansvar

Hvem har ansvar i en mobbe situation? Er det kun dem der mobber? Hvad med alle de der står rundt om og registrere, uden at gøre noget? En redaktør har selv haft en tankevækkende oplevelse.

more

DR og Børn

DR har nu en ny aftale med regeringen. Børn skal stadig beskyttes - og der er klare krav til DR aktiviteter for børn.

more

TV avis for børn nu!

DR har fået strammet kravende - de skal komme med ny tv-avis for børn! kidsandmedia og Børnerådet er enige.

more

Nyeste IT til skoler

Barnevakten i Norge deltager på BETT i England. Det er verdens største messe for teknologi til brug i skole og uddannelsessammenhænge.

more

Toy Story 3

Legetøjet i Toy Story 3 drømmer om at blive leget med, men ejeren Andy er blevet en ung mand. Kan du hjælpe Buzz, Woody, og de andre venner med at få Andy til at tørre støvet af sine gamle venner? Spillet er morsomt, spændende og kan anbefales på det varmeste.

more

Gran Turismo 5

Gran Turismo serien er efterhånden blevet et ikon i spilleverdenen, og forventningerne til den femte udgave har derfor været tårnhøje. Dette er da også et af verdens bedste og mest realistiske bilspil, men ikke alle forventninger bliver indfriet. Kan du lide bilspil er Gran Turismo 5 et sikkert valg.

more

Danskerne lader deres børn se porno

En ny undersøgelse viser, at få danske forældre benytter filtre og kontrol for at forhindre deres børn i at se porno

more

Medier og forældre på engelsk

Selskabet Vodafone i England har en flot hjemmeside med råd og viden til forældre, og deres magasin om digitale medier er spændende og på imponerende 112 sider.

more

Megamind

Skurken Megaminds planer giver ofte ham selv flest problemer, men da han skaber en ny superhelt bliver det ren katastrofe. Denne friske og underholdende film passer fint til børn fra 7 år.

more

Samtale om digital mobning

Det er vigtigt at skabe et tillidsforhold så børnene tør komme frem med problemerne, hvad enten de bliver mobbet eller er vidne til mobning. Det er også vigtigt, at forældre bliver bevidst om, at deres børn måske også mobber.

more

Blogging/weblog

Blogging er en forkortelse for "weblog" og er en personlig dagbog på nettet. Der er meget positivt at sige om delingskulturen, som vi finder den blandt børn og unge på nettet i dag, og blogging og anden social netaktivitet kan resultere i nye venner, bedre kommunikations evner og gode skrivefærdigheder.

more

Blog på godt og ondt

Den kendte blogger i Norge Voe nedlægger sin blog. Grunden er, at hun er slidt ned af alle de negative kommentarer.

more

Narnia: Morgenvandrerens Rejse

Tag med på en eventyrlig rejse på åben hav og mystiske øer i det magiske land Narnia. Den tredje film i den populære filmserie er spændende, vellavet og giver en flot biografoplevelse.

more

Tron: Legacy

Da Sam Flynn trækkes ind i en digital verden, genfinder han sin far, og havner midt i en nådesløs kamp på liv og død. Denne storsatsning fra Disney er storslået, rent visuelt, dog er historien uinspirerende.

more

Sly Collection

Hurra! Mestertyven Sly er nu tilgængelig på Playstation 3. Sony har poleret de tre tidligere udgivelser af Sly spillene, og samlet dem på en disk, der også indeholder lidt ekstra materiale. Sly Collection gør det muligt for børn, teenagere og voksne at blive bekendt med alle de hidtidige udgivelser. Og det kan uden tvivl anbefales!

more

Donkey Kong Country Returns

Nintendo klassikeren Donkey Kong Country er tilbage i en ny udgave, og gensynet er glædeligt både for børn og voksne.

more

Det kunne vi også bruge

I Norge har Datatilsynet i marts 2010 oprettet en hotline for krænkelser på nettet. På www,slettmeg.no kan man få hjælp til en række situationer med uønsket offentliggørelse.

more

Nye DR tider for børn

Efter nytår er der nye sendetidspunkter for børnene på DR. De yngste seere får halvanden times ekstra tv om ugen. Fra den 4. januar er der nye sendetidspunkter for børnene på både DR1 og på DR Ramasjang.

more

Om digital mobning

Om digital mobning. Forståelse og undersøgelser

more

Hjælp, jeg er mor i en digital verden

Julen står for døren, og børnene behøver bestemt ikke kede sig, mens de venter på gaveregn juleaften. Men hvordan hjælper jeg som forælder mine børn til at vælge og sortere i alle kanaler og programmer?

more

Absalon uhyggelig for de mindste

Absalons hemmelighed har alle ingredienser til en god børnekrimi. Men sine steder er den for uhyggelig for de mindste mener forældreguiden kidsandmedia dk.

more

Julegave idéer fra kidsandmedia

Har du tænkt dig at give film eller spil i julegave til dine børn eller børnebørn? kidsandmedia dk guider dig til gode produkter

more

Pindsvinet

Paloma har bestemt sig for at tage sit eget liv, på sin 12 års fødselsdag. Men så flytter japanske Hr. Ozu ind i opgangen og vækker både noget i Paloma og i damen fru Michel. Dramaet viser, at mennesker kan have fantastiske kvaliteter, bare de får lov at udtrykke dem.

more

Little Big Planet

Dette morsomme, kreative og nyskabende platformspil kan på det varmeste anbefales.

more

Fair Game

Fair Game er et kvalitetsdrama, som viser hvordan store politiske kræfter i Amerika manipulerede sandheden for at forsvare Irak krigen, og hvordan det gik ud over enkeltpersoner. Filmen er baseret på en sand historie og anbefales unge fra 13 år.

more

Due Date

Da to meget forskellige mænd skal rejse tværs over USA, opstår der problemer med beskadigede biler, skænderier, lovbrud og et gryende venskab. Denne film er mest komedie og ganske lidt drama, og på ingen måder passende for børn.

more

Familiemagasinet ude igen

Familiemagasin handler denne gang bl.a. om børns sprog i sociale medier. Børn kaster om sig med kærlighedserklæringer på Arto og Facebook. Men jo ældre de bliver, jo mere bevidste bliver de om deres online sprogbrug.

more

Internettets magt

Den første uge i december 2010 ændrer en organisation og hjemmeside med navnet Wikileaks,verden. Wikileaks er styret af bare 5 journalister.

more

Kamp mod retoucherede reklamer

1. december 2010 gik startskuddet til ”Ungdom mot Retusjert Reklame" i Norge. Et netværk af ungdomsorganisationer står bag initiativet.

