Grown Ups

11.11.2010

Gallery

Handling
Det bedste ved filmen er, at det er let at forstå den bagvedliggende idé. Fem venner, der har spillet sammen på skolens basketball hold, viser sig at være det bedste hold skolen nogensinde har haft. Mange år senere dør den populære træner, og vennerne mødes alle til begravelsen. De benytter så denne anledning til at tilbringe nogle dage sammen. Selvsagt er familierne med, mere eller mindre mod deres vilje.

De fem venner (der spilles af Adam Sandler, David Spade, Chris Rock, Kevin James og Rob Schneider) er endt meget forskellige steder i løbet af deres liv. Én har en succesfuld karriere i Hollywood, én er hjemmegående husfar, én er healer, én af dem er arbejdsløs (uden at fortælle de andre om det) og en lever en boheme tilværelse. Fælles for de fire, der har børn, er at de nok kunne være mere tilstede i børnenes liv. Børnene havde nok haft godt af lidt mere styring, og det er derfor også uundgåeligt, at der kommer nogle konfrontationer, når de alle samles. Spørgsmålet er om mandfolkene får øjnene op for, hvad der er vigtigt i livet.

Vurdering
Hovedpersonerne, dog ikke Kevin James, har tidligere spillet sammen i Saturday Night Lives show "The Big Chill", hvilket var en stor succes. Derfor havde mange høje forventninger til genforeningen, og ikke mindst til humoren. Med så mange morsomme mennesker på plakaten, og derudover navne som Salma Hayek, Maria Bello og Maya Rudolph, er det nemt at have en positiv indgangsvinkel. Derfor er det også overraskende, at filmen er rent ud sagt plat, ikke morsom og præget af meget dårligt håndværk. Man bliver også nødt til at undre sig over, hvem filmen er rettet imod. Humoren er rettet mod børnefamilier, men handler om sex og damer i forskellige varianter. Det bliver heller aldrig interessant for et voksent publikum, da den bare ikke er morsom. "Der er noget der lugter grimt" råber Sandler da han kommer ud i køkkenet. Hvilket han har fuldstændig ret i, manuskript, personer, historie - det meste lugter grimt i denne film. Tag nu fx børnene. De går fra at være meget uopdragne, til at være harmoniske og hyggelige på bare 7-8 timer. Ægteskaberne er heller ikke bedre, da de starter med at hænge i en tynd tråd, og hurtigt bliver velafbalancerede. De kommer meget galt af sted, og der hånes og grines på bekostning af andre. Igen spørger man sig selv, hvem er filmen egentlig tiltænkt? Handlingen peger på børn, men sprog og indhold peger på den ældre ungdom.

Egnethed
Det mest interessante ved filmen "Grown Ups" er at den i England og USA har fået aldersgrænsen 12 og 13 år, på grund af den store mængde seksuelle referencer og det grimme sprog. I Danmark er den tilladt for alle, da den ikke indeholder skræmmende scener for børn. Filmen vil muligvis kunne appellere til enkelte børn, men den egner sig ikke til børn under 11 år.

Konklusion
Et er at filmen ikke egner sig for børn, noget helt andet er at den ikke egner sig til nogen som helst.

Instruktør: Dennis Dugan
Genre: Komedie
Sprog: Engelsk
Produktionsår: 2010
Medie Rådets anbefaling: Tilladt for alle

Kids and media anbefaler ikke denne film

Del |

Tips en venn