Grusomme Mig

25.11.2010

Gallery

Handling
Man skal ikke bare være en skurk, man skal være den største skurk af alle. Det tilsagn har længe tilhørt Gru, en skurk med umådeligt høje ambitioner. Han er typen der kunne finde på at trøste et barn ved at blæse en ballon op, for derefter at sprænge den i ansigtet på samme barn. Han bor i et hyggeligt kvarter, men græsset foran hans store sorte hus er selvfølgelig visnet, bare lige for at signalere hvem han er. Under huset har han en hel fabrik bemandet af hjælpere, der egentlig er ret morsomme. Her udtænker han meget komplicerede forbrydelser, og det vigtigst ved disse er at de skal sikre Gru's berømmelse verden over.

Det er derfor også et hårdt slag for Gru, skurken med den rare dialekt, da nogen præstere at stjæle en hel pyramide. For Gru er målet klart, for at genvinde sin ære bliver han nødt til at stjæle månen. Det første problem er bare at banken ikke vil låne ham penge, når han ikke har nogen fremgang at vise. Det andet problem er Vektor, skurken der stjal pyramiden. Han begynder nemlig nu at stå i vejen for Gru og det nye projekt.

Til trods for Gru's forsøg på at opretholde sit utålelige ydre, viser han stor medfølelse overfor sine arbejdere, og selvom det ikke er medfølelse der får ham til at adoptere de tre piger Margo, Edith og Agnes - de er nemlig et led i planen, ender de alligevel med at stige Gru til hovedet. Først er det fuldstændig kaos, dernæst bliver det til et liv med mål.

Vurdering
Der er godt nok blevet udgivet gode animationsfilm tidligere i år, ikke mindst Pixars Toy Story 3, men langt de fleste børnefilm har ikke nået publikum hverken på indhold eller humor. Derfor er det også dejligt at se en film som "Grusomme Mig", også selvom den aldrig bliver mere end en hyggelig og morsom film. Den er ikke i nærheden af Pixars niveau, hverken mht. animationer og bevægelser, men den er ukompliceret og har god humor. Alt for mange film prøver at nå børnene på et niveau, og voksne på et andet. De lykkes for det meste kun med at nå halvvejs på begge fronter. Her er "Grusomme Mig" noget mere klar i sin målgruppe, og ender derfor også med at være bedre for flere aldre. Ligeledes indeholder den en god kombination af action og handling, hvilket gør den mere troværdig. Af en film om en superskurk er "Grusomme Mig" utrolig hyggelig og hjertevarm. Dette er måske fordi personerne er godt udviklede og får derfor en troværdig rejse igennem eventyret. Det er sødt, men ikke sukkersødt.

Egnethed
Der findes enkelte scener der kan være lidt dystre og mørke, men de er hurtigt ovre. Både Gru og Vektor gennemgår meget i deres forsøg på at nå deres mål, men det hele er på Tom og Jerry niveau. Længden på filmen er perfekt for en familiefilm. Alligevel kan der være enkelte scener der vil være skræmmende for de mindste børn.

Filmen er tilladt for alle, men vi anbefaler den til børn fra fire år.

Konklusion
Grusomme Mig anbefales som en familiefilm, fordi den kort sagt er sød, varm og morsom.

Instruktør: Pierre Coffin, Chris Renaud, Sergio Pablos
Genre: Animation/ familiefilm
Sprog: Danske
Længde: 1 time 34 min
Medierådet: Tilladt for alle
Egnethed: Familiefilm

Kids and media anbefaler denne film

Del |

Tips en venn