Alt for barsk til børnene

04.04.2011

De første ord man kommer til at tænke på, når man ser programmet er 'perverst', 'modbydeligt', 'ondt'.
Selvom serien sendes på et tidspunkt, hvor vi hygger med børnene inden sengetid, så indeholder 'Den som dræber' mange grove voldsscener.

Andre mener også det er for meget.    
Formanden for Børnerådet Lisbet Zornig Andersen mener, at TV2 handler usympatisk.
»Jeg så første afsnit sammen med min søn på ni år.
Men jeg slukkede hurtigt igen. Det var ekstremt voldeligt.
Alt for meget for både ham og mig selv. Jeg blev sur på mig selv, fordi jeg åbenbart havde sat mig alt for dårligt ind i det på forhånd,« siger Lisbeth Zornig Andersen.
Også Radio- TV-nævnet tager sagen op, da EU's direktiv og dansk lovgivning taler om beskyttelse af børn og unge.

Kidsandmedia mener at det kunne f.eks. gøres være ved at sende serien kl. 21.00 eller 22.00.

TV 2 ved godt, hvordan den blodige vold virker på mindre børn. De har, mens serien blev produceret, været i kontakt med Medierådet for Børn og Unge.

Men kontakten med dem har ikke bevirket andet end at der bliver sagt og skrevet inden programmet, at programmet er uegnet for mindre børn.

Nu er vi forældre de første til at skulle tage ansvar, men det kan ikke nytte at vi bliver underløbet af tv-selskaberne.
Det kunne jo gradbøjes mere, hvad der uegnet og for hvem? Eller hvad med en mærkning der står i hjørnet på tv-skærmen, så vi ikke går glip af advarslen, hvis vi lukker for sent op for programmet?

Det er vigtig at vi, som forældre, sætter os ind i tingene på forhånd, og har alternativer klar. Vi kan også være klar med en snak omkring tingene, i stedet for at blive overrasket midt i en udsendelse.

TV 2 sender programmet efter en nyhedsudsendelse - og ikke efter et familieprogram, men har alligevel valgt en dårlig løsning ved at sende programmet så tidligt.

EU's direktiver taler dog om at beskytte børn, og andre lande har derfor valgt at håndhæve et 'vandskel'. I England vil det betyde at udsendelsen ikke ville blive sendt før efter kl. 21.00 - i Holland vil det tidligst være kl. 22.00.

 

Del |

Tips en venn