Megamind

09.01.2011

Video ClipGallery

Efter en inter galaktisk katastrofe sendes to nyfødte børn ud i rummet. En af dem er en lille blå baby, med meget stor hjerne, den anden et supervellykket superbarn. De to rammer begge jorden samtidigt, hvor de vokser op til at blive ærkerivaler, med navnene Megamind og Metro Man.

Megamind står altid i skyggen af den uselviske Metro Mans fantastiske kræfter, og de endeløse frustrationer fører til, at han bestemmer sig for at blive en superskurk. Han gennemfører en række geniale planer for at nedkæmpe sin nemesis, men det lykkes aldrig - det hjælper selvfølgelig heller ikke, at ingen er bange for ham. Netop derfor er overraskelsen stor, da det endelig lykkes at besejre Metro Man, og selv Megamind har svært ved at tro det. Dog erstattes den umiddelbare lykkefølelse hurtigt af tomhed. Uden Metro Man har Megamind ikke noget at leve for, og han bliver melankolsk og ulykkelig.

I et forsøg på at få livsgnisten tilbage skaber Megamind en ny superhelt - en værdig og ikke mindst retskaffen modstander. Planen går selvfølgelig grueligt galt, og nu står Megamind ansigt til ansigt med en ny skurk som er endnu ondere end ham selv. Det bliver starten på en overraskende udvikling i den geniale superskurks liv.

Vurdering
Denne film har ikke et eneste kedeligt øjeblik. I løbet af filmen tager historien flere uventede drejninger, de mærkelige personer er farverige og morsomme, og en lang række fantasifulde og visuelt spændende ideer får frit løb. "Megamind" er en film både børn og voksne vil kunne more sig med, og den passer perfekt til en familietur i biografen.

Samtidig skal det siges, at det høje underholdningsniveau ikke overskygger kvaliteten af filmen, der langt fra er det højeste i sin genre. Konceptet minder meget om "Grusomme mig", der også havde premiere her i efteråret. Derudover mangler flere af vitserne dybde, og bliver ofte overfladiske og fjollede. Derfor når filmen heller aldrig samme niveau som fx "Toy Story 3".

Filmen er oversat til dansk, hvilket er helt fint gjort, men for ældre børn og voksne, som ikke har problemer med at læse underteksterne er originalversionen bedre.

Budskabet i "Megamind" passer godt til børn. Vi bliver præsenteret for en hovedperson som nærmest mod sin vilje er blevet ond. Som barn blev hans geniale hjerne ignoreret til fordel for et superbarn med forbløffende kræfter. Frustrationerne skabte et had mod alt og alle, og dette had består indtil han møder nogen, som ser og accepterer ham for hvem han virkelig er. Hvis børn får lidt hjælp til at forstå dette kan de lære, hvor vigtigt det er at værdsætte forskellige kvaliteter lige højt, og at selv de mest usympatiske mennesker kan have noget godt i sig. Endnu tydeligere illustreres det, hvor slemt det kan gå, hvis man af kedsomhed skaber udfordringer for sig selv, som man ikke har lyst til at løse.

Egnethed
Filmen indeholder en lang række voldsomme scener med store ødelæggelser og meget højt tempo. Selvom filmen også har mange humoristiske elementer, vurderer Medierådet dog, at filmen kan virke skræmmende for børn under 7 år. Denne vurdering er KidsandMedia dk helt enig i, selvom filmen langt fra er en skræmmende oplevelse.

Konklusion
"Megamind" er ikke blandt de bedste film i sin genre, men den leverer dog stadig rigtig god underholdning, og en biograftur kan sagtens anbefales.

Instruktør: Tom McGrath
Genre: Eventyr/ Komedie/ Animation
Sprog: Danske tale eller Engelsk tale m. danske tekster
Længde: 1 time 36 min
Medierådets anbefaling: fra 7 år
Egnethed: Til børn og unge

Kids and Media anbefaler dette spil 

Del |

Tips en venn