Sammys store Eventyr

25.11.2010

Gallery

Historie
Skildpadden Sammy kommer til verden på en flot strand ved Stillehavets kyst. Han har knap nok levet i fem minutter før han møder Shelly, sit livs kærlighed, og han møder også kort efter sin nye bedste ven, Roy. Desværre bliver han væk fra Shelly, og bruger de næste ti år på at svømme rundt i Stillehavet sammen med Roy.

De to oplever meget godt, og eventyrlysten vækkes i dem begge. Sammy føler også på sin egen krop hvordan menneskene kan være - han ser dem både på de bedste og mest destruktive måder. Havstrømmene og eventyrlysten fører Sammy fra Stillehavet til Atlanterhavet, osv. På vejen frem finder han en hemmelig passage, men mest af alt vil han gerne finde Shelly.

Vurdering
Den originale titel angiver at Sammy igennem filmen er på jagt efter den hemmelige passage, det er dog svært misvisende. Egentlig optager dette kun handlingen i ganske få sekvenser, men dette er ikke overraskende, da filmen mest består af enkeltstående sekvenser og episoder i Sammys liv. Vi ved at Sammy gerne vil finde Shelly og se mest muligt af verden, men udover det indeholder filmen ikke en sammenhængende handling eller udvikling. Filmskaberne viser os en lang række eventyrlige episoder, som i sig selv kan være spændende nok, men udover det er der ikke tale om historiefortælling på højt niveau.

Animationerne er heller ikke overbevisende. Personerne og landskabet er flot lavet, men i detaljerne kommer en række svagheder til syne. Her er særligt vandoverfladen meget lidt overbevisende. Når Sammy plasker rundt i vandet ser vi heller ikke rigtige vanddråber, og de få vi ser er langt fra realistiske.

Filmen prøver at fremme et miljø budskab, men det hele bliver for uklart og overfladisk. Værdien i kammeratskab og kærlighed er også centralt i filmen, men det gælder for de fleste familiefilm, og gøres oftest bedre. Dertil kommer også, at dialogerne er uoriginale og virker meget unaturlige. Klichéerne sidder løst på denne film, og logisk set hænger den ikke sammen.

Egnethed
Selvom kvaliteten på filmen som helhed er svag, så findes der mange gode personer og spændende sekvenser. Nogle af scenerne er meget dramatiske, og dette fremhæves godt af 3D effekterne. I en scene ser det ud som om en slange kommer direkte ud af lærredet, og Sammy trues både af piratfisk og rovfugle. Medierådet har givet filmen en 7 års aldersgrænse, og vi fraråder forældre at lade yngre børn se filmen.

Desværre gør de skumle scener, at den egentlige målgruppe ikke får noget ud af filmen. Selv børn i ti års alderen vil kunne se de åbenlyse mangler i humor, spænding og animationer. De yngste kunne til gengæld have glædet sig over de mange farverige og flotte scener fra verdenshavene. Filmskaberne ville muligvis have lykkedes bedre med dette projekt, hvis de havde lavet en harmløs børnefilm for de yngste.

Konklusion
Til trods for at børn på syv års alderen kan have glæde af at se filmen, så kan man ikke se bort fra, at "Sammys Store Eventyr" er blandt årets svageste animationsfilm.

Instruktør: Ben Stassen
Genre: Animation
Sprog: Dansk
Længde: 1 time 26 min
Medierådets aldersgrænse: 7 år
Egnethed: Familiefilm

Kids and Media anbefaler ikke denne film

Del |

Tips en venn