more

Harry Potter og Dødsregalierne

Den første del i afslutningen af historien om Harry Potter er en spændende og vellykket film. Det er efterårets store biografsatsning til unge, og den bygger op til en voldsom afslutning.

more

The Other Guys

The Other Guys starter som en af de mest lovende actionkomedier i meget lang tid, men desværre taber den pusten i løbet af den sidste halvdel. Dog er niveauet af humor så højt, at filmen stadig er et kik værd

more

Legenden Om Vogterne: Uglerne Fra Ga’Hoole

Det er formildende for filmen, at den har en utrolig detaljerigdom og at animationerne fanger opmærksomheden igennem hele filmen. Selve historien ville have haft godt af den samme omtanke, og man mister nemt koncentrationen.

more

Grusomme Mig

Endelig kom en animationsfilm til børn, der også er morsom.

more

Jackass 3D

Konceptet med de evigt unge – snart 40 årige mænd – er efterhånden lidt slidt.

more

Sammys store Eventyr

Skildpadden Sammy tager på eventyr i verdenshavene i en animationsfilm, der nok vil underholde de fleste børn fra 7 år, men filmens kvalitet er dog skuffende.

more

Medal of Honor

EA har udsendt et nyt spil i MoH serien, der tidligere har handlet om den anden verdenskrig. Denne gang foregår handlingen i 2002 og Afghanistan. Spillet er meget voldeligt, og bør ikke spilles af nogen under 18 år.

more

Tre tips til You Tube

Tre tips til at gøre brugen af You Tube mere tryg

more

Spil forældre til teenagere bør kende

Skydning, ekstrem vold og vanvittige blodbad. Er det blevet hverdagskost for mange børn og unge? Læs om 4 store spil titler, som ikke kan anbefales til børn.

more

Slut med Olivia

Bibliotekernes "levende" børneleksikon: Spørg Olivia lukker 1. januar 2011. Børn har i næsten 10 år fået svar på ca. 300.000 spørgsmål med chatfunktion på spoergolivia.

more

YouTube tips

Tre enkle tips til at gøre YouTube mere tryg. YouTube har 13 års aldersgrænse, men i praksis er der mange yngre børn, der bruger netstedet til at se hjemmelavede videoklip.

more

Aldersgrænser på hjemmesider har ingen effekt

En side med aldersbegrænsning betyder oftest, at man bare kan klikke sig ind på siden igen og svare 'ja' i stedet, og så er der fri adgang til indholdet . Sådan er det hos YouTube og Carlsberg

more

Epic Mickey fortsat

Herfra starter eventyret i verden og i Wasteland.De mange baner er ganske store og detaljerede, og de er proppet med referencer til ikke bare Disneys film og universer, men også forlystelser i Disneyland og andre elementer herfra.

more

Lær om de nyeste medier 8. februar

Medierådet for Børn og Unge afholder i samarbejde med Center for Undervisningsmidler i Esbjerg en konference for professionelle og interesserede om børn og unges brug af de nye medier

more

The Social Network

En film der handler om tilblivelsen af en hjemmeside, og hvor meget af handlingen udspiller sig foran skærmen eller i retten, kan faktisk være ret god.

more

Toy Story 3

Den tredje film om Woody, Buzz og vernner byder på drama, spænding, meget humor og en stor portion hjertevarme. Hvis du ønsker en biograf oplevelse der vil glæde hele familien, kan ”Toy Story 3” varmt anbefales.

more

Luftens sidste mester

Det er ikke lige sådan at være en lille fyr med eksplosive evner og ansvaret for at genoprette verdensfreden. Det er heller ikke lige sådan at lave en god idé om til film.

more

Grown Ups

Det er utroligt at så meget talent, kan give en så dårlig film.

more

Super Mario Galaxy 2

I ”Super Mario Galaxy 2” rejser du med dit luftskib, rundt mellem forskellige galakser. Der ligger spændende verdener klar til indtagelse i denne mageløse spilserie, der stadig overrasker og imponerer.

more

FIFA 11

Et sikkert valg for fodbold eller FIFA fans

more

Fat Princess: Fistful of Cake

Et utroligt tåbeligt spil. Det har godt nok en hvis charme, men det er ikke nok.

more

Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies

Denne nyeste titel i den populære Dragon Quest serie tager dig med ud på et langt og spændende eventyr.

more

Giana Sisters

Drag ud og led efter diamanter i dette fantastiske platformspil.

more

Ingen alkoholreklamer til børn

Nye retningslinjer for markedsføring af alkohol i medierne understreger, at sådanne reklamer slet ikke bør vises for børn. Men har det nogen virkning og hvordan hindre alkoholklip på YouTube?

more

Webcam og strip

Brug af webcam, når man er online, gør samtalen mere levende. Der skabes en slags nærhed, Samtidig kan man forblive anonym og man kan misbruge billederne. Der skal tænkes før der cammes.

more

MovieStarPlanet

Denne side med 270.000 danske brugere tilbyder børn at skabe deres egen tegnefilm figur og film. De skal bruge engelsk undervejs. Men ikke alt er for børn viser reaktioner fra Norge.

more

Alene og online

Hvornår skal et barn have lov at være online på en computer, fx i et seperat rum? Er der "faresignaler" som vi forældre bør være opmærksomme på?

more

2årige på nettet

82 procent af børn under to år er på en eller anden måde tilstede på nettet. Det viser en undersøgelse af firmaet AVG, som er specialiseret i antivirusprogrammer og sikkerhed på internettet .

more

Spil og lær

Det hedder spilbaseret læring eller edutainment. Det betyder, at man blander læring og underholdning sammen. Det nye er, ikke kun at bruge spil, der er produceret til læring, men at bruge kommercielle spil til læring.

more

Starcraft 2: Wings of Liberty

Efter 12 år er Blizzard endelig tilbage med efterfølgeren til den enorme succes Starcraft. For dem der husker det første spil, vil dette være et glædeligt gensyn.

more

3700 børn vil på TV

DR lancerer i 2011 en ny familieserie med holdet bag den nominerede serie Mille fra sidste år. DR Fiktion har allerede fået tilbud fra 3700 børn, som gerne vil være med.

more

Hannah Montana for unge

Hannah Montana hed den populære pige i tv serien af samme navn, som mange yngre piger elskede . Pigen hedder i virkeligheden Miley Cyrus og er nu blevet voksen og sexet. De små piger elsker stadig deres Hannah. Gør det noget?

more

Fælles kamp mod reklamer

Du ser en reklame, klikker på et link, og pludselig er du tilmeldt flere nyhedsbreve og har måske endda sagt ja til betalingstjenester på din mobiltelefon.

more

Net Sikker Nu er nu

Den tilbagevendende kampagne for netsikkerhed, løber i år af stablen lige nu i uge 41. Læs mere om, hvad du kan få adgang til.

more

Afhængig af spil

En stor undersøgelse af det norske forskningsinstitut NOVA i 2010 viser, at mange børn spiller voksen spil og er i fare for at blive afhængige.

more

kidsandmedia i luften

kidsandmedia er i luften. Fra i dag er der adgang til site, opslags hæfte og anmeldelser. Målgruppen er forældre, der ønsker lettilgængelig viden, forslag til samtaler, nyttig henvisning og søgning på anmeldelser.

more

Børn i 4. kl.

