Toy Story 3

11.11.2010

Video ClipGallery

Handling
Woody, Buzz og alle de andre af Andy's artige legetøj er usikre på fremtiden. De har været den fantasirige fyrs trofaste følgesvende igennem hans opvækst, men nu skal Andy begynde på universitet, og det er på tide at rydde børneværelset. Men hvad kommer der til at ske med alt hans legetøj?

Andy pakker alt hans legetøj ned, for at lagre det på loftet, men selvfølgelig opstår der en misforståelse. Moderen tror, at posen med legetøj er skrald, og i den forbindelse hører Woody at Andy omtaler legetøjet som skrot. Woody forstår at Andy sagde dette for ikke at virke barnlig, men Buzz og de andre føler sig uønsket og bestemmer sig for at flytte til et sted, hvor de er værdsatte.

De finder hurtigt vej til en børnehave, som ved første øjekast virker som et paradis for uønsket legetøj. Dette viser sig dog at være langt fra virkeligheden. Fanget blandt vilde unger og ondt legetøj, skal vores venner virkelig anstrenge sig og kæmpe sig igennem et nyt helstøbt eventyr, for at vende tilbage til Andy.

Vurdering

Den første computeranimerede fuldlængde film, der blev lavet bar titlen "Toy Story". Den havde præmiere i 1995, blev en kæmpe succes, og markerede gennembruddet for denne nye populære filmgenre. Siden dengang har produktionsselskabet Pixar lavet en række animationsfilm, hvor samtlige af deres produktioner udmærker sig ved utrolig høj kvalitet - både filmteknisk, men også som fortællinger.

Med "Toy Story 3" lykkes Pixar endnu engang. Filmen er meget flot lavet og vil få dig til at le, sitre af spænding og måske også give dig en lille klump i halsen. Historien indeholder alt, hvad en god familiefilm skal have - humor, drama, spænding, lidt romantik og et godt budskab. Et eksempel på historiens kvalitet får vi i de strategisk placerede flashbacks. I et af disse får vi indsigt i, hvorfor den onde hovedperson er blevet som han er, noget der kan give børn og unge en vigtig lærdom. Der findes som regel en god grund til, at en sjæl går til grunde og bliver ond, og selvom en person fremstår i et bestemt lys, så findes der altid en dybere mening, der stiller personen i en andet lys.

Historien handler, som i de første to film, mest om loyalitet og venskab. Det illustreres på en flot måde, hvor vigtigt det er at forsvare sine venner og hvor meget stærkere man står, når man samarbejder om at nå et mål - selvom dette kan betyde at man selv må gå på kompromis med sine egne ønsker. Derudover indeholder filmen også et flot budskab til teenagere og voksne, men dette må forblive en overraskelse for nu.

Egnethed
Filmen har fået en syv års aldersgrænse, og klimakset i filmen er da også ret skræmmende. Her hænger hovedpersonens liv i en tynd tråd, og vi bliver vidne til en helt igennem ond handling. Af denne årsag vil vi fraråde, at nogen under aldersgrænsen ser filmen. Børn fra syv års alderen skulle gerne kunne tackle de uhyggelige scener helt fint, og de danske stemmer gør det let at forstå, hvad der foregår. Filmen passer ligeså godt til teenagere og voksne, og den egner sig også godt som familiefilm.

Konklusion
"Toy Story 3" byder på strålende og lærerig underholdning, der kun kan anbefales på det varmeste.

Instruktør: Lee Unkrich
Genre: Animation/familiefilm
Sprog: Danske stemmer eller Engelske stemmer m. danske tekster
Produktionsår: 2010
Længde: 1 time 50 min
Medierådes anbefaling: 7 år

Kids and Media anbefaler denne film

Del |

Tips en venn