Shrek Den Lykkelige

22.09.2010

Gallery

Handling
Efter at have levet et liv fyldt med eventyr, hvor de har bekæmpet meget ondskab, har Shrek, Fiona og de andre trukket sig tilbage til et stille familieliv. Shrek har alt han kunne drømme om, men han er stadig ikke helt tilfreds. Dagene smelter sammen, og han savner den tid, hvor han var en frygtet trold, der vandrede rundt og oplevede noget nyt hver dag.

En ond skurk finder dog ud af, hvordan Shrek går og har det, og lokker ham til at skrive under på en magisk kontrakt. Kontrakten giver Shrek 24 timer til igen at være en sorgløs og frygtet trold, mens den onde troldmand selv får en enkelt dag fra Shrek's barndom.

Glad og munter tager Shrek sin fridag, men han finder hurtigt ud af, at noget er galt. Imellemtiden er både huset og Fiona forsvundet, og Æslet kan ikke længere genkende ham.

Det viser sig nemlig at den onde troldmands plan er lykkedes, og alt i hele kongeriget er forandret. Alt det som Shrek havde opnået, er blevet ugjort, og hverken Æslet, Fiona eller Katten kan genkende Shrek.

Da Shrek endelig opdager hvilken stor fejl han har begået, er der kun nogle ganske få timer tilbage før hans liv vil være evigt forandret.

Kvalitet og tema
Det er langt fra usædvanligt at Hollywood prøver at malke deres succeshistorier mest muligt, ved at sende flere halvdårlige efterfølgelse ud igen og igen. Mange frygtede at dette ville være tilfældet med denne fjerde film i Shrek serien, men det er langt fra sandheden om den. "Shrek Den Lykkelige" er et spændende og morsomt eventyr, der både fortsætter historien om Shrek, men også tilføjer meget nyt til universet. Resultatet er blevet en morsom og frisk film, der på samme tid er en god fortsættelse i serien.

Filmen har også et godt budskab til børn. I begyndelsen af filmen har Shrek alt det han nogensinde har ønsket sig - tre søde børn, en kone der elsker ham, gode venner og et dejligt hus. Til trods for det, er han dog stadigvæk ikke tilfreds. Han har ingen tid til sig selv, og mindes sin glade ungdom, hvor han intet ansvar havde, og udelukkende levede for nye eventyr. Det er selvsagt en meget egoistisk attitude, og da han, Shrek, ser den nye verden han lever i, indser han, at han har mistet alt på grund af sin egoisme. På den måde illustrerer historien betydningen af at sætte pris på det man har, og viser hvor galt det kan gå hvis man kun tænker på sig selv og sin egen lykke. Filmen giver et godt perspektiv, og kan eventuelt bruges som udgangspunkt, hvis du som forælder ønsker at tale med dine børn om dette emne.

Egnethed
Filmen er mærket til at være egnet for alle, men på grund af flere skræmmende sekvenser, anbefaler vi dog at børn er mindst 6 år, for at se denne film. Blandt andet bliver Shrek jagtet af hekse med små bidende kranier som våben, og i filmens klimaks dukker der også en drage frem.

Konklusion
Til børn på mindst 6 år, er det en spændende, vellykket og sjov film, med et godt budskab. Filmen kan varmt anbefales til hele familien.

Fakta
Instruktør: Mike Mitchell
Genre: Eventyr/ Komedie/ Animation
Sprog: Dansk og Engelsk
Længde: 1 time 23 min
Produktionsår: 2010

Medierådet for Børn og Unge har givet aldersmærkningen Tilladt for alle

kidsandmedia dk's vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn