Super Mario All-Stars

08.02.2011

Video ClipGallery

Super Mario All-Stars indeholder de tidligere spil, "Super Mario Bros", "Super Mario Bros 2", "Super Mario Bros 3" og "Super Mario Bros: The Lost Levels". Samlepakken indeholder også et lille historie hæfte, og en CD med musik og andre lyde fra spillene. Du får med andre ord, fire forskellige spil pakket på en jubilæumsskive. Det er meget spil for pengene.

De fire Super Mario-spil er klassikere indenfor genren platformspil, og har stadig underholdningsværdi for nye og gamle spillere. Platformspillene indebærer, at du vandrer igennem en lang række baner fyldt med synlige og usynlige opgaver og hemmeligheder. Du løber, hopper, flyver og svømmer dig gennem farverige baner i Nintendos mange eventyrverdener.

De fire Super Mario spil har stadig stor underholdningsværdi, for børn og voksne der nyder platformspil genren. Jubilæumsudgivelsen "Super Mario All-Stars" indeholder for øvrigt ikke noget nyt, og ekstra materialet er ikke voldsomt interessant for Super Marios yngre venner. Mange børn og unge vil sikkert have større glæde af nyere udgivelser som "Super Mario Galaxy" 1 og 2, eller "Donkey Kong Country Returns". Samtidig skal det nævnes, at de gamle spils enkelthed, sammenlignet med nye udgivelser, er et skidt sted at begynde for de yngste(3-6 år). Det er især væsentligt, da spillene bliver betragteligt sværere, jo længere du når i spillet.

De fire spil vækker mange gode minder for voksne, der fik deres første møde med spilverdenen gennem Nintendos konsoller i 80 og 90 -erne. Denne jubilæums udgivelse forventes at blive en større succes for voksne end børn, og derfor har kidsandmedia også valgt ikke at tildele den anbefalingsmærket.

NB: Det kan spilles af både 1 eller 2 spillere, og derfor er her en god mulighed for fællesoplevelser for mor/far og barn. Det giver også en anledning for at forældre kan dele minder og fortælle røverhistorier fra deres egen spilbarndom.

Spillet er kun tilgængeligt på Nintendo Wii.

Børnevenlighed
Funktionaliteten i spillene opleves som præcis, og bedre end man skulle tro, på grund af dets udgivelsesalder.

Mht. sværhedsgraden, gælder det gamle udsagn om at øvelse gøre mester. Tålmodighed, præcision og koordinerings evne er centrale egenskaber for at avancere i spillet.

Lyden og grafikken er bygget på Nintendos klassiske koncept. Det er farverigt og børnevenligt, og der findes intet der kan virke stødende eller skræmmende.

Spillet er kun tilgængeligt med engelsk tekst og tale.

Sværhedsgrad
3-6 år: Grafikken er let og enkel at forholde sig til. Nogle af de opgaver der skal løses undervejs er vanskelige for de yngste, og det er ikke altid lige simpelt hvor man skal hen i banen. Har man lidt erfaring med spil, tålmodighed eller får lidt hjælp fra en voksen vil det dog gå fint. Det er en fin introduktion til platformspil, men kan blive meget vanskeligt lidt inde i spillet.
7-11 år: Spillene har en stor appel til denne aldersgruppe, som på mange måder bliver tiltalt mest af Super Mario figurene.
12-15 år: Spillet appellerer også til teenagere og voksne, særligt i lyset af sin klassikerstatus indenfor platformgenren. Spillet kan næsten ses som historieundervisning indenfor spilverdenen.
16 +: Spillet vil tiltale gamle fans og kendinge rigtig meget, og derfor er dette spillet vigtigste målgruppe.

Forslået aldersgruppe: Egnet til børn fra 3 år.
Platform: Nintendo Wii
Sprog: Engelsk tekst og tale
PEGI: 3

KidsandMedia dks anbefaling: OK

Del |

Tips en venn