Kaptajn Sabeltand og ildprøverne

01.07.2011

Klarer sørøverdrengen Pinky at få sin drøm opfyldt? Får han lov at komme med, når kongen af de syv have – selveste kaptajn Sabeltand – sætter sejl, på jagt efter guld?

"Sabeltand og ildprøverne" er et eventyrspil, hvor du spiller den unge sørøverdreng Pinky. Pinky drømmer om at blive sørøver på kaptajn Sabeltands skib “Den sorte dame”. Efter at have fået en ny ven, den blinde passager Ravn, tager de ud på eventyr, hvor Pinky må vise både mod, kløgt og styrke, for at komme gennem en række ildprøver. Her skal han vise sig værdig til at blive optaget som mandskab på Sabeltands skude.

Eventyrspillet indeholder en række baner, hvor du færdes gennem forskellige sørøveragtige omgivelser: Gennem byer, svømning under vand, ro på havet, finde vej gennem mørklagte labyrinter og forskellige opgaver om bord på Sabeltands skude. Nogle af banerne er nærmest tre dimensionale, mens andre baner minder om en Sabeltand-udgave af platformspil med Super-Mario i 2-D.

Du skal udføre en række missioner og små opgaver på din færd gennem spillet. Desuden skal du finde og samle på forskellige genstande for at komme videre: Ædelstene, sørøverflag, tønde knusning og mere til. Og så skal du selvfølgelig lede efter skatter!

Spillet har tekst og tale på både dansk, norsk og engelsk.

Vi oplever ”Kaptajn Sabeltand og Ildprøverne” som et gennemarbejdet og spændende eventyrspil for barn på DS-format. Kidsandmedia anbefaler det med glæde for eventyrere og spilleglade pirater i skolealderen.

Børne egnethed:

Den norske udvikler Ravn Studios, er gode til at lave spil tilrettelagt for børn, og ”Sabeltand og Ildprøverne ” er endnu et eksempel på dette. Spillet indeholder ingen skræmmende visuelle indtryk, men skaber spænding for yngre spillere.

Spillet er mærket med Pegi-symbolet ”Vold” som følge af at det indeholder nogle slås- og kampsekvenser. Sådan noget hører med i et sørøverspil, og udtryksformerne er eventyragtige og uskyldige. Kampscenerne bliver små og kun lidt detaljerede på den lille skærm på Nintendo DS.

Spillet har tekst og tale på både dansk, norsk og engelsk. Det gør det let for yngre spillere at spille det.

Sværhedsgrad:

3 – 6 år: Under aldersgrænse

7 – 11 år: Spillet er meget godt tilrettelagt for denne aldersgruppe. Du får en række tips undervejs sådan at det er ledt for børn at orientere sig om hvad man skal gøre.

12 – 15 år: Spillet kan blive lidt for let og enkelt for børn i alderen 12 år og opefter. Spillet henvender sig først og fremmest til yngre spillere.

Foreslået aldersgruppe: Passer bedst for barn i alderen 7 – 11 år

Format: Nintendo DS

Sprog: Dansk, Norsk, svensk, Engelsk tekst og tale

Producent: Ravn Studio

Distributør: Pan Vision

PEGI: 7, vold

Kidsandmedias vurdering: Anbefales

Del |

Tips en venn