Animal Crossing New Leaf

22.10.2013

Video Clip

Spiltrailer:

Video Clip

Byg din egen hyggelige landsby og lad den vokse i dette charmerende spil til 3DS. Passende til børn på 9 år og op.

“Animal Crossing” er et simuleringsspil, hvor man bygger sin egen by og lever livet sammen med de andre indbyggere. Man får rollen som ordfører i byen og har ansvar for at udforme vedtægter, starte byggeprojekter og bidrage til, at landsbyen blomstrer.

Bygger fra bunden

Man begynder på en tom bakke, men får et boliglån, som man bruger til at købe sit første hjem. Derefter kan man fiske, fange insekter og samle ting, man kan sælge. Det gør man for at tjene penge til at leve og betale lånet tilbage. Efterhånden som man bygger sin privatøkonomi op, kan man købe møbler og inventar, og senere kan man sælge huset for at købe noget større. “Animal Crossing” giver spilleren både udviklingsmuligheder og ansvar, og man skal forholde sig til økonomi og de andre indbyggeres interesser. Man kan dekorere og indrette hjemmet, og pynte sin egen figur med tøj og udstyr.

Forældreindsigt er en fordel

Tiden i “Animal Crossing New Leaf” følger den reelle tid, og spil-uret er synkroniseret med uret på barnets 3DS-konsol. Det betyder, at ting vil ske på forskellige tidspunkter på dagen, og nogle gange må man vente en hel dag før et projekt er færdig. Det betyder, at spillet kræver tålmodighed. Det kan med andre ord være en god idé, hvis forældrene følger lidt med i, hvor meget barnet spiller. Det er også vigtigt, forældre forstår spilkonceptet og forstår, at det kan tage meget tid.

Flere kan spille sammen

I “New Leaf” kan man besøge sine venners landsbyer – spillets multiplayerfunktion, hvor op mod fire personer kan spille samtidig. Man besøger hinanden enten via. trådløs kommunikation mellem 3DS’ere eller online. For at besøge nogen online skal børnene havde udvekslet vennekoder. Byen, man vil besøge, skal også være åbnet for besøgende gennem “StreetPass”, hvilket spilleren selv skal gøre.

Ekstra minispil

Udover at besøge andre spillere, kan man sejle til en tropisk ø uden for landsbyen. Her kan man spille forskellige minispil - både alene og sammen med andre. Minispillene handler om alt fra at fange fisk og insekter til at slå en robot med en hammer mange gange. Deltagelse i minispillene belønnes med medaljer, som du kan bruge til at købe sjældne genstande. Her kan man også vinde en våddragt, som gør det muligt at svømme i havet og dykke efter skatte. Disse områder er også hjemsted for sjældne insekter og fisk, som man kan tage med til sit eget museum.

Høj kvalitet

“Animal Crossing New Leaf” er et charmerende spil, som byder på høj kvalitet i både koncept, grafik og spilfunktioner. Spillet har en god pædagogisk undertone, hvor spilleren får erfaring med at udvikle både eget hjem og landsbyen, man har ansvaret for. Vi tror, spillet kan give god hygge i lang tid, fordi der altid sker noget i den virtuelle mikro-verden fyldt med solskin og glæde. Spillet får kidsandmedia dk’s varmeste anbefaling.

Testet på Nintendo 3DS

Børnevenlighed

“Animal Crossing”s verden er en meget børnevenlig og glad verden. Figurerne og omgivelserne er fyldt med varme og glæde. Her er der ikke nogen fare.

PEGI: Indholdet i spillet er passende til alle aldre.

Spillet giver mulighed for, at barnet kan spille online. Det handler mest om at besøge og udforske andre virtuelle hjem og byer. Man bestemmer selv, hvilke andre spillere, man vil give adgang til sit hjem ved at give dem “StreetPass”.

Spillet er ikke tilgængeligt på skandinaviske sprog. Spillet indeholder en del tekst - primært i form af talebobler, når man møder figurerne i spillet. Yngre spillere vil derfor gå glip af indholdet og informationen i samtalerne.

Sværhedsgrad

3-6 år: Vi vurderer, at mange børn i denne aldersgruppe vil finde spillet lidt for svært, fordi det indeholder nogen grad af strategi. Derudover vil børnene i denne aldersgruppe ikke forstå spørgsmål og information, der dukker op i form af engelsk tekst undervejs i spillet.

7-11 år: Vi vurderer, at en del af de yngste børn i denne aldersgruppe vil finde spillet lidt for svært, fordi det indeholder en del strategi. De vil få svært ved at forstå information, da den kommer gennem engelsk tekst undervejs i spillet. Oplevelsen af sværhedsgrad vil også afhænge af, hvor meget spilerfaring barnet har med lignende spil i forhold til at forstå konceptet. Forældre kan evt. hjælpe barnet i gang, så det lettere forstår, hvad spiller går ud på. Vi vurderer, spillets sværhedsgrad passer bedst til børn fra 9 år.

12-15 år: Spillet er rettet mod børn, men er tilpas indholdsrigt og hyggeligt til, at vi vurderer, at det også kan have appel til unge evt. voksne, som kan lide at pusle med en virtuel verden.

16+ år: Spillet er rettet mod børn, men er tilpas indholdsrigt og hyggeligt til, at vi vurderer, at det også kan have appel til unge evt. voksne, som kan lide at pusle med en virtuel verden.

PEGI 3

Foreslået aldersgruppe

Vi vurderer, at spillet passer bedst til børn fra 9 år.

Spillet kan også være en hyggelig søskende- eller familieaktivitet, hvor man samarbejder om at bygge et hjem og en landsby eller besøger hinanden virtuelt.

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Format: Nintendo 3DS

Sprog: Engelsk tekst

PEGI: Anbefalet alder: 3+

Kan spilles online

Udgiver: Nintendo

Anbefales af kidsandmedia dk

 

 

Del |

Tips en venn