Arbejde for at unge kan få slettet digital fortid

25.09.2013

Californien har vedtaget en lov, der skal sikre mindreåriges ret til at få slettet informationer, de har delt online. Lignende tiltag diskuteres i EU.

Kilde: Berlingske, 24. september 2013  

I Californien er der blevet vedtaget en lov, der skal sikre mindreåriges ret til at få slettet de informationer, de har delt online. Det skal forhindre, at de forfølges af uheldige data senere i livet.

-Børn og teenagere udstiller ofte informationer, inden de har reflekteret over dem - og kan derfor komme til at dele følsomme, personlige oplysninger om sig selv og andre, uden at kende konsekvenserne af det, skriver James Steyer, stifter af organisationen Common Sense Medie, ifølge Cnet.com i et brev til guvernøren i Californien med en opfordring til at vedtage loven.

Den nye lov vil også forbyde indsamling af personlige informationer om mindreårige med henblik på markedsføring af produkter eller tjenester, som mindreårige ikke har tilladelse til at købe i Californien - som eksempelvis alkohol, tobak og tatoveringer. 

Gælder kun egen deling

Ifølge Cnet.com er det dog f.eks. kun det indhold, der er delt af den pågældende mindreårige, som kan blive slettet, og ikke informationer eller billeder, som andre har delt om dem. Og det omhandler kun, at indholdet bliver slettet fra tjenesternes offentlige sider og ikke de data, der er samlet på servere hos virksomhederne bag tjenesterne.

Google foreslår også sletteknap

Googles bestyrelsesformand Eric Schmidt har også foreslået en sletteknap på internettet, så man kan forhindre unge i at blive forfulgt at ting, de har delt på nettet, resten af deres liv.

EU kæmper for retten til at blive glemt

I EU forhandles der også om et lovforslag, der handler om »retten til at blive glemt«. Den skal give europæiske borgere mulighed for at få slettet deres oplysninger helt og aldeles i onlinetjenester, hvis de ønsker det.

 

Del |

Tips en venn