Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies

11.11.2010

Gallery

Du spiller som en engel, der har til opgave at vogte over en lille by med navnet Angel Falls. Din opgave er at gøre gode gerninger, så byens beboere bliver taknemmelige. Englen kan nemlig krystallisere taknemmeligheden, og på den måde give den til det store verdenstræ, Yggdrasil, der vokser oppe i himlen. Når du har samlet nok taknemmelighed skal du give det til træet, men lige inden du fuldfører din opgave bliver himlen ramt af store eksplosioner, og den lille engel kastes til jorden og mister både vinger og glorie.

Du vågner ved at landsbyens beboere tager sig af dig, men ingen af dem ved, at du engang var byens vogter. Da du har gået lidt rundt i byen og snakket med indbyggerne, får du til opgave at reparere en ødelagt vej sammen med en anden beboer. Det er her spillet egentlig begynder, for lige så snart du har forladt byen bliver du angrebet af monstre. Du bliver ført ind i et særligt kamp system, hvor du skal vælge hvilken type angreb du vil bruge, om du vil beskytte dig selv, eller om du vil kaste en trylleformular der enten gør skade på andre, eller læger dig selv.

Kampsystemet er rundeinddelt, og du får efterhånden flere personer til at hjælpe dig i kampene. Dette er enten dine venner, over internettet, eller computeren der styrer. Du vælger selv, hvem du vil spille med over internettet, og som du kommer længere i spillet bliver kampene vanskeligere. Hvis din gruppe ikke har godt nok udstyr, eller hvis I ikke spiller strategisk nok, vil I kunne få store problemer med at vinde nogle af kampene. Du anskaffer udstyret ved at finde det i skattekister, købe det eller tage det fra de monstre du har dræbt. Det tilgængelige udstyr er stort set kun sværd, rustninger, medicin og andre former for våben eller beskyttelse.

"Dragon Quest IX" byder på mange timers spil, og kan ikke anbefales hvis du i forvejen har dårlig tid. Fx kan nogle af opgaverne tage utrolig lang tid, og du skal ofte rejse langt for at finde de rigtige steder. Du kan dog transportere dig med magi eller en "chimaera wing", som du får mulighed for at købe. Musikken er helt og aldeles fantastisk. Mens du udforsker verdenen spilles der smukt komponeret klassisk musik i baggrunden, og når du er i kamp er musikken dramatisk og spændende.

Børnevenlighed
"Dragon Quest IX" passer udmærket til de ældre og erfarne spillere, selvom det kan være meget vanskeligt til tider. Meget af spillet går ud på at slås, men kampene er ikke særligt voldelige. Når du besejre dine fjender falder de bare om, og forsvinder med et puff. Nogle af monstrene kan virke skræmmende for de yngste, men de fleste af dem er små og nogle gange en smule søde.

Sværhedsgrad
3-11 år: Under aldersgrænsen
12+ år: Spillet kan nogle gange være meget vanskeligt, men det er ikke værre end at en tolvårig kan mestre det med lidt øvelse.
Anbefalet aldersgruppe: Egnet til børn fra 12 år
Platform: Nintendo DS
Sporg: Engelsk tekst og tale
PEGI: 12, vold, online

KidsandMedia anbefaler dette spil

Del |

Tips en venn