Amors Baller

29.04.2011

Tags

TV og film

Historie
15 år gamle Lucas flytter fra Sverige til Grimsrud, og han har knapt sat foden i sit nye hjem før han møder søde Susanne. Lucas får at vide, at i Grimsrud er det fodbold det gælder, og han tager snart turen hen til det lokale fodboldstadion. Her træffer han Susanne igen, og han lærer den lidt overvægtige Stian at kende, som ikke får lov til at spille på drengeholdet, men som gerne vil hjælpe til med at træne holdet.

Problemet for Lucas er at Susanne er Petters kæreste. Petter er anfører på fodboldholdet. Men Lucas giver ikke op af den grund. Han melder sig på holdet, sådan at han kan komme med på Norway Cup, hvor han håber at få lidt tid sammen med Susanne. Stian melder sig som frivillig til at være Lucas' personlige træner, og selv om Lucas ikke er noget stort talent, er indsatsen i top.

Snart går det af sted til Ekebergsletta, og der tilspidser intrigerne sig hurtigt. Petter finder ud af, at Lucas kan lide Susanne, og han benytter enhver anledning til at rakke ned på den nye udskiftningsspiller. Samtidig får Susanne stadig varmere følelser for Lucas, men hun er alligevel usikker på om hun vil bryde med Petter.

Det går som det må gå - hormonerne koger, følelser tager overhånd og kærligheden fører til både opture og nedture for alle hovedpersonerne. Men "Happy Ending" bliver det måske alligevel.

Vurdering
"Amors Baller" har charme i læssevis, og er en underholdende film som helt sikkert vil appellere til teenagere. Norway Cup er måske en fodboldturnering, men for de unge som deltager handler det nok lige så meget om romance og kærlighed. Det rammer denne film på kornet, og ved hjælp af en række gode, unge skuespillere får vi fortalt en god historie som genspejler lidt af de forviklinger og intriger som udspiller sig på Ekebergsletta hvert eneste år.

Desværre mangler manuskriptet dynamik og styrke. Historien er bygget op af alle de rigtige elementer som hører hjemme i en god ungdomsfilm, men intrigen og forholdet mellem de forskellige personer er for svagt tegnet og udvikles for dårligt i løbet af filmen. Desuden er karaktererne utydeligt fremstillede og for endimensionelle, også hovedpersonen. Lucas fremstilles for eksempel som en god fredsmægler i én scene, men hverken før eller senere underbygges denne side ved hans karakter.

På den anden side er filmen teknisk godt lavet og, som nævnt herover, de unge skuespillere har en rigtig god kemi imellem sig.

Egnethed
"Amors baller" er tilladt for alle, men Medierådet kan have sat egnetheden til ungdom (filmen er her i april kun lige kommet i biograferne). I denne film er det temmelig meget snak om sex, og dele af dialogen har, nogle gange, grove hentydninger. Filmen går aldrig over stregen, og er ikke upassende for teenagere, men den egner sig ikke for børn under ti år. Det virker også helt unødvendigt for filmen at den til tider fokuserer så stærkt på sex fremfor romantik. Hvis filmskaberne havde modereret sig lidt og skabt humor ved hjælp af vid fremfor grovheder, kunne "Amors baller" være blevet en fin romantisk komedie for hele familien. Sådan som filmen er nu, egner den sig bedst til teenagere.

Konklusion
For de unge er dette en underholdende og charmerende film som desværre skæmmes lidt af et svagt manus. Børn under ti år bør ikke få lov til at se filmen, mens vi beder forældre vurdere om indholdet egner sig for børn mellem ti og tolv år.


Regi: Kristoffer Metcalfe Genre: Komedie Skuespillere: Fridtjov Såheim, Kåre Hedebrant, Harald Borg Weedon, Eira K. Stuedahl, Jana Opsahl, Isak Nikolai Iveland Solli m.fl. Sprok: Norsk med dansk tekst Produktionsselskab: SF Norge produksjon Længde: 1t 19min Produktionsår: 2010

kidsandmedia vurdering: OK

Del |

Tips en venn