The Avengers

31.05.2012

En film med seks superhelte burde være seks gange så god som en almindelig superheltefilm. Det er den ikke. Til trods for at “The Avengers” er en velskabt og aktionfyldt film, skiller den sig ikke ud fra de andre. 

Historie

Den hævntørstige Loke fra Asgård har skumle planer. Han er på jagt efter den kosmiske terning “Tesseracten”. Den indeholder uanede og voldsomme kræfter. Loke har lavet en alliance med Chitaurene, en krigerrace fra en anden planet, og sammen vil de erobre menneskenes verden. For at krigerne kan komme til jorden, skal Loke rejse i forvejen og åbne en portal mellem galakserne.

Det er her “The Avengers” eller “Hævnerne” kommer ind i billedet. Nick Fury, direktøren for det internationale sikkerhedsfirma S.H.I.E.L.D, afslører Lokes planer og beslutter at samle et uovervindeligt team af superhelte, som skal nedkæmpe den alvorlige trussel. Men det bliver alt andet end nemt. Én ting er at finde og overtale de tvivlende helte til at kæmpe, noget andet er at få de sære og selvoptagne personligheder til at samarbejde.

Når Loke spiller superheltene ud mod hinanden, og de også skal kæmpe mod kræfter, de ikke helt forstår, går det op for dem, at de har en vanvittig kamp foran sig. 

Vurdering

For børn og voksne, der har lyst til at se en sjov og simpel actionfilm, er der ingen tvivl om, at “The Avengers” er et godt valg. Her kommer den ene spektakulære scene efter den anden, effekterne er imponerende, og der er ikke et eneste kedeligt øjeblik i de knap to en halv time, filmen varer. For superheltefans er filmen obligatorisk!

Alligevel er spørgsmålet, om ikke Marvel Studios har gjort sig selv en bjørnetjeneste ved i flere år at lægge op til denne film. Alle andre superheltefilm, de har lavet gennem de sidste år, har givet hints til, hvad denne film skal handle om. Samlingen af Marvels største superhelte i “The Avengers”, spillet af et stjernegalleri af skuespillere og instrueret af sci-fi-specialisten Josh Whedon, har skabt tårnhøje forventninger.

Filmen lever ikke op til forventningerne. Bestemt er den underholdende, men når alt kommer til alt, er det ikke mere end en gennemsnitlig superheltefilm. Hvis Marvel havde brugt ligeså meget energi på at udvikle en original historie, som de har på at promovere filmen, kunne den være blevet en succes. Det er skuffende at se, at man i så stor en produktion bruger efterligninger og en alt for forudsigelig historie. Derudover er der ikke noget meningsfyldt budskab, bortset fra værdien af samarbejde på trods af forskelligheder og viljen til at ofre sig for teamet.

Egnethed

“The Avengers” indeholder mange slåskampe og et våbenarsenal udover al fornuft. Filmen er så urealistisk, at der ikke er nogen fare for, at et barn forveksler den med virkelighed. Filmen er god for børn over 13 år, men yngre børn kan blive skræmt af de mange truende figurer og voldsomme kampe. Se gerne traileren for at danne dig et indtryk af, om dit barn kan tåle at se scenerne på et stort lærred.

Konklusion

Effekter og action i den absolutte topklasse kan ikke dække over, at det er en helt almindelig superheltefilm. Bortset fra det, tilbyder den dog underholdning i højt tempo og en actionfyldt filmoplevelse.

Instruktør: Josh Whedon Genre: Sci-fi, aktion, eventyr Skuespillere: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Tom Hiddleston, Jeremy Renner, Clark Gregg, Cobie Smulders, Stellan Skarsgård, Gwyneth Paltrow m.fl. Sprog: Engelsk med dansk tekst Nationalitet: USA Produktionsselskab: Marvel Studios, Marvel Enterprises Spilletid: 2 timer, 22 min. Distribution: The Walt Disney Company Nordic Produktionsår: 2012 Medierådet for Børn og Unges aldersvurdering: Tilladt for børn over 11 år Egnethed: Børn og voksne Begrundelse: Filmen indeholder meget actionvold og voldsomme effekter. Da det foregår i et urealistisk superhelteunivers, får filmen 11-årsgrænsen.

Læs Medierådet for Børn og Unges skriftlige vurdering af filmens egnethed her.

Kidsandmedia dk’s vurdering:OK

 

Del |

Tips en venn