Rødhætte og varulven

12.04.2011

Video Clip

Handling
Historien om Rødhætte og ulven har rødter flere hundrede år tilbage, og børn i utallige lande kender sin version af historien. I denne filmversion får vi endnu en ny vinkel, denne gang med elementer hentet fra Twilight-serien. Ulven, som truer byen hvor Rødhætte bor, er nemlig ikke bare en almindelig gråulv, det er en person som lever hos dem om dagen og som bliver varulv om natten.

I 20 år har der eksisteret en slags fred mellem landsbyen og ulven, hvis beboerne ofrer sine bedste husdyr hver fuldmåne, lader ulven dem være i fred. Men en aften brydes aftalen - ulven har atter fået færten af menneskeblod og en ung kvinde må bøde med livet. Nu bliver landsbyfolkene bange, oprørte og fulde af trang til hævn. Hvis ulven bryder aftalen, kan de det også.

Jagten lykkes ikke, men redningen kommer forhåbningsvis med fader Solomon (Gary Oldman), som bliver tilkaldt af landsbyens lokale præst. Solomon har et personligt forhold til ulven, og blander religion, myter og mystik i en pærevælling, for at få fat på udyret.

Midt i dette finder vi selveste Rødhætte. Valerie (Amanda Seyfried) er byens smukkeste og dygtigste unge kvinde, og har to bejlere, som begge desperat ønsker hende. Den ene er fattig, den anden er rig. Den ene er hun forelsket i, den anen er hun lovet bort til. Nu det viser sig, at ulven er en af deres egne, og at Valerie kan møde ulven på en måde, som ingen andre kan, så bygges spændingen. Hvem kan man have tillid til?

Vurdering
Det er simpelthen irriterende at instruktøren Catherine Hardwicke ikke kan lade historien være stærk nok i sig selv, men blander fjollede mytologiske elementer ind, hele tiden. Det er bare et af punkterne som gør, at historien bliver lidt utroværdig. Opsætningen er et andet sted, historien foregår i en slags middelalderlig landsby, hvor man tydeligvis har klare regler for samfundet. De mindste ting kan føre til dødsstraf - samtidig med at Valerie omtrendt kaster sig ned i høet med sin udkårne (nej, ikke ham hun skal gifte seg med) uden at det får følger overhovedet. Hævnlyst og forvirring præger karakterene, ikke sorg over dem, som er gået bort. Det føles lidt plat - og det er synd, når nu filmen har så mange muligheder.

For den er ikke helt uden kvaliteter, hvis farvebrug kunne veje op for resten, havde den været veldig god. Filmen er heller ikke direkte kedelig, det er bare så synd at man ikke stoler på at udgangspunktet er godt nok. En ulv som spiser en bedstemor og et barn, for så at blive skåret op og fyldt med sten, må være mere end spændende. Når et trekantdrama lægges til, så er det fuldstændig unødvendigt at trække vampyrblikke og varulver og tosssede præster ind i historien.

Egnethed
Det findes enkelte scener i Rødhætte og varulven, som er relativt dramatiske, når ulven går til angreb på hele landsbyen, går det hårdt ud over beboerne. Men vi ser kun lidt blod, og tabene er utrolig lidt markeret. Det værste er, en hånd som bliver bidt af. Selvfølgelig; en rigtig ulv, som er ude efter menneskeblod, kan ikke tegnes mild og sød, uden at det havde været en helt anden historie. Dermed vil vi anbefale 11 år eller ældre, som aldersgrænse på filmen.

Konklusion

Som tweensunderholdning er filmen helt OK. Hverken skuespil eller historie holder højkvalitetsniveau, og enkelte scener kan nok sætte en stræk i de mindste.

kidsandmedia dk's vurdering: anbefales ikke

Del |

Tips en venn