Starcraft 2: Wings of Liberty

28.10.2010

Gallery

Blizzard skrev sig i sin tid ind i historien med deres RTS-spil Starcraft. Det var ikke så meget på grund af en nyskabelse af genren, men mere fordi de leverede et meget finpudset produkt. Samtidig indeholdt spillet en så velafbalanceret multiplayer-del, at det stadig spilles i dag. I Sydkorea har de tilmed Tv-programmer der udelukkende er dedikeret dette spil, og spillerne hyldes som stjerner på lige fod med Laudrup-brødrene herhjemme. På grund af dette, har der været massivt store forventninger til denne udgivelse.

"Starcraft 2: Wings of Liberty" er et strategi/krigspil, der forgår i verdensrummet i en fjern fremtid. Du kan vælge imellem at spille som tre forskellige racer. Terran er mennesker, der har koloniseret dele af forskellige planeter. Protoss er de originale, højteknologiske indbyggere. Den tredje race er Zerg, der er insektlignende rumvæsner, som truer med at overtage hele galaksen.

Kampene i spillet er underholdende og velpolerede. Mellem de forskellige missioner møder du de forskellige hovedpersoner, gennem animere sekvenser. Stemmeskuespillet er flot udført og bidrager til, at spillet fremstår som en godt fortalt og engagerende historie. Missionerne er ligeledes tilpas varierede til, at indholdet ikke bliver kedeligt eller monotont. Undervejs vil du blive belønnet med at have klaret forskellige "achievements", eller bedrifter, som bliver offentliggjort på din online spilleprofil. Undervejs i spillet vil du også skulle træffe valg, der vil have indflydelse på historien, hvilket bidrager til at gøre spillet mindre lineært.

Selvom kampagne-delen har meget at tilbyde, er det i multiplayer-delen på battle.net at du vil finde den egentlige underholdning. Her får du mulighed for at spille mod andre mennesker, og derved åbnes der for mange gode udfordringer. Selvom du klarer dig igennem nogle spil, vil du ofte møde brutal og nådesløs modstand, hvilket kan være en smule frustrerende. Dog vil det med tiden udligne sig, og du ender med at have en jævn fordeling af vundne og tabte kampe.

Målgruppe
Spillet har en aldersgrænse på 16 år, og indeholder da også tilpas meget vold og grimt sprog, til ikke at være egnet til yngre spillere. I multiplayer-delen vil du, ligesom i andre onlinespil, møde uhøflige personer og man skal selvsagt være meget forsigtig med at udlevere personlige informationer.

Sværhedsgrad
3-15 år: Det vil sige under aldersgrænsen
16+ år: Missionerne er udfordrende, men det er muligt selv at vælge sværhedsgrad. På niveau normal vil de fleste spilvante unge kunne klarer sig uden de helt store udfordringer, selvom de nok vil skulle prøve enkelte missioner flere gange. Multiplayer-delen kan selv matche dig med andre spillere på dit niveau, når du først har gennemført en kvalificeringsrunde.

Aldersgruppe: Egnet til teenagere på 16 år eller ældre
Format: PC, Mac
Sprog: Engelsk
PEGI: 16, indeholder vold, og onlinedel

Del |

Tips en venn