Apple overholder ikke lovgivning

10.04.2013

Forbrugerombudsmanden fortæller til DR’s forbrugermagasin Kontant, at Apple bryder flere love. Nu vil han tage sagen op i EU.

(Kilde: http://epn.dk/teknologi2/article5312105.ece)

Apple’s indstillinger snyder børn

Selvom en app er gratis, betyder den ikke, at den ikke koster noget. Mange spil i Apples ap store er opbygget sådan, at det er rigtig nemt at tilkøbe sig goder – med rigtige penge. Samtidig er iPad og iPhone lavet sådan, at forældrene kun skal indtaste deres kodeord en gang, så kan børnene frit købe inden for det næste kvarter. Gør de det, starter 15-minutters perioden igen. Mange forældre har fået tårnhøje regninger pga. det.  

Apple handler ulovligt

Men faktisk er det ikke lovligt. Forbrugerombudsmanden fortæller, at Apple overtræder flere lovgivninger, bl.a. Markedsføringsloven:

-Et af de helt store problemer er, at forældrene ikke har været oplyst om, at der er femten minutter, hvor man bare kan klikke løs og købe forskellige virtuelle ting. Det fremgår ikke tydeligt nok. Det er selvfølgelig ikke acceptabelt, at spillene indrettes på en sådan måde, så børnene fristes til at købe den slags ting, og at forældrene får regninger af den her størrelse. Det skal vi have styr på, siger Forbrugerombudsmand Henrik Øe, der har hjulpet 20 forældre med at få pengene igen.

Henrik Øe vil også arbejde for at Apple får et sted, hvor man kan klage på dansk. Henrik Øe har været i dialog med Apple i to et halvt år, men det har kun medført små ændringer. Henrik Øe vil derfor nu tage sagen op i EU.

Del |

Tips en venn