Prinsessen og frøen

22.09.2010

Gallery

Handling
Disney er kendt for sine mange charmerende eventyr prinsesser, og i denne film præsenterer de også en ny heltinde. Lille Tiana er vokset op i New Orleans, og hendes far lærer hende i en tidlig alder, at det er godt at drømme, men at det også kræver hårdt arbejde at realisere drømmen. Tiana lytter til det gode råd, og begynder som en ung kvinde at arbejde som servitrice. Hun gemmer alle sine penge, så hun kan opnå sit livsmål, nemlig at starte sin egen resturante.

Det gør at Tiana hverken har tid eller lyst til more sig, og hun har da slet ikke plads til kærlighed i sit liv. Dette er dog på vej til at ændre sig, da den flotte prins Naveen af Maldonia kommer til byen. Selvom Tiana oprindeligt hjælper veninden med at vinde prinsens hjerte, sker der dog noget der vender op og ned på Tianas tilværelse.

Der sker det, at Naveen møder den lumske voodoo doktor, der ser sit snit til at transformere ham om til en frø. Denne gang kan kun et kys fra en prinsesse hjælpe den uheldige prins. Ved et tilfælde møder Prinsen Tiana, og da han tror hun er en prinsesse, overtaler han hende til at kysse sig. Desværre er Tiana ikke en rigtig prinsesse, og hun bliver derfor også tryllet om til en frø.

Herefter begynder det vilde eventyr igennem Louisianas sumpe. De usandsynlige helte møder blandt andet Louis den trompet-spillende aligator, ildfluen Ray, og den farvefulde Mor Odie. Det er dog ikke nemt at være en frø i en farlig sump, og de får da også deres problemer med at overvinde den onde voodoo doktor og hans ånder. Derudover er der heller ikke nogen garanti for at Tiana og prinsen vil kunne blive transformeret tilbage til mennesker, før det er for sent.

Kvalitet og tema
"Prinsessen og frøen" fortsætter Disney tradition med at lave elskede tegnefilm. Filmen indeholder gode musiknumre, sjove personer og en lang rakke spændende og underholdende scener. Som altid er det meget flot animeret, og både farver og formerne er smukt udført. Det er den første Disney tegnefilm med en sort "prinsesse" i hovedrollen, hvilket er en velkommen innovation. Det er en god film, men den vil nok ikke blive husket som en af Disneys bedste. Historien er bygget op på en velkendt måde, og mangler derfor en smule originalitet.

Budskabet i filmen er, som i de fleste Disney film, meget passende til børn. Den fremhæver værdien i hårdt arbejde, men fortæller også, at man ikke må miste perspektivet. At kærlighed, og evnen til at slappe af og have det sjovt, er lige så vigtig. Igennem historien udvikler personerne sig også, og prinsen går fra at være doven, til at sætte pris på ærligt arbejde. Tiana lærer, hvordan hun får det sjovt, og at danse, og så lærer de begge to, at det de egentlig helst ville før, måske ikke var det helt rigtige for dem.

Egnethed
Filmen er mærket til at være egnet for børn på 7 år eller ældre, hvilket er meget passende, da nogle scener kan virke skræmmende på de yngste børn.

Konklusion
Det er en god film, der tilbyder fornuftig familie underholdning

Fakta
Instruktør: Ron Clements og John Musker
Genre: Komedie/ Musical/ Animation
Sprog: Dansk og Engelsk
Længde: 1 time 40 min
Produktionsår: 2009

Medierådet for Børn og Unge har givet aldersmærkningen Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Del |

Tips en venn