Planet 51

22.09.2010

Video ClipGallery

Handling
Byen Glipforg på Planet 51 har en utrolig stor lighed med et forstadskvarter i 1950'ernes Amerika. Her bor Lem, en 16 år gammel dreng, der lader til at have en lys fremtid foran sig. Han har lige fået et job på det lokale planetarium og fundet ud af at hans drømmepige, Nera, kan lide ham.

Men så sker der en utrolig hændelse. Et rumskib fra en fjern planet lander midt i byen og et skræmmende rumvæsen kommer til syne. Det er astronauten Charles "Chuck" Baker, som kommer fra planeten Jorden, for at undersøge denne fremmede planet. Det skaber et stor påstyr blandt byens indbyggere, og hæren forsøger at fange dette "rumvæsen".

Chuck er dog lige så overrasket over at se de grønne mennesker på Planet 51, som de er for at se ham. Fuldstændig panikslagen flygter og gemmer Chuck sig i planetariet. Her møder han Lem og efter lidt tid overbeviser Chuck Lem om, at han ikke har onde motiver.

Lem beslutter at hjælpe Chuck, men det er ingen nem opgave. Hæren er nemlig fast besluttet på at fange det strandede rumvæsen, og fjerne hans hjerne for at studere ham. Lems venner bliver villige hjælpere og selvom Nera er skeptisk i begyndelsen, indser hun hurtigt, at Lems hemmelige projekt er en heltemodig redningsaktion.

Kvalitet og tema
Igennem de sidste år er en stadig større strøm animerede film blevet udgivet. Flere af dem har været store succeser og god familie underholdning, men med mange udgivelser er det sikkert at nogle ikke vil kunne holde standarden. Selvom ideen med filmen er god, så må det desværre siges at "Planet 51" tilhører denne knap så heldige kategori. Men ideen med at bytte rundt på mennesker og rumvæsner er både sjov og original, og filmen indeholder da også flere sjove scener.

Dog fungerer historien som helhed ikke særligt godt. Venskaberne imellem personerne får aldrig lov at udvikle sig ordentligt - fx går Lem og Chuck fra at være skrækslagne for hinanden til at være bedste venner på sekunder. Denne scene fremstår, ligesom andre dele af filmen, som værende yderst falsk. Filmen indeholder også flere referencer til andre science-fiktion film, hvilket er meget sjovt, men også hurtigt bliver for meget. Derudover har manuskript forfatteren valgt nogle lidt for lette løsninger, fx at modersmålet på Planet 51 er det samme som Chucks.

På den anden side er filmens budskab ret godt. Lem lærer, at hvis du tager dig tid, og lærer mennesker med andre baggrunde at kende, kan du risikere at finde din bedste ven. Han opnår også en forståelse af, at det mest skræmmende er det ukendte, og at man med et åbent sind kan skabe en bedre tilværelse.

Egnethed
Filmen er mærket til at være til børn på 7 år eller ældre, hvilket er en god retningslinje. Børn mellem 7 og 13 år vil sikket også nyde denne film mest.

Konklusion
"Planet 51" prøver at være sjov, intelligent og rørende, men lykkes aldrig helt. Den er dog udmærket underholdning, men der findes bedre film at bruge sin tid på.

Fakta
Instruktør: Jorge Blanco, Javier Abad og Marcos Martinez
Genre: Komedie/ Animation
Sprog: Dansk og Engelsk
Længde: 1 time 30 min
Produktionsår: 2009

Medierådet for Børn og Unge har givet aldersmærkningen Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Del |

Tips en venn