Hop

31.05.2011

Historien
Denne film handler om Fred og PH, et menneske og en hare, som skæbnen fører sammen. Fred er en arbejdsløs ung mand som bor hjemme hos sine forældre i Los Angeles. Da han var endu yngre, så han et glimt af påskeharen, og siden da, har han følt at han er skabt til at gøre noget stort. PH, på sin side, bor på Påskeøen. Han er søn af Påskeharen, og skal arve opgaven med at levere godter til børn i hele verden hver eneste påske. Men PH vil ikke have jobbet – han vil hellere være popstjerne og imponere alle med sine trommer.

Dagen før PH skal overtage jobbet som Påskehare, løber han væk til Hollywood for at gøre sine drømme til virkelighed. I LA bliver han næsten kørt over af Fred, og selv om forholdet mellem de to er temmelig anstrengt i begyndelsen, bliver de hurtigt venner.

Det tager ikke lang tid, før Fred og PH finder ud af at de kan hjælpe hinanden. Fred har nemlig altid drømt om at være Påskeharen, så hvorfor giver PH ikke Fred sit job, mens Fred hjælper PH med at blive berømt? Det lyder jo fint, men tingene kompliceres snart af ”Den Rosa Beretta”, Påskeharens personlige garde, som har fået til opgave at føre PH tilbage til Påskeøen, og den magtsyge kyllingen Carlos, Påskeharens driftsleder, som planlægger et ægte statskup.

Vurdering
”Hop” er en blanding af alminde film og animation, og selv om resultatet er teknisk lavet godt, har filmen flere svagheder. For det første er skuespillerpræstatiornene skuffende – alle bevægelser og mimik er overdrevent tydelige, noget som sandsynligvis er gjort for at appellere til de yngste, men det hele bliver lidt for kunstigt. For det andet er manus konventionelt og ikke særlig overraskende, desuden mangler de sjove vitser helt. Det er også skuffende at Påskeharen og hans værksted fremstår som en efterligning af Julemandens værksted. For det tredje er der fare for at den danske indtaling, som skaber en unaturlig afstand mellem mimik og dialog, vil gøre at børn helt ned i syvårsalderen afviser filmen som barnlig.

Budskabet i filmen er derimod helt fint. Her handler det om to karakterer som hverken kan eller vil leve op til forventningerne hos sine fædre. For at blive lykkelige må de få lov til å finde sig selv, og først da, kan forholdet til fædrene blive bedre. Samtidig illustrerer filmen på en fin måde, at egoisme kan give personlig succes, men den er ikke noget værd uden at man tager vare på- og sætter pris på sine nærmeste.

Egnethed
”Hop” er tilladt for alle, og indeholder ingen skumle eller upassende scener for de yngste. Filmen prøver at appellere til både børn og voksne, men den egner sig bedst for børn under ti år. For ældre børn og voksne er der overhængende fare for at filmens positive sider bliver overskygget af den danske versionering, det svage skuespil og historien.
 
Konklusion
”Hop” tilbyder god underholdning for de yngste, men kvaliteten på filmen er skuffende.

kidsandmedias vurdering: Anbefales ikke

Del |

Tips en venn