Legenden Om Vogterne: Uglerne Fra Ga’Hoole

25.11.2010

Gallery

Handling
I et træ bor en uglefamilie. Mor, far, to tiårige og en lillesøster. Hver aften fortæller faren legender om uglernes historie, og her er historierne om vogterne særligt populære. Et sted findes der nemlig en koloni af vagtugler, der kun kommer frem, når der er behov for dem. De er ikke sådan lige til at finde, og det er kun ganske få der har set dem. De to unge ugler forholder sig meget forskelligt til historien. Soren drømmer sig langt væk, mens Kludd synes det er noget værre vås. Han er mere optaget af at slås, flyve og være modig. Men bare fordi du ikke ser dem, så betyder det jo ikke at de ikke findes, som far ugle siger.

Det går dog hverken værre eller bedre end at de to fyre bliver taget til fange af "De Rene", der er i gang med at samle en hær for at tilbage erobre magten efter vogterne gav dem en omgang bank. Soren formår at flygte, og nu er det op til ham at finde vogterne, inden de onde ugler fuldfører deres planer.

Vurdering
Legenden om Vogterne vises både i 3D og 2D, men selv i 2D er det meget nemt at lade sig imponere af den fantastiske grafik historien fortælles med. Alligevel kunne man godt tænke sig, at de havde brugt tilsvarende mange kræfter på selve historien. Selve klipningen er heller ikke fantastisk. Der bliver fx lagt op til en lang rejse - da Soren og vennerne skal krydse det store hav, det skulle eftersigne være meget stort og fyldt med farlige dyr. Det er derfor også overraskende, at selve rejsen tager lige godt et minut, og at den store udfordring er en storm. Det kan også være svært at følge med, da de færreste elementer bliver ordentligt introduceret. Det er virkelig ærgerligt, da filmens flotte grafik ikke helt er nok. Det er muligt, at historien havde været mere tilgængelig, hvis den ikke blev så grav alvorligt præsenteret, og lidt humor ville gøre den godt.

Historien henter helt klart sin inspiration fra andre fantasyfilm, og man kan ligeledes genkende elementer fra andre børnefilm, som Happy Feet, Løvernes Konge, for slet ikke at tale om Avatar og Star Wars.

Egnethed
Det kan være meget svært at se hvem filmskaberne ønsker at ramme. Medierådet anbefaler at ingen under 7 år ser den, og vi støtter helhjertet denne udtalelse. Grafikken er fantastisk, men den bruges også til at lave meget dystre stemninger. Vi ser meget lidt blod, men krigens realiteter bliver meget klare igennem billeder og lyd. Den er ikke godt nok fortalt eller morsom nok til at henvende sig til et voksent publikum. Dermed står vi igen med tweens målgruppen, desværre er filmen ikke bred nok til at appellere til hele alderssegmentet. Den er langt mere skræmmende end Happy Feet, og i en helt anden liga end fx Ice Age filmene. De skræmmende sekvenser er mange, og de varer forholdsvis lang tid.

Konklusion
Legenden om Vogterne er tiltalende på grund af den fantastiske grafik, og enkelte scener vil kunne gå direkte ind i filmlærebøgerne. Filmen er ikke for de mindste, og der findes bedre aktuelle alternativer at bruge sin tid på.

Instruktør: Zach Snyder
Genre: Action/ Eventyr/ Animation/ Fantasy
Sprog: Dansk
Længde: 1 time 39 min
Medierådets aldersmærke: 7 år
Egnethed: Familiefilm

Kids and Medias vurdering: OK

Del |

Tips en venn