Mor i mediealderen

01.01.2009

I gamle dage

Da jeg var en lille pige bestod tv-tilbuddet af én kanal (DR), to farver (både sort og hvid) og ca. 20 minutters børne-tv klokken 18.00. Derefter flokkedes vi rundt om radioen og hørte børnetimen der. Senere fik vi farve-tv.  I syvende klasse oplevede jeg noget helt nyt under et besøg hos min veninde Ella. Hun havde fået tv på sit eget værelse. Når Ella havde lyst til at se tv, kunne hun bare gå ind til sig selv og tænde det. Det var en stor frihed. Men med kun en kanal var hendes digitale muligheder begrænsede.

Først langt senere, skete der noget andet spændende. De Personlige Computere dukkede op, og vi kunne spille ”Pac Man”. Fantastisk. Udviklingen var til at tage og føle på. Vores forældre kunne ikke helt følge med, og de troede ikke på, at de nye PCer ville overtage skrivmaskinens plads.  

Mine børns verden

Mine egne børn har været omgivet af digitale medier så længe, de kan huske. For dem er internet, mobiltelefoner, spillekonsoller og en række film og tv-kanaler en selvfølge. De er omgivet af flere impulser, muligheder og budskaber end nogen anden generation før dem har oplevet, med de glæder og udfordringer det gir' dem. Vi voksne bærer ansvaret for, hvilke historier og værdier vi giver vore børn. Mere end nogensinde før har børn brug for voksne til at guide dem og lære dem op til selv at kunne vælge i det uendeligt store udbud af medier. kidsandmedia dk ønsker at synliggøre ansvaret og skabe engagement. Vi vil gøre det lettere for forældre at involvere sig i børnenes digitale opvækst, så børn lærer at blive bevidste mediebrugere.

Del |

Tips en venn