Yogi Bear

16.02.2011

Gallery

Historie
Yogi Bear og Boo Boo lever lykkeligt i den flotte familiepark Jellystone. Deres hverdage går mest med at udtænke komplekse planer, om hvordan de kan stjæle parkens gæsters skovturskurve. Den eneste hverdagsudfordring er skovbetjenten Smith, der gør sit bedste for ikke at lade skovtursgæsterne tage sultne hjem.

Yogi og Smith får dog hurtigt en fælles fjende. Ordfører Brown vil nemlig gerne være guvernør, men for at opnå dette skal han skabe indtægter til byen, for derved at blødgøre vælgerne og købe de stemmer han har brug for. Han sælger skovbrugsrettighederne for Jellystone til et stort firma, og bestemmer at de gerne må fælde alle træerne.

Samarbejdet mellem Yogi, Boo Boo og Smith bliver langt fra ukompliceret, og en række mærkelige og sjove situationer opstår. De får hjælp af den hyggelige dokumentarfilms skaber Rakel, der gerne vil lave en film om Yogi og livet i parken. Det er alligevel langt fra sikkert at de kan redde parken, for selvom Yogis intentioner er gode, skaber den farverige personlighed og mange underlige ideer oftest fuldstændig kaos.

Vurdering
Yogi Bear er et fænomen i amerikansk kulturhistorie, og har siden 60'erne været en af de mest populære tegnefilmsfigurer. I Danmark er den impulsive og snakkende bjørn ikke lige så kendt, men for mange børn og voksne vil han heller ikke være helt ukendt. Filmen er en blanding af normal film og animation, og skuespillet imellem de rigtige skuespillere og de animerede bjørne fungere utroligt godt. Effekterne er faktisk så gode at man knap nok tænker over at Yogi er en digital animation.

Historien er på den anden side ikke helt så god. Den fungerer fint, taget i betragtning af, at filmen primært henvender sig til børn. Dog kommer man ikke udenom at historien er meget kliche fyldt og følger en fast opskrift. Den indeholder selvfølgelig flere morsomme og fantasirige scener, men samtidig er den romantiske sidehistorie mellem skovbetjent Smith og Rakel pinlig enkel og forudsigelig. Det føles næsten som om filmskaberne undervurderer børnene - historien skal selvfølgelig heller ikke være lige så nuanceret som en voksenfilm, men man kan jo heller ikke forvente at slippe af sted med hvad som helst.

Til trods for svagheder, er dette alligevel en morsom og underholdende film. Yogi er en god karakter, og de mange skæve indfald er uden tvivl fornøjelige. Derudover har filmen et godt budskab. Filmen fortæller meget tydeligt hvor vigtigt det er at bevare naturen, og samtidigt hvor flot en familietur i skoven egentlig kan være. Ligeledes illustrere historien hvor vigtigt det er at være uegoistisk og at samarbejde - det er nemlig ikke før Yogi holder op med at tænke på sig selv, at det bliver muligt at redde den flotte park.

Egnethed
"Yogi Bear" er tilladt for alle, og indeholder ingen uhyggelige scener. Det bliver selvsagt lidt dramatisk, men med en voksen ved siden, kan selv de yngste trygt se filmen. Børn fra 10 års alderen vil nok synes at enkelte scener er barnlige, men der findes mere end nok humor til også at underholde den aldersgruppe.

Konklusion
Til trods for en svag historie, er dette en morsom og underholdende film, der passer godt til børn mellem 3 og 12 år.

Instruktør: Eric Brevig
Genre: Komedie, animation
Sprog: Dansk tale
Længde: 1 time 23 min.
Medierådet: Tilladt for alle
Egnethed: Familiefilm

KidsandMedia dk's vurdering: OK

Del |

Tips en venn