Alice I eventyrland

22.09.2010

Gallery

Handling
Da hun er en lille pige bliver Alice plaget af mareridt. Her ser hun en kanin i tøj, og en række mærkelige dyr. Alice tror selv hun er ved at blive sindssyg, men hendes far trøster hende og fortæller hende, at hun er skingrende skør, men at de bedste mennesker i verden er mærkelige.

Mange år senere er Alice blevet en ung kvinde, hendes far er død, og alle hendes venner og familie forventer at hun gifter sig med den unge Lord Hamish. Ved en storstilet fest frier Hamish til Alice foran alle gæsterne, men Alice er i tvivl. Hendes tanker er dog også et helt andet sted, for kaninen i tøjet lader til at gemme sig i nogle nærliggende buske. Alice flygter fra Hamish og gæsterne, og følger efter den mærkelige kanin.

Jagten leder Alice hen til en nærliggende skov, hvor hun falder ned i et dybt hul. Pludselig befinder hun sig i en fantastisk verden, hvor dyr kan tale, og hun kan skifte størrelse. Her møder hun selvfølgelig alle de mærkelige dyr fra hendes drøm, og ikke mindst den gale hattemager.

Alice tror selvfølgelig, at det hele er en drøm og er overbevist om galskaben, da hun bliver fortalt, at det er hendes skæbne at besejre en forfærdelig drage og redde landet fra den onde røde dronning. Den røde dronning regerer i eventyrlandet, og har udover en stor hær, også kontrol over den onde drage. Selvom Alice tror hun lige straks vil vågne fra denne drømmeverden, finder hun hurtigt ud af de mange eventyr hun oplever leder hende tættere på det sidste slag mod dragen.

Kvalitet og tema
"Alice i eventyrland" bøgerne er blandt de største klassikere i verdens børnelitteratur, og Tim Burtons film er en frisk og opfindsom udgave af historien. Burton er uden tvivl den rette til at lave dette projekt, og hans karakteristiske stil har en god indflydelse på historien.

Opbygningen af historien er meget lignende andre film i denne genre, men historiens charme, de farvefulde personer og det fantastiske skuespil af alle implicerede gør at "Alice i eventyrland" er en solid kvalitetsfilm.

Filmen indeholder også et godt budskab. Vi møder både i den virkelige og eventyr landet, en ung kvinde, der forventes at underlægge sig sin skæbne. Dog er Alice overbevist om at hun kan skabe sin egen fremtid. Hun undgår de planer andre har for hendes liv, og resultatet er at hun kommer til at leve et anderledes og værdigt liv. På samme tid understreger Alice og de andre personer fra eventyrland, hendes fars pointe. Nemlig at de bedste mennesker i verden, er dem der er lidt mærkelige.

Egnethed
"Alice i eventyrland" indeholder en række af scener med uhyggelige mystiske væsner, der meget vel kan skræmme børn. Derudover har filmen en meget dyster stil, selvom mange af personerne er sjove, er det dog ikke helt nok. Alt taget dette i betragtning, anbefaler vi, at filmen tidligst ses af børn i 10 års alderen.

Konklusion
"Alice i eventyrland" er en underholdende og medrivende film, der vil appellere til et stort publikum. Som sædvanligt anbefaler vi 3D versionen, men vær dog opmærksom på, at effekter vil gøre de skræmmende scener mere dramatiske.

Fakta
Instruktør: Tim Burton
Genre: Adventure
Sprog: Dansk og Engelsk
Længde: 1 time 48 min
Produktionsår: 2010

Medierådet for Børn og Unge har givet aldersmærkningen Tilladt for børn over 11 år

Del |

Tips en venn