Børnerådet har i 2010 set på børns trivsel i 4. kl. Læs mere, bl.a. om deres eget syn på brug af internettet .

more

Mobil tryghed med Bipper

Bipper, en verdensnyhed, blev lanceret i Norge den 30/9 2010. Tele2 mobilabonnementet er tilpasset de yngste mobilbrugere. Det tillader forældrene at bestemme med hvem, hvornår og hvor meget børn kan bruge mobiltelefonen, og samtidig udrustes barnet med en sikkerhedsalarm.

more

DR mister 12+ seere

Tidligere var DR børn og unges favorit kanal. Nu går de fleste af de unges 2 timer og 13 minutter med tv til de kommercielle kanaler med reality programmer som 'Paradise Hotel' og 'Unge mødre'. DR lancerer ny Ungdomsredaktion i 2011.

more

Manga er japansk

Manga er oprindeligt en japansk tegneserie stil, som er kendetegnet ved bl.a. store øjne, særlige streger, som viser sindstilstand mm. Manga er kommet til vesten som et koncept, der findes i tv, film, spil, kort, legetøj osv.

more

Råd ved digital mobning

Både både og voksne skal spørge sig selv, hvilken digital verden de ønsker og hvilken de selv skaber.

more

Love omkring offentliggørelse

Straffeloven, Persondataloven og loven om ophavsret er alle love, som kan komme i spil, når der er tale om offentliggørelse og brug af materiale på nettet.

more

Elsker dig overalt på jorden

Malene Charlotte Larsen har præsenteret sin afhandling om børn og unges brug af sociale medier i september 2010 på Ålborg Universitet. De søger intimitet og bekræftelse

more

Børn og uhyggeligt tv

I dette studie fra 2005 ser DPU studerende Maria Husted på, hvordan børn i 3. og 5. klasse oplever uhyggeligt tv, og på hvad børn anser for at være uhyggeligt tv.

more

Råd om krigsreportager

Aut. psyk. Birgit Bruun giver gode råd om, hvad børn kan forstå og tåle at se, når det gælder krigsreportager på tv.

more

Gruvækkende nyheder

En dybt tragisk historie formidles i disse dage i de norske nyheder. En mor og tre døtre er dræbt, og faren, som også er død, har formodentligt slået alle ihjel. Hvad gør det ved børn, at få den slags nyheder?

more

Digital mobning er værst

En amerikansk undersøgelse fra september 2010 viser, at mobning på nettet og mobilen opleves som værre end anden mobning. Ofrene føler sig mere islolerede og hjælpeløse.

more

Percy Jackson & lyntyven

De gamle græske guder er levende, helten er ung og smuk, og hjælpen kommer fra de smukke og guddommelige venner. Filmen er flot lavet, men på ingen måder overbevisende.

more

Planet 51

Den 16 årige Lem’s liv bliver vendt op og ned, da han får besøg af astronauten Chuck. Denne animationsfilm har et udmærket plot og tilbyder acceptabel underholdning, men filmen er fuld af klicheer og dårlige dialoger.

more

Alice I eventyrland

Da Alice falder ned i et hul i jorden, opdager hun eventyrlandet og starter en rejse, der vil ændre hendes skæbne for evigt. Det er en fantastisk filmversion af den klassiske børnebog, men vær opmærksom på, at filmen indeholder flere skræmmende sekvenser.

more

Det regner med frikadeller

Den unge Flint Lockwood opfinder en maskine, der får det til at regne med mad, men da maskinen løber løbsk, bliver han nødt til at redde verden fra en gigantisk frikadellestorm. Det er en underholdende film, der kan anbefales til børn på 7 år eller ældre.

more

Moon

Efter tre år alene på en månebase, er Sam Bell ved at blive sindssyg. Mærkelige hændelser får ham til at sætte spørgsmålstegn ved sin egen identitet. Sam Rockwell er yderst imponerende i hovedrollen, men filmen lykkes ikke med at fortælle sin historie.

more

Where the Wild Things are

Da hverdagens problemer bliver for store, flygter barnet Max ind i en fantasiverden, men her er det heller ikke nemt at skabe lykke. Det er en meget dyb film, der giver en god skildring af et barns psyke. Den kræver modne seere, og passer derfor bedst til teenagere og voksne.

more

Fantastic Mr. Fox

Denne stop-motion animerede film er en original og underholdende fortolkning af Roald Dahls kendte børnebog. Dette er ikke en typisk familie film, da den mest appellerer til voksne, men det er stadig godt nok til, at børn på 7 år eller ældre vil kunne nyde den.

more

Welcome

Denne kritiker roste og prisvindende film formår på genial vis at skabe sympati og forståelse for illegale indvandreres livssituation. Filmen kan varmt anbefales.

more

Prinsessen og frøen

Disney er tilbage med en ny traditionel filmlængde tegnefilm. Filmen er spændende, sjov, fyldt med musik og selvfølgelig underholdende for hele familien.

more

Pas På Pelsdyrene

Hovedpersonen Dan oplever dyrerigets vrede, da han bliver gjort ansvarlig for et projekt, der skal lave et smukt naturreservat om til et boligbebyggelsesområde. Det er en sjov komedie, med et grønt budskab, målrettet børn i alderen 6-12 år.

more

Sådan træner du din drage

Vikingerne på øen Berk skal hele tiden slås mod drager. Vikinge teenageren Hikke passer dog ikke helt ind, han gider nemlig ikke slås mod dragerne. Dette er en spændende og til tider dramatisk film, egnet til børn på 9 år eller ældre.

more

Nanny McPhee med nye tryllerier

Nanny McPhee er tilbage i en opfindsom komedie, der passer perfekt til børn i skolestartsalderen. Denne gang hjælper Nanny med at redde gården.

more

Street Dance 3D

Filmen tilbyder ikke meget mere end hvis du havde set en filmet danse konkurrence, men hvad gør det egentlig når dansen og musikken er så god, at du selv får lyst til at danse med?

