The Twilight Saga: Eclipse

22.09.2010

Gallery

Handling
I den lille by Forks nærmer eksamensperioden sig for Bella og hendes venner. High School tiden vil snart være overstået, og efter den er tiden inde til at begynde på college. Bella bekymrer sig dog ikke særligt meget over det, for hun har nemlig besluttet sig for at blive en vampyr, så hun kan tilbringe evigheden sammen med sin elskede Edward. Edward vil til gengæld gerne giftes med Bella, men han prøver at overtale hende til at forblive et menneske. Edward elsker Bella og vil ikke have hende til at lide samme skæbne sig  selv.

Bella vender også tilbage til sit venskab med Jacob, eller Jake. Han er dybt forelsket i Bella, og det er tydeligt, at hun også har følelser for ham, selvom de ikke er så stærke som hendes følelser for Edward. Jake er selvfølgelig skuffet over, at Bella gerne vil være en vampyr, og han forsøger derfor at overbevise hende om, at han er et bedre alternativ end en koldblodig vampyr.

På samme tid sker der dog mystiske ting i Seattle. En hel række mennesker transformeres til vampyrer, og det ser ud til, at nogle er ved at opbygge deres egen lille hær. Kort herefter sætter hæren kursen mod Forks, og nu er både Bella, vampyrerne og varulvene i stor fare.

En uundgåelig krig venter, men hvem er egentlig hjernen bag hæren? Er det den magtfulde Volturi familie, der har fået fortalt, at Bella allerede er vampyr? Eller er det den hævntørstige Victoria, der vil gøre alt for at se Bella død?

Kvalitet og tema
"The Twilight Saga: Eclipse" er en vellykket adaptation af den tredje bog i serien. Filmskaberne har lavet den 600 sider lange bog om til en velstruktureret og velfortalt film. Det komplicerede forhold mellem hovedrollerne får god tid til at udvikle sig, mens der lige så stille bliver bygget om imod et klimaks. Dette er indtil videre den bedste film i serien, og det er primært på grund af effekterne, dialogerne og skuespillet.

Twilight sagen er mest af alt en kærlighedshistorie. Edward symboliserer en ideel god og uselvisk kærlighed. Han er villig til at tilbringe resten af sine dage i ensomhed, så længe Bella får lov til at opleve glæden ved et godt og kort menneskeliv. Edward gør alt, der står i hans magt for at passe på Bella, og det er tydeligt, at Bella's lykke er vigtigere for ham, end hans egen. Derudover har Edward en stærk tro på traditionelle værdier, og vil blandt andet ikke have sex med Bella før de bliver gift. Derfor har denne film, som tusindvis af teenagere allerede har set, også et godt underlæggende budskab. Altså at det ikke er godt at være i et forhold på grund af selviske årsager, eller sagt med andre ord, i et rigtigt forhold elsker og holder du af den anden part. Et sådan budskab står i stærk kontrast til mange andre teenage film, og skal derfor ses som værende meget værdifuldt.

Egnethed
Filmen indeholder en del brutale kampscener mellem vampyrer og varulve. I de mere grafiske af disse, ser vi endda nogle vampyrer blive halshugget. Selvom det hele finder sted i et fiktivt univers, og der ikke bliver vist noget blod, vil nogle børn sikkert bliver skræmt af dette. "The Twilight Saga: Eclipse" har en 12 års aldersmærkning, og vi anbefaler, at den overholdes.

Konklusion
"The Twilight Saga: Eclipse" er en solid og vellykket film. Et Neutralt publikum vil være underholdt og fansene af serien vil være ekstatiske.

Fakta
Instruktør: David Slade
Genre: Thriller/ Drama/ Adventure
Sprog: Engelsk
Længde: 2 timer 4 min
Produktionsår: 2010

Medierådet for Børn og Unge har givet aldersmærkningen 11+

kidsandmedia dk's vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn