Due Date

09.12.2010

Gallery

Historie
Peter og Ethan mødes i en lufthavn i Atlanta. Peter er arkitekt og vil hurtigst muligt hjem til sin højgravide kone i Los Angles. Ethan vil gerne være skuespiller og er på vej til vestkysten for at prøve lykken i Hollywood. Han har netop været til sin fars begravelse, og har faderens aske i en kaffebeholder i tasken.

Tilfældigheder fører de to personer sammen, og selvom Peter er svært afvisende, så sikrer Ethans farverige personlighed, at Peter kommer ud i flere og flere problemer. Det ender med at de begge kastes af flyet, og skrives på selskabernes "No Fly List". Som om det ikke var slemt nok mister Peter også sin tegnebog, og har derfor hverken penge eller mulighed for at leje en bil.

Heldigvis har Ethan fået fat i en bil, og han tilbyder Peter et lift. Peter takker modvilligt ja, til trods for sin manglende tolerance og allerede begyndende had til sin nye følgesvend. Hele situationen bliver meget værre, biler ødelægges, marihuana ryges, love brydes og ben brækkes - derudover bliver det mere og mere tvivlsomt om Peter i det hele taget vil nå frem i tide til fødslen.

Til trods for forskelligheden og de mange kampe, vokser der lige så stille et venskab frem.

Vurdering

"Due Date" er instrueret af Todd Phillips, som står bag forårets kæmpesucces "Tømmermænd i Vegas". Han er særligt kendt for at inkludere scenerier der udfordrer "social omgang" i sine komedier. Denne film er ingen undtagelse. Vi ser blandt andet Peter slå en irriterende fyr i maven, mens han venter på, at Ethan køber marihuana. Flere af disse scener er morsomme, og filmskaberne går aldrig for langt. Hvis du ikke synes sådan noget er morsomt er det nok bedst at vælge en anden film.

Det er en klassisk "road-movie", da personerne i løbet af filmen går fra at være modsætninger, til at finde et fælles grundlag for et venskab. Desværre er historien ikke særligt godt udviklet, især med tanke på person karaktererne. Vi får at vide at Ethan havde et tæt forhold til faderen, og at hans irritation over Peter er den vigtigste årsag til de problemer han havner i. Disse afgørende personlighedstræk bliver dog aldrig behandlet med en nødvendig dybde, og selvom filmen har sine alvorlige øjeblikke, så vender den hurtigt tilbage til komikken. Derudover bærer bihistorierne præg af at være fyld, og tilføjer ikke historien noget særligt.

Manglen på dybde og en forståelse for hvordan oplevelserne hjælper personerne senere i livet, gør at det er vanskeligt at sætte fingeren på et særligt budskab. "Due Date" er først og fremmest en komedie, og selv om den har en række svært morsomme scener, så udmærker den sig ikke særligt i genren.

Egnethed
"Due Date" har endnu ikke fået en aldersmærkning af Medierådet, men filmen indeholder forskellige scener der gør den upassende for børn. Udover en lille smule vold, indeholder filmen flere scener der får det til at se sejt ud at ryge marihuana, og hovedpersonerne bryder en række love uden at det får konsekvenser. Hovedpersonerne er langt fra gode forbilleder og selvom at det er en uhøjtidelig komedie, bør man alligevel være forholdsvis moden og reflekteret for ikke at tolke filmen uheldigt. Vi fraråder derfor børn under 13 år at se filmen, og samtidigt forslår vi, at forældre overvejer om deres børn under 15 år bør se denne film.

Konklusion
"Due Date" er til tider en morsom komedie, men historien mangler både kvalitet og dybde.

Instruktør: Todd Phillips
Genre: Komedie
Sprog: Engelsk
Længde: 1 time 35 min
Egnethed: Teenagere og voksne

Kids and Media's vurdering: Ok

Del |

Tips en venn