more

The Twilight Saga: Eclipse

Den tredje film i denne voldsomt populære serie byder på drama, spænding og romantik. Vi følger stadig historien om Bella og hendes forhold til vampyren Edward og varulven Jake.

more

Shrek Den Lykkelige

Denne gang er det Shrek’s ego, der skaber problemer i landet langt langt bort. Det er en overraskende god film, med et godt budskab.

more

Clash of the Titans

De græske guders vrede truer jorden, og det er halvguden Perseus opgave at redde den. Forældre bør være opmærksomme på, at filmen indeholder flere skræmmende scener.

more

The Runaways

De 15 årige pigers legendariske rockband, The Runaways, skildres her med op og nedture. Det er et moderne drama, med manglende biografisk dybde.

more

The Last Song

Selv hvis du er teenagepige, kan denne film skuffe dig.

more

Robin Hood

Historien om legendens tilblivelse er en ekstremt vel lavet, underholdende og intelligent actionfilm. Desværre mangler den lige det sidste for at blive en klassiker.

more

Prince of Persia – The Sands of Time

Prins Dastan skal i denne actionfyldte, men noget almindelige, eventyrfilm redde det Persiske Imperium. kidsandmedia dk kan ikke anbefale filmen.

more

Sammenmodmobning

En række organisationer er i 2010 gået sammen om kampagnen "Sammen mod mobning". På hjemmesiden kan man læse om undervisningsmateriale, foredrag, øvelser og meget mere.

more

Hurtigere og mere præcis af at spille actionspil

En amerikansk undersøgelse viser, at børn og unges hjerne bliver mere skarp og hurtig af at spille actionspil

more

Nyttige links til spil

Mange har brug for at vide mere om spil, aldersgrænser, læring og udfordringer samt evt. afhængighed. Her får du en række nyttige links.

more

Spil med empati

Hvis man kan blive mere aggressiv af at spille voldelige spil kan man måske også bive mere medfølende af at spille spil, der belønner sympatiske handlinger.

more

Wipeout Pulse

I dette action mættede spil, får du muligheden for at race rumskibe igennem farlige og udfordrende baner.

more

Cabela’s Dangerous Adventures

Spil som den talentfulde jæger Flint Abrahams i et spil, der nok er det mest urealistiske jagt spil nogensinde. Spillet indeholder en del blod, grimt sprog og er ikke egnet til børn under 16 år.

more

EA Active: Personal Trainer

Følg et 30-dages program, eller lav dine egne, i dette underholdende ”fitnessspil”

more

Empire Total War

Total War serien har taget et skridt frem i tiden, og målet er denne gang at indtage Amerika. Spillet er krævende, realistisk og ikke for børn under 16 år.

more

Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Et af de bedste spil nogensinde udgivet til Nintendo DS. Desværre er det en meget voldelig affære, og bør ikke spilles af nogen under 18 år.

more

Playmobil: Pirates

Nu kan dine børn hjælpe Playmobil figurer i jagten på skatte, eller med at redde en kidnappet havfrue.

more

My Paris Fashion House

I dette spil skal du lave dit eget modehus, og blive den mest populære designer i verden.

more

Rhythm Paradise

Dette er et sjovt og rytmisk spil, der er egnet til alle, der nyder timing og præcision.

more

The Sims 3

Lav din egen miniature verden i dette fantastiske spil, egnet til børn på 12 år eller ældre.

more

Tiger Woods PGA Tour 10

Skab din egen golf spiller, og spil mod stjerner som Tiger Woods.

more

Coraline: An Adventure Too Weird for Words

Følg den lille pige Coraline, i dette spændende fantasy spil.

more

G-Force

Det første spil til den nye konsol generation med 3D effekt.

more

Heros of Mana

I dette rollespil skal du forhindre den onde general Bauxillos i at overtage verdensherredømmet. Dette er et meget udfordrende spil, der er egnet til børn på 14 år eller ældre.

more

Mini Ninjas

Hjælp mini ninjaerne med at redde skovens dyr i et sjovt platformspil til børn på 10 år eller ældre.

more

Pitfall: The Big Adventure

Tag med Harry på et farligt og spændende jungleeventyr.

more

Wii Sports Resort

Den længeventede efterfølger til ”Wii Sports” er endelig klar, med bedre præcision og flere sjove muligheder.

more

Zenses Ocean

I dette rolige og afslappende spil, kan du prøve kræfter med flere forskellige små mini games.

more

Fight Night: Round 4

Dette er et godt sportsspil, men ikke egnet til børn under 16 år.

more

Harry Potter and The Half-Blood Prince DS

Følg Harry Potter og hans venner i et nyt skoleår på Hogwarts. Dette er et middelmådigt spil med en dårlig historie, der aldrig lever op til forventningerne.

more

Secret Service

Efter mange års træning er du endelig klar til at beskytte præsidenten, men er det virkelig tiden værd? Dette er et kedeligt spil, der helst bare skal ties ihjel.

more

The Conduit

Forsvar dig selv mod en invasion fra det ydre rum, i dette skydespil, der ikke er egnet for børn under 16 år.

more

Trivial Pursuit

Nu kan du spille det populære brætspil på din TV-skærm. Det er et sjovt og lærerigt spil til teenagere og voksne.

more

X-men Origins: Wolverine

Dette er et utroligt voldeligt spil, og bør ikke være tilgængeligt for nogen under 18 år.

more

Aion

Spred dine vinger og kæmp for dit folk. Dette er et voldeligt spil, der ikke kan anbefales til børn.

more

Barbie Horse Adventures

Lær at omgås heste i dette sjove spil, der er egnet til børn på 7 år.

more

Guitar Hero 5

Nyt og revolutionerende, eller god gammeldags underholdning?

more

Monster Hunter Freedom Unite

At bekæmpe drager kræver både mod og store våben. Prøv kræfter som dragejæger i dette tredje ”Monster Hunter” spil.

more

My Sims Racing

Et vellykket racerspil til de yngste

more

Need for Speed: Shift

Har du det der skal til, for at blive verdens bedste racerkører? Dette er et af de bedste ”NFS” spil i meget lang tid.

more

Oktoberfest: The Official Game

Spillet indeholder en samling mini games i Oktoberfest temaet, og da spillet handler om at drikke øl, kan det ikke anbefales til børn.

more

Toy Story Mania

Hele banden fra Toy Story er tilbage i dette sjove og meget børnevenlige familiespil.

more

FIFA 10

FIFA har igennem årene udviklet sig til verdens bedste fodbold spil, og denne udgave indeholder forbedringer til nye og gamle fodbold fans.

more

Indiana Jones and The Staff of Kings

Spil som Indiana Jones og tag del i jagten på den legendariske skat.

