Anders And Junior (app)

17.06.2013

I denne sjove app kan de yngste lære Anders And og hans venner at kende, lytte til højtlæsning af tegneserier, spille lærerige spil og se tegnefilm. App’en kommer med nogle gratis smagsprøver, derudover skal man betale for indholdet.

“Anders And Junior” er en helt ny udgivelse fra Egmont, som henvender sig til de yngste børn. App’en har et godt børnevenligt design, og er meget nem at bruge og navigere i. Indholdet er inddelt i fire kategorier – tegneserier, spil, Andeby (præsentation af Anders And og hans venner) og film. App’en kan downloades gratis og indeholder en smagsprøve på hver kategori, så børnene kan undersøge indholdet, før man betaler for noget.

Tegneserier med højtlæsning

Tegneserierne præsenteres på en god måde, med et eller to billeder på hver side. Oplæsningen er god og tydelig med sjove lydeffekter og et signal, når man skal bladre til næste side. Taleboblerne fremhæves, når de læses op, så børnene nemt kan følge med i teksten, hvis de vil.

Vi savner muligheden for at slukke for oplæsningen, da det ville være god læsetræning, hvis der var mulighed for, at børnene kunne læse selv. Derudover synes vi, det er en skam, at der kun er en af historierne i hver læsepakke, der er på mere end 10 sider. (Der er to pakker med fire tegneserier i hver til 12 kr. pr. stk.)

De korte fortællinger lider lidt under, at de har meget få sider til at formidle et meningsfyldt budskab. Til gengæld er de lange fortællinger gode. Vi kan specielt godt lide fortællingen, hvor en usædvanlig smart Anders And lokker nevøerne til at lave noget aktivt, selvom de hellere vil spille computerspil.

Nemme pædagogiske spil

Spillene i app’en er meget simple, og de passer godt til de yngste. Alle har et pædagogisk aspekt: enten at lære alfabetet, tallene, at træne øje-hånd-koordination eller at finde den rigtige rækkefølge i et historieforløb. Det er nok kun børn op til 7-års alderen, der vil have glæde af spillene. For de ældre børn bliver det for simpelt, både i variation og sværhedsgrad.

Filmene passer til børn i alle aldre. En film er gratis. Derudover kan man købe en pakke med yderligere 5 film. Det er alle klassiske korte Disney-tegnefilm af bedste kvalitet, som er meget underholdende.

Vi savner mere indhold

App’en lider desværre af, at den er nyligt lanceret, og at den endnu har et lidt for tyndt indhold. I Andeby-kategorien kan man kun se 4 karakterer, filmene har en samlet spilletid på under 20 min., og det tager ikke meget længere tid at høre alle tegneserierne. Men vi regner med, at der kommer mere indhold med tiden, noget som vil forbedre helhedsindtrykket af app’en meget.

Som nævnt tidligere savner vi også muligheden for at slukke for lyden eller musikken. Det gælder også i hovedmenuen, hvor man hurtigt bliver træt af musikken. Derudover synes vi, at prisen for de forskellige indholdspakker godt kunne være halveret. Det er dyrt at betale 12 kr. for én lang og tre meget korte historier.

Forældrespærre

App’en har i øvrigt en forældrespærre, så børnene ikke kan købe indhold selv. Det er i form af et regnestykke, men er ikke sikkert nok. (fx. kan regnestykket være: 4+5). In-game køb kan også fravælges i App Store, så længe børnene ikke har adgang til passwordet i iTunes.

Egnethed

“Anders And Junior” er for de yngste børn, som gennem kendte og elskede figurer får adgang til både underholdning og pædagogisk indhold. Spillene egner sig bedst til børn op til 7-års alderen, hvor tegneserierne nok også vil tiltrække lidt ældre børn. Filmene kan derimod underholde hele familien.

“Anders And Junior” er som udgangspunkt en flot app, men vi holder anbefalingsmærket tilbage, indtil der kommer lidt mere indhold og forhåbentligt et par forbedringer og lidt lavere priser.

Foreslået aldersgruppe: Passer til børn fra 4 år.

Platform: iOS (iPad, iPhone, iPod Touch)

Aldersmærkning: 4+

Pris: Gratis. (Gratis smagsprøver. Det øvrige indhold koster penge. Fx. Tegneserie-/spilpakker til 12 kr.)

Kategori: Spil

Udvikler: Walt Disney

kidsandmedia dk’s vurdering: OK

Del |

Tips en venn