Street Dance 3D

22.09.2010

Gallery

Handling
Street Dance 3D har ikke et spændende plot, interessante dialoger eller et innovativt tema. Kort sagt handler filmen om et danse team, der øver sig til Street Danse mesterskabet. Kort før finalen forlader deres leder teamet, og de efterlades retningsløse og uden et sted at træne. De bliver dog tilbudt at låne lokalerne på den Royale Danse skole, på den betingelse af fem ballet dansere må være med på holdet.

Det er da også her vi finder konflikten, der driver filmen, for hvordan kan ballet og gade dansere finde et fælles kunstnerisk udtryk? De befinder sig hurtigt på kollisionskurs, hvad gælder form og teknik, men heldigvis har danselæren Helena en løsning. Hun gør dem nemlig opmærksomme på, at dans er dans, uafhængigt af stil, det vigtige er jo at finde sin egen unikke stil, så man ikke bare kopierer andre.

Kvalitet og tema
Det er muligt, at 3D effekterne kunne have været brugt bedre. Det er også muligt, at dialogerne kunne have været mere originale, eller karaktererne bedre udviklede. Til gengæld er en af filmens vigtigste pointer at vise, hvordan ballet og gade dansere kan udtrykke deres sande følelser igennem dans, hvilket faktisk lykkes ganske godt. På den måde ender plottet og dialogerne med at være rammerne for dansen og musikken.

Musikken i filmen er da også rigtig god. Det består af en blanding af hiphop, pop og klassisk musik, og det hjælper til at skabe en helt fantastisk atmosfære. Tilføj nogle gode dansescener, lidt romantik, en utrolig slutsekvens og du har en film der vil gøre indtryk på folk og få dem til at overveje, om de stadig kan lave vejrmøller.

Konklusion
Street Dance 3D er mærket til alle aldersgrupper, og kan sagtens ses af børn ned til seks år. Forældre skal dog være opmærksomme på, at filmen indeholder mild vold og seksuelle referencer.

Fakta
Instruktør: Max Giva og Dania Pasquini
Genre: Drama/ Musik
Sprog: Engelsk
Længde: 1 time 38 min
Produktionsår: 2010

Medierådet for Børn og Unge har givet aldersmærkningen Tilladt for alle

Del |

Tips en venn