more

Kirby Super Star Ultra

Besøg den lyserøde bold, Kirby, i en verden fuld af sjove udfordringer. Dette spil er både henvendt til dreng og piger på 7 år eller ældre.

more

Motorstorm: Artic Edge

Dette er et hurtigt og udfordrende racerspil til de yngste teenagere

more

2K Sports: NHL 2K10

Spillet indeholder mange gode udfordringer, desværre er det lidt for voldeligt og kompliceret for børn under 16 år

more

Club Penguin: Elite Penguin Force

Gør dig klar til at lege detektiv i dette vellykkede børnespil.

more

Dead Space

Dead Space er et blodbad uden lige, der på ingen måder er egnet for børn under 18 år

more

FIFA 10 DS

Dette er et solidt valg, hvis du vil have et vellykket og børnevenligt fodboldspil

more

Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs

Hjælp Sid og alle hans venner i dette sjove og udfordrende spil

more

My Sims Agents

EA har endelige lavet et vellykket Sims-spil til Nintendo Wii. ”My Sims Agents” tilbyder en lang række udfordringer, og er egnet til børn på omkring 10 år.

more

My Sims Agents DS

Dette er et fantastisk spil til børn på 7 år eller ældre

more

Superstars V8 Racing

Sæt dig bag rattet og træd speederen i bund, i nogen af verdens hurtigste og sejeste biler.

more

Transformers: Revenge of The Fallen

God film, skuffende spil.

more

RockBand: Unplugged

I denne PSP udgivelse, skal du ikke bare spille et enkelt instrument. Du skal spille alle!

more

SpongeBob and Friends: Battle for Volcano Island

Hjælp SvampeBob og hans venner med rede Volcano Island fra den onde Mawgu.

more

Spore Hero Arena

Dette er din chance for at rede din galakse og blive dagens helt

more

Passion 4 Fashion

Et sjovt og udfordrende spil for piger på seks år eller ældre

more

Spectrobes: Origins

Spectrobes spillene har aldrig været særligt populære. Lad dog ikke dette skræmme dig, dette er et rigtig vellykket rollespil egnet for alle over 10 år.

more

Teenage Mutant Ninja Turtles: Smash-Up

Splinter og de fire Turtles er tilbage i et vellykket spil, egnet til de 12 årige.

more

Marvel: Ultimate Alliance 2

Spil som din ynglings superhelt, og overvind horder af fjender i de mørke gader

more

Hannah Montana: Rock out the Show

Tag med Hannah Montana på en verdenstourné. Spillet har rytme, musik og er velegnet til børn, nok særligt piger.

more

Red Faction: Guerrilla

I dette action spil foretager du dig stort set ikke andet end at dræbe og ødelægge. Det bør ikke spilles af nogen under 16 år

more

Sims Animals Africa

I dette spil skal du tæmme eksotiske dyr, og løse en række spændende opgaver

more

Star Wars the Clone Wars: Republic Heroes

Dette er et lidt svagt og monotont spil, der kun vil appellere til fans

more

Ratchet and Clank: A crack in Time

Ratchet og Clank er tilbage i endnu et sjov og medrivende eventyr

more

Imagine Journalist

Som journalist, skal du i dette spil, lave interviews, tage billeder og lærer at være nyhedsoplæser på en landsdækkende tv kanal.

more

Harvest Fishing

Red din søster fra evig søvn, ved at fange den famøse ”River King”

more

Forza Motorsport 3

Det nyeste skud på stammen, i en yderst vellykket serie

more

Eyepet

Mød dit nye kæledyr ”Eyepet”, i et spil der er meget nemt at holde af

more

Buzz! Quiz World

Gør dig klar til 5000 nye spørgsmål i denne underholdende spilserie.

more

Family Trainer: Extreme Challenge

Hent børnene og gør klar til en underholdende aften med træning, leg og sjov for alle aldersgrupper.

more

Style Boutique

I dette børnevenlige spil har du din egen tøjbutik, hvor du hjælper kunderne med at finde det rigtige tøj, sko eller accessories.

more

Borderlands

Blod, drab og vold er det eneste dette spil kan tilbyde, og bør derfor ikke være tilgængeligt for nogen under 18 år

more

Lips: Number One Hits

Inviter dine venner på besøg, og syng til I segner

more

Easy Piano

Hvis du nogensinde har drømt om at kunne spille klaver, har du muligheden i dette spil.

more

Teenage Zombies: Invasion of the Alien Brain Thingy

Red verden fra sikker undergang ved hjælp af de tre zombier.

more

Call of Duty: Modern Warfare 2

Modern Warfare 2 er ikke bare seneste udgivelse i Call of Duty serien, men også det mest realistiske og voldeligste hidtil. Vi fraråder at nogen under 18 år spiller dette spil.

more

Modnation Racers

Lav dine egne biler og racerkører, i dette hurtige og sjove bil spil til 7 årige eller ældre.

more

The Legend of Zelda: Spirit Tracks

Link og Zelda er tilbage i et nyt og spændene eventyr.

more

Tekken 6

Tekken 6 har bedre grafik, er mere tilgængeligt og bedre slåskampe. Men dette spil er ikke egnet for børn under 16 år.

more

Gran Turismo: PSP

Hvis du har svært ved at vente på ”Gran Turismo 5”, så kan denne PSP udgivelse måske hjælpe

more

Band Hero

Et familievenligt spil, hvor popmusikken har afløst rocken

more

Combat of Giants: Dragons

Spil som en mægtig drage og red verden fra en race af onde drager. Desværre er dette spil monotont og enkelte steder kedeligt.

more

EA Active: More Workouts

Kom i form med 35 nye øvelser, eller giv dig selv en udfordring, og prøv et seks ugers træningsprogram.

more

Littlest Pet Shop: City Friends

Deltag i morskaben, og hjælp dine venner med at arrangere en fest for et af de andre kæledyr i ”Littlest Pet Shop”.

more

Littlest Pet Shop: Beach Friends

Deltag i morskaben, og hjælp dine venner med at arrangere en fest for et af de andre kæledyr i ”Littlest Pet Shop”

more

SingStar: Take That

Endnu et nyt spil i SingStar serien, hvor du kan synge sangene fra Robbie Williams’ tidligere band.

more

Ratchet and Clank: Tools of Destruction

Ratchet og Clank er tilbage i et nyt og storslået eventyr.

more

New Super Mario Bros. Wii

Mario og hans venner er denne gang tilbage på Nintendo Wii.

more

Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story

Svampelandet bliver truet af en magtsyg skurk, og det Mario og Luigis opgave at redde det. Dette er et sjovt spil for børn på 6 år eller ældre.

more

Family Party: Outdoor Fun

Saml din familie til en sjov konkurrenceaften, med 30 udfordrende mini games.

more

Endless Ocean 2: Adventures of the Deep

Dyk efter skjulte skatte, leg med delfiner eller løs et mysterium.

more

Lego Indiana Jones 2: The Adventure Continues

Tag med Indiana Jones på nye eventyr i det vidunderlige platformspil ”Lego Indiana Jones 2”. Kæmp og byg din vej gennem en Lego verden fuld af overraskelser. Dette er et fantastisk familiespil, der både er medrivende og underholdene.

more

Fint med badebilleder på nettet?

