Det regner med frikadeller

22.09.2010

Gallery

Handling
Lige siden Flint var en lille dreng har han haft én drøm - han vil være en berømt opfinder. Han er overbevist om, at verden kan bruge hans talent, og igennem sin barndom opfinder han flere forskellige maskiner, der dog alle ender i små katestrofer. Men Flint lader sig ikke slå ud, og da han bliver ældre opfinder han sit livs mesterværk, en maskine der laver vand til mad.

Det eneste problem er, at maskinen kræver meget strøm for at fungere, og da han er overbevist om den kommende succes, sniger han sig ind i det lokale kraftværk og sætter maskinen til. Det hele går selvfølgelig galt, og maskinen flyver til himmels som en raket.

Flint er blevet ydmyget og er ved at opgive sin drøm, men kort efter kommer der skyer mod byen, og før han ved af det ,regner det med hamburgere. Den verdenskendte metrolog Sam Sparks transmitterer nyheden ud til resten af verden, og Flint får endelig den anerkendelse han vil have.

Men det slutter ikke her. Byens borgmester ser en fordel i at gøre byen til en turist attraktion, og overtaler Flint til at skabe en kontinuerlig regn af eksotiske retter. Desuden vil Flint meget gerne imponere den søde pige Sam, og maskinen presses til sit yderste.

Det ender med at maden ændre sig, og det begynder at regne med hotdogs, pandekager og andre retter. Dette eskalerer med en voldsom storm der truer med at begrave hele verden i et bjerg af mad. Derfor har Flint heller ikke andet valg end at forsøge at ødelægge maskinen.

Kvalitet og tema
"Det regner med frikadeller" er en sjov, absurd og underholdende komedie, der både henvender sig til børn og voksne. Historien er en sjov parodi på en katastrofe film, og indeholder en strøm af vitser og skøre personligheder, så der er aldrig et stille øjeblik. Filmen når dog ikke det høje niveau andre animationsfilm før har ramt. Det lader til, at filmskaberne har forsøgt lidt for meget at skabe en morsom historie, hvilket også til dels lykkes, men ender med flere kunstige og pjattede scener.

Filmens budskab er til gengæld både varieret og godt. Vi møder en person, der higer så meget efter andres anerkendelse, at han ignorerer alle faresignaler og advarsler om katastrofen. På samme tid bliver han forført af borgmesterens løfte om rigdom og berømmelse. Dette kan blandt andet lære børn og unge at det at søge rigdom og berømmelse, ikke må koste hvad som helst. Den giver også en meget klar advarsel om konsekvenserne ved at rode for meget med naturen.

Derudover har filmen også en sjov pointe angående afskaffelse af mad. De store mængder mad efterlader store mængder affald, og borgmesteren løser problemet ved at få Flint til at lave en kæmpe katapult. Den bruges til at skyde alt affaldet ud af byen, for som borgmesteren siger "ude af syn, ude af sind". De store mængder rester bliver dog alligevel så store ,at de truer med at ødelægge og begrave byen. En anden god pointe er, da et barn går i koma på grund af for meget usund mad. Det eneste der kan redde ham, er nemlig sund mad.

Egnethed
Filmen indeholder flere dramatiske scener, og den er derfor kun egnet børn på 7 år eller ældre.

Konklusion
Det er en sjov film med et godt budskab, der varmt kan anbefales.

Fakta
Instruktør: Chris Miller og Phil Lord
Genre: Komedie/ Animation
Sprog: Dansk og Engelsk
Længde: 1 time 30 min
Produktionsår: 2009

Medierådet for Børn og Unge har givet aldersmærkningen Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år.

Del |

Tips en venn