Nanny McPhee med nye tryllerier

22.09.2010

Gallery

Handling
Fru. Green har det svært. Hendes mand er i krig, og hun har problemer med at betale en regningerne, så hun selv og hendes børn kan beholde familiens gård. Selvom børnene er gode til at hjælpe med de huslige sysler, skændes og slås de konstant, og det er svært for fru. Green at opretholde ro og orden i hjemmet.

Hendes luskede svoger, der ejer halvdelen af gården, er heller ikke til nogen hjælp. Tværtimod har han en stor spillegæld, og prøver at overtale fru. Green til at sælge sin del af gården. Som om det ikke var nok, så kommer børnenes forfinede og nedladende kusiner også på besøg.

Snart følger det totale kaos, men heldigvis hører de en aften en, der banker på døren. Nanny McPhee er ankommet. Med hendes tryllestav og bestemte, men rolige attitude tager det hende ikke lang tid at få kontrol over børnene. Hun lærer dem fem vigtige ting, nemlig at de skal holde op med at slås, lære at dele med hinanden, hjælpe hinanden, være modige og bevare håbet. Børnene er lidt modvillige i starten, men indser hurtigt, at de bliver nødt til at følge hendes råd, hvis de vil beholde gården.

Det hele ender selvfølgelig med nogle magiske, morsomme og spændende dage, som hverken børnene eller fru. Green vil glemme.

Kvalitet og tema
"Nanny McPhee med nye tryllerier" er efterfølgeren til filmen "Nanny McPhee" fra 2005. Resultatet er en underholdende og morsom film, der helt sikkert vil blive lige så succesfuld som den første. Historien er ikke særligt original, men de individuelle scener er fulde af humor og magi, som de fleste børn vil nyde. Filmen er også ret godt lavet, og historien har flere gode kvaliteter. De to kusiner har både dybde og kompleksitet, der er sjælden i børnefilm. I starten fremstår de mest som skurke, men i løbet af filmen får vi indsigt i, hvorfor de opfører sig som de gør.

Budskabet i filmen har mange facetter og er ligeledes lærerigt. I begyndelsen er børnene ret selviske, men efterhånden som Nanny McPhee får sat lidt skik på dem, begynder de at vise tiltro til hinanden. De indser, at det er langt nemmere at være modig og have håb, når de er flere om det. Ligeledes viser filmen også at voksne og mere erfarende mennesker ofte ved bedre, selvom børn protesterer og først forstår det senere.

Egnethed
"Nanny McPhee med nye tryllerier" indeholder ingen scener, der kan skræmme børn, men filmen holder et meget højt tempo, der gør, at den er bedst egnet til børn på mindst 5 år. Teenagere og voksne vil højst sandsynligt synes, at det er en middelmådig film. Humoren kan godt virke lidt barnlig, og filmen indeholder egentlig heller ikke morskab til et ældre publikum.

Konklusion
Denne film er primært henvendt til børn mellem 5 og 12 år, og for disse er den en sand fornøjelse.

Fakta
Instruktør: Susanna White
Genre: Komedie/ Eventyr
Sprog: Dansk og Engelsk
Længde: 1 time 49 min
Produktionsår: 2010

Medierådet for Børn og Unge har givet aldersmærkningen Tilladt for alle

Del |

Tips en venn