Internettet er fantastisk, når vi vil dele viden og glæde med vennerne. Men man skal tænke sig godt om, før man lægger feriebilleder ud offentligt, for offentlige billeder er alle mands eje og kan misbruges fx i reklamer

more

Final Fantasy XIII

”Final Fantasy XIII” er den nyeste del, af den kritikker roste Final Fantasy serie, men også det mest voksne spil indtil videre, og ikke længere for børn.

more

Postman Pat: Special Delivery System

Følg Postmand Per og katten Emil i et godt og varieret spil, med lærerige elementer.

more

Heavy Rain

”Heavy Rain” er et voldeligt, emotionelt og dramatisk spil, der ikke bør spilles af nogen under 18 år.

more

Animal Kororo

Hjælp dyrene i landet Kororo med at komme sikkert hjem.

more

Prinsessen og frøen

Hjælp Tiana med at lave den gamle sukkermølle om til en fin restaurant. Alle personerne fra filmen hjælper, i de forskellige små spil.

more

Nye spil til Xbox 360

Microsoft har kastet sig ind i kampen om bevægelseskontrollerede spil. I november kommer Kinect til Xbox 360. Derudover satses der på spil til mobilen. September 2010.

more

Sikkerhed på konsoller

Mange børn spiller voksenspil med voldeligt indhold. Børn kan købe dem i de fleste butikker. Det er forældrenes ansvar at forhindre det. Spillekonsollerne kan dog indstilles til at blokere disse spil.

more

Alligevel ikke talebaner for sjov!

I uge 41 2010udkommer en ny version af krigsspillet Medal of Honor. Et populært krigsspil, som skulle kunne "lege" Taleban-kriger og skyde NATO-soldater. Men det er nu fjernet i sidste øjeblik.

more

Advarsel mod seksualisering af samfundet

En ny britisk rapport advarer mod, at børn i stadig højere grad udsættes for seksuel billedbrug og forældrenes manglende muligheder for at begrænse det.

more

Hvad snakkes der om på nettet

En svensk undersøgelse fra 2009 af organisationen BRIS fortæller om børns brug af nettet. Det er ikke voksne, som vurderer børns brug, men de unge selv, som kommer til orde..

more

Lær mere om spil

Gaming school tilbyder undervisning om spil som sportsgren.

more

Spil i undervisningen

Det er nu en kendsgerning, at spil med fordel kan bruges i undervisningen i flere fag. Børn inspireres til læring gennem denne interaktive form for leg.

more

Samtaler med børn om computerspil

Det bedste vi kan give vores større børn er at guide dem til at blive bevidste mediebrugere. Her er eksempler på emner til samtale med børn om computerspil.

more

Emner om brug af computerspil

Denne artikel viser eksempler på situationer, som de fleste forældre til computerspillende børn kommer til at opleve. Eksemplerne er gode indgangsvinkler til en snak med andre forældre om at finde måder at støtte, inspirere og sætte grænser for sine børn.

more

Filmpilot

Filmpilot er en bog og også en uddannelse for alle, der præsenterer børn i førskolealderen for film. Bogen er udgivet af Det Danske Filminstitut.

more

Børns hverdag, 2008

Det nationale velfærdscenter, SFI har i 2008 undersøgt 600011årige børns hverdag og opvækst. Der er særlig fokus på børnenes trivsel i forhold til skole, hjem og kammerater.

more

PEGI-mærkningen kan hjælpe dig

Systemet med aldersmærkning i Pan European Game Information (PEGI) er oprettet for at give forældre i Europa information, som kan gøre det lettere at træffe valg ved indkøb af spil.

more

Giv børn gode spiloplevelser

Børn kan have stor glæde af at spille PC- og konsolspil. Der er mange flotte spil, som både underholder og kan fremme læring. Giv børnene de bedste spil, gør klar til gode spiloplevelser og vov at sætte grænser!

more

Aldersmærkning

Systemet med aldersmærkning i Pan European Game Information (PEGI) blev oprettet for at give forældre i Europa information, som skulle gøre det lettere at træffe valg ved indkøb af spil.

more

Medierådet vurderer film for børn

Medierådet for Børn og Unge fastsætter aldersgrænser på film. Formålet er at beskytte børn mod potentielt skadeligt indhold.

more

Rapport om børne-tv, 2008

DR har undersøgt udviklingen indenfor produktion af børne-tv i 2008.

more

Når unge tilbydes råd over chat

Cyberhus er et fysisk og digtalt ungdomshus, hvor omkring 70 frivillige er tilknyttet med mange fysiske og virtuele fritidsaktiviterer. Her kan unge få råd på chat om brug bl.a. mobiltelefon.

more

Medierådet om brug af mobiltelefon

Medierådet for Børn og Unge har folder om barnets første mobiltelefon.

more

AMOK konsulenter holder foredrag om mobning

Megen mobning foregår på mobiltelefon, hvor mobning kan foregå anonymt, på alle tider af døgnet og fra alle lokaliteter.

more

it-borger og mange oplysninger

På it-borger , som er en side IT- og Telestyrelsen redigerer, får du gode råd om børns brug af digitale medier.

more

Barn og digitale medier 2010

Barn og digitale medier 2010 dækker over en norsk landsdækkende undersøgelse om børns brug af mobiltelefon, internet og spil. Det er en opfølgning på den EU støttede SAFT undersøgelse fra 2008.

more

Samtaler om børns tv forbrug

Det er en god idé, at tale med sin partner og andre voksne om, hvilke retningslinjer vi ønsker for vore børn og unges forbrug af tv.

more

Ledsagereglen, vurderinger, ansvar

Medierådet for Børn og Unge udtaler sig om ledsagereglen, deres vurderingsmetode og forældres ansvar.

more

Børn og tv-nyheder

Tv-nyheder er noget af det billedmateriale, som gør størst indtryk på børn. Børn har på den anden side ret til oplysning. Det er den rette balance der skal findes.

more

Råd til forældre om tv-forbrug

Du kan være med til at skabe gode tv-vaner for dine børn. Se hvordan.

more

reklamer på mobilen

hvordan undgå reklamer på mobilen spørger en forælrer.

more

EU direktiv mod børneporno

EU vil beskytte børn mod krænkelser ved seksuel udnyttelse, herunder krænkelser ved børneporno på nettet.

more

Vågen uden at overvåge

Hvad kan jeg gøre for at mine børn kan blive trygge på nettet og med mobilen? Hvilke filtre anbefaler vi?

more

Hellere SMS end samtale

Børn og unge vil helst kommunikere med en SMS.

more

Skolen og mobilen

Langt de fleste skoler har en politik omkring brug af mobiltelefon på skolens område. Kender du den?

more

Mobilen gør jaloux

Børn bliver frustrerede, når de ikke kan komme i kontakt med deres forældre, fordi de er optaget af en skærm.

more

Hvem skal ha' mit nummer?

