Indiana Jones and The Staff of Kings

20.09.2010

Gallery

Der har været en lang række Indiana Jones spil igennem tiderne. De fleste af dem har været store skuffelser, men nu ser det ud til at der endelig er et fornuftigt spil til rådighed. "Indiana Jones and The Staff of Kings" er et eventyr, der giver dig alt fra gadeslåskamp til en tur igennem gamle ruiner. Desværre er spillet både for krævende og voldeligt til at kunne anbefales.

Indiana Jones er en berømt arkæolog og skattejæger. Da han hører om en skat kaldet "The Staff of Kings" begynder han straks at lede efter den. Det første du gør, er at lede efter din ven Archie. Mens du leder efter ham, bliver du dog konstant angrebet i gamle huse og smalle gader. Dine fjender leder nemlig også efter skatten og Archie. De første fjender du møder er ret nemme at besejre, men de bliver gradvist sværere. De fleste af dem er mennesker, men du vil også møde forskellige dyr og monstre, fx mumier. Nogle af fjenderne kan virke skræmmende for de mindste, især fordi de er så svære at overvinde.

Du slås på mange forskellige måder, og kan blandt andet bruge din pistol, pisk eller et par knyttede næver. Du slås ved at trykke på den trykfølsomme skræm, hvilket ofte fungere, og nogle enkelte gange bliver noget mudder. Når du skyder holder du en enkelt knap nede, og trykke det sted på skærmen du vil ramme. Der er aldrig noget blod, og dine fjender forsvinder lige så snart de dør. Din pisk kan selvfølgelig bruges til flere ting, fx når du skal passere en dyb kløft, eller have fat i noget, der ellers ville have være uden for rækkevidde.

Igennem hele spillet skal du løse forskellige gåder. Mange af dem handler om at trykke på de rigtige billeder, i ordnet rækkefølge. Nogle af gåderne er meget krævende, men langt fra umulige. Grafikken er udmærket, men som sådan ikke nævneværdig. Til gengæld er musikken rigtig god, og godt tilpasset intensiteten af handlingen. Desværre er lydeffekterne ret dårlige, fx lyder pistolskud mere som poppende popcorn.

Målgruppe
Spillet indeholder meget action, men der er ingen blod og alle slåskampene er urealistiske. Sproget er grimt, men aldrig slemt, og ofte på en lidt uskyldig måde. "Indiana Jones and The Staff of Kings" er et godt spil, men det er alt for voldeligt og kompliceret til at være egnet for børn under 16 år.

Aldersgruppe: Uegnet for børn under 16 år.
Platform: Nintendo DS
PEGI: 16, indeholder vold

Del |

Tips en venn