Pas På Pelsdyrene

22.09.2010

Gallery

Handling
Dybt inde i Oregon's skove ligger Rocky Springs, hvilket er et gammel naturreservat ,der er forblevet urørt af mennesker i meget lang tid. Her er et rigt dyreliv, og de formår at leve i harmoni med hinanden.

Nu er dyrelivet i fare. En stor virksomhed siger, at de vil bygge et lille naturvenligt hus projekt i skoven, men i virkeligheden har de planer om at fælde hele skoven. Projektlederen Dan tager, sammen med konen Tammy og sønnen Tyler, fra Chicago til byen for at arbejde. Hverken konen eller barnet er særligt tilfredse med pludselig at skulle bo så langt ude på landet, men Dan er langt mere optimistisk, og glæder sig til at tage del i det naturvenlige hus byggeri.

Herefter begynder de virkelige problemer. Dyrene i skoven vil selvfølgelig ikke give op uden kamp, og med en utrolig klog vaskebjørn som deres leder, begynder de at sabotere projektet og drive Dan til vanvid. Han bliver blandt andet ramt af nogle stinkdyr, holdt vågen om natten af en krage og angrebet af vrede bier. Derudover er der selvfølgelig ingen der tror på Dan, når han siger at dyrene er skyldige i sabotagen.

Tammy sender Dan til psykolog, men det hjælper på ingen måder. Dan begynder selv af føre krig mod skovens dyr, men det viser sig også at være en dårlig ide. Kun ved at have respekt for skoven og dyrene kan han og hans familie slippe med æren i behold.

Kvalitet og tema
"Pas På Pelsdyrene" er lavet til et ungt publikum og har et meget tydeligt budskab. Det handler om at vise børn, at ødelæggelsen af smuk natur ikke kan forsætte. Lederne af store virksomheder bliver fremstillet som skrupuløse fjolser, der kun bekymrer sig om penge uden at tage hensyn til konsekvenserne. Hovedpersonen bliver fremstillet som en almindelig mand, der er blevet narret til at tro, at han hjælper miljøet med projektet. Han er selvfølgelig uvidende, men også en naiv "bonde", i et større spil skak. Dyrenes hævn mod Dan viser tydeligt, at selvom han ikke var ondsindet, skulle han have vidst bedre. Forhåbentlig vil børn forstå dette og indse at gode intentioner ikke er nok - at du faktisk bliver nødt til at være informeret og forsvare naturen, når det er nødvendigt.

Plottet er i sig selv ikke særligt originalt, og faktisk er mange at special effekterne af usædvanlig dårlig kvalitet. Dog indeholder filmen så mange sjove scener, at de yngste sikkert vil nyde denne underholdende historie med et godt budskab.

Egnethed
Filmen er mærket til at være egnet for alle. Bort set fra en enkelt meget kort scene, der muligvis vil skræmme nogen børn, indeholder filmen ingen upassende scener. Teenagere og voksne vil højst sandsynligt se filmen som værende barnlig og pjattet, og vi anbefaler den derfor til børn mellem 6 og 12 år.

Konklusion
Filmen kan anbefales på den begrundelse, at den er underholdende og har et godt og klart budskab.

Fakta
Instruktør: Roger Kumble
Genre: Komedie
Sprog: Dansk og Engelsk
Længde: 1 time og 31 min
Produktionsår: 2010

Medierådet for Børn og Unge har givet aldersmærkningen Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Del |

Tips en venn