Mange børn vil gerne være i tæt kontakt med venner og bekendte via mobiltelefonen. Men skal alle, der ønsker det, ha' nummeret?

more

Mobil stråling

Der er ingen beviser for at stråler fra mobil telefoner kan gøre os syge. Vi anbefaler dog, at forældre tager visse forholdsregler, når det gælder børns brug af mobil.

more

Mobilen skal sove

Det er svært for børn og voksne at slippe mobilen. Det kan være stressende. Og måden vi bruger den på har betydning for vore medmennesker.

more

Misbrug af kamera og video

Børn og unge tager og deler fotos af sig selv og andre og uploader dem på nettet. Det kan give problemer.

more

Mobilen som kreditkort

Mange ydelser kan købes med en sms. Der er flere ting at være opmærksom på.

more

Tal også om det ubehagelige

Mobilen er et fantastisks værktøj til at skabe og vedligeholde netværk. Men ingen andre end barnet ved, hvad der foregår. Måske dukker der ubehagelige beskedder op.

more

Beskyttelse mod indholdstjenester

Vejledning til, hvordan du kan beskytte og sætte grænser for dit barns mobilbrug.

more

Valg af abonnement

Det næste vigtige valg ,når telefonen er fundet er, valg af abonnement.

more

Valg af mobil

Hvad skal mobilen kunne?

more

Anbefalinger om første mobil

kidsandmedia i Danmark anbefaler, at børn får mobil, når de kan tage ansvar for at bruge den med omtanke.

more

Derfor vil børn have mobiltelefon

Næsten alle børn over 10 år har mobiltelefon. Telefonen er det børn holder mest af, næst efter forældre og søskende

more

Microsoft i Danmark

Microsoft i Danmark deltager i nationale og internationale projekter omkring børns adfærd i det virtuelle rum.

more

IT- og Telestyrelsen

Denne styrelse er en del af Videnskabsministeriet. Styrelsen er medarrangør af den årlige Net SikkerNu uge.

more

Teknologirådet

Teknologirådet beskæftiger sig med bl.a. med beskyttelse af personlige oplysninger på internettet.

more

Ungdomsringen

Ungdomsringen er paraply organisation for landets fritids- og ungdomsklubber.

more

Ungdomsklub i cyberspace

Cyberhus er en ungdomsklub, som findes fysisk og i cyberspace. Den ledes af nogle ansatte og ca. 90 frivillige.

more

Etiske regler på internettet

EMU er Danmarks undervisningsportal og indgangen til alt på internettet, der har med undervisning at gøre. Her findes mange gode opgaver omkring webetik og kildekritik.

more

Børns Vilkår

Børns Vilkår tilbyder chat rådgivning til børn om skilsmisse, andre problemer derhjemme og mobning.

more

Medierådet for Børn og Unge

Medierådet for Børn og Unge står bag undersøgelser af børn og unges digitale mediebrug. Rådet har også undervisningsmarteriale om brug af sociale medier.

more

Sikkerchat

Red Barnet har en side med med opgaver og info om sikker chat. .

more

Der er store penge i spil

Hver 4. amerikanske dollar, der bruges på underholdning i Nordamerika går til spil. Spil er ikke mere for nørder i kælderen.

more

Børns forståelse af det private

En rapport fra Harvard universitet beskæftiger sig med børns forståelse af det private er en anden end de voksnes. Rapporten hedder "Youth, Privacy and Reputation

more

Norsk undersøgelse 2010

Medietilsynet i Norge har lavet en repræsentativ undersøgelse om børns brug af nye medier. Rapporten "Børn og digitale medier 2010" resumerer undersøgelsen.

more

Webcam råd

Mange børn bruger webcam, når de er online på mødesteder. De kan se hinanden eller andet i rummet. Det er sjovt, men der er også hensyn at tage.Her er gode råd om brugen af webcam.

more

Hvad må man downloade

Mange spændende ting, som spil, film og musik er meget lette at få fat i og downloade på internettet, Men meget af det, er det ulovligt at downloade. Hvordan finder man ud af reglerne?

more

Internetvenner

Vi har venner i den fysiske verden og i den digitale verden. Men der er en forskel. Den forskel er det vigtigt at tale med børn om

more

Adfærd på internettet

Uskrevne regler om at behandle hinanden med respekt har ligeså meget ret på intenettet som i den fysiske verden

more

10 gode råd

Her har du 5 råd om beskyttelse af privatlivets fred og 5 råd om sikkerhed på din PC

more

Om virus, orm og trojanske heste

Sæt dig gerne sammen med dit barn og find ud af, hvordan i beskytter computeren mod virus, orm og trojanske heste

more

Spørgsmål til internet brug

Her er eksempler på dilemmaer, påstande og problemstillinger du måske oplever som forælder til et barn, der bruger internettet. Det er ikke et spørgsmål om at finde det rigtige svar, men om at finde frem til en løsning, som dur for netop din familie.

more

Sikkerhed med password

Børn skal lære at sikre sig mod misbrug og mobning ved at skabe gode passwords og brugernavne.

more

2800 børn i undersøgelse

Udbyderen af sikkerhed på internettet, Norton har i 2010 spurgt 2800 børn og 7000 forældre fra 14 lande om kendskab til internettets muligheder og begrænsninger

more

Børn er interaktive

Børn er aktive brugere af internettet, det betyder, bl.a. at de selv skaber og deler indhold. Det er der mange spændende muligheder og også udfordringer i.

more

Beskyttelse af privatlivet

Den danske lovgivning beskytter personlige oplysninger og privatlivets fred, og det gælder også internettet.

more

Forældre tips il sikkerbrug

Tal med børnene om, hvordan de sikrer sig, finder en god informationskilde, finder det bedste tekniske udstyr og får kontrol over forbruget og sæt regler op, som er til at efterleve.

more

Uønskede fotos

Hvad gør du, hvis du som forælder opdager fotos af dit barn på Facebook, som du ønsker fjernet?

more

Regler om internet brug

Forældre og børn kan med fordel sammen lave egne regler for internetbrug

more

Sociale netværk

Sociale netværk eller mødesteder er ligesom klubber i det digitale landskab. Men da man ikke har et fysisk overblik over, hvem de andre er, og ikke nødvendigvis kan se dem, er der en grad af anononymitet, som er spændende men som også kan misbruges.

more

Netvenner

Sociale medier og og reglerne for at oprette profiler

more

Personlige oplysninger

Om at passe på sig selv og andre på nettet. Fantastiske muligheder, etiske grænser og loven.

more

Online sommer beskyttelse

Hvordan sørger du for online tryghed for dine børn og teenagere i sommerferien, mens du arbejder og de er mange timer alene hjemme?

more

Børn ved ikke, hvad der er lovligt

Phd studerende i Norge Elisabeth Staksrud opdager, at børn ikke ved, hvad der er lovligt og ulovligt mht. medier, og at mange forældre ikke kender meget til sociale medier.

more

Grov fysisk og digital mobning i skolen

Grov mobning blandt skolebørn, som vises på nettet overtræder loven flere steder. Der ligger en stor opgave i, at få børnene til at forstå alvoren af deres handlinger.

more

Mode skaber usikkerhed

En amerikansk undersøgelse fra Universitetet i Minnesota viser, at 1 ud af 2 reklamer rettet mod unge piger handler om deres udseende. 1/3 af pigerne mellem 14 og 17 år mener, at de er for tykke.

more

Stop til junk food reklame

Begrænsning på markedsføring af usunde fødevarer skal gælde enhver form for markedsføring og det skal gælde for markedsføring rettet mod alle børn - også dem over 12 år.

more

Forældre tror på voldsspil

Af 759 adspurgte norske forældre mener 69 %, at voldelige computerspil påvirker spilleren til voldelig adfærd. Det viser en ny undersøgelse hos Mediebruger organisationen Barnevakten.

more

Børnehjemmeside med seksuelle musikvideoer

DRs børnekanal Ramasjang har en spændende hjemmeside, som dog også har en Top 10 liste med seksuelt orienterede musikvideoer, som børnene stemmer på.

more

Facebook med nyt ansigt

Facebook har siden februar arbejdet for at få sit nye design til at virke uden fejl. Vidste du..

more

Hacking på Facebook

Troede du, dine fotos og samtaler på Facebook var private? Eller i det mindste kun var tilgængelige for dine venner? En simpel hacking manøvre gør det muligt for andre at få adgang til fotos og samtaler.

more

Digitale øvelser

Vigtigt, at selv yngre skolebørn lærer om kildekritik.

more

Undgå overgreb

En norsk dreng på 14 år har gode tips til at undgå overgreb på nettet. kidsandmedia dk bakker op om rådene.

more

Penge og virtuelle legepladser

På nogle sites, som GoSupermodel og Habbo Hotel kan børn købe virtuelle ting og muligheder. Deri ligger fristelser til at "låne" forældrenes kreditkort.

more

Mere sms mobning

Mobning via skærm, hvor man ikke er sammen fysisk, kaldes digital mobning. En undersøgelse viser, at hveranden ung modtager grimme sms'er.

more

Hjælp mod krænkelser

Politikere vil arbejde på at oprette rådgivning , som skal hjælpe folk med problemer i cyberspace

more

Træneren

En ny undervisningsfilm skal støtte unge i at sige fra overfor krænkende seksuelle tilbud fra en voksen, som de har tillid til.

more

Girl Talk rådgiver på nettet

Girl Talk er en portal, som tilbyder unge piger mellem 14 og 24 år anonym rådgivning. Også forældre til teenage piger tilbydes anonym rådgivning

more

Facebook og krænkelser

Som reaktion på et stigende pres,har Facebook annonceret flere nye sikkerheds- foranstaltninger for at give brugerne mulighed for at indberette uønsket eller mistænkelig adfærd.

more

'Træneren', om seksuel krænkelse

Filmen 'Træneren' skal gøre det lettere at hjælpe unge til at sige fra, når en tillidsperson udnytter dem i et seksuelt forhold.

more

På Facebook i skoletiden

Mere end 3 ud af 10 elever i de større klasser bruger Facebook og andre sociale medier i timerne. Lærerne føler sig magtesløse.

more

At spille på nettet

Mange spil kan spilles online på pc eller spillekonsol med internetforbindelse. Online spiludbydere med PEGI online mærket har forpligtet sig til beskyttelse af de mindste mod uegnet indhold.

more

Hjælp til teknologimisbrugere

Et stigende antal unge tilbringer meget lang tid hver dag med at spille computerspil eller bruge sociale websites. En behandling med sigte på teenagere, der bruger timer om dagen online er blevet lanceret på Capio Nightingale Hospital i London.

more

8-12 årige bruger sociale netværk

1/4 af de 8-12årige børn, der bruger internet hjemme er på Facebook selvom mimimums alderen for at have en profil er 13 år. Kildekritik mangler ofte. Det viser en ny Ofcom undersøgelse.

more

Norsk bipper på verdensmarkedet

I Norge og snart resten af verden kan forældre købe et værktøj, som sættes på mobilens sim-kort. Opfindelsen skal beskytte de mindste mobilbrugere mod uhensigtsmæssige henvendelser og brug.

more

Aldersgrænser i biografen

Medierådet for børn og unge bedømmer film mht. egnethed for børn.

more

For lidt godt tv til børnene

I 2011 har DR valgt at slukke for ’Fjernsyn for dig’ på grund af vigende seertal. På bare ti år er seertallene faldet til en tredjedel; fra gennemsnitlig 288.000 seere i år 2000 til 103.000 seere i 2010.

more

Mor i mediealderen

I spejlbilledet af min egen opvækst ser jeg, hvor hurtigt medierne har udviklet sig. Jeg spørger mig selv: Hvordan bør jeg vejlede og sætte grænser for mine børn, som vokser op i en medie tid, som er meget forskellig fra min egen barndom?

more

mobning og mobil

Mobiltelefoner kan bruges til mobning 24 timer i døgnet og helt annymt.

more

Vold i spil påvirker adfærd

Ny international undersøgelse påviser sammenhæng mellem voldelige computerspil og voldelig adfærd. Spilbranchens aldersmærker skal tages alvorligt.

more

Hvad skal børnene se?

Du skal gøre en indsats, hvis du som dansk forælder vil bestemme, hvad børnene skal have adgang til på tv, I Norge får du mere hjælp.

more