Men In Black 3

02.07.2012

Video Clip

Filmtrailer: Men In Black 3

Video Clip

Tags

TV og film

Historie

Agent K har aldrig været den snaksalige type. Han har sine standardsætninger og derudover fortæller han ikke meget om sit privatliv. Det irriterer hans yngre partner J grænseløst. J bliver endnu mere nysgerrig, da han finder ud af, at der har været en romance mellem agent K og deres nye attraktive chef O.

Samtidig bryder Bæstet Boris ud fra et højsikkerhedsfængsel på månen. Han har svoret hævn efter, at K som ung junioragent skød armen af den brutale skurk. Boris får fat i en maskine, der kan rejse i tiden. Ved at rejse tilbage til 1969, hvor hændelsen skete, vil han ændre fortiden og gøre klar til ødelæggelsen af hele jorden.

En dag vågner J til en ubehagelig ny virkelighed. Det viser sig hurtigt, at han er den eneste, der kan redde jorden fra undergang. For at gøre det, skal han også rejse tilbage til 1969 og forhindre Boris i at gennemføre sin onde plan. I fortiden møder han K som ung. De bliver nødt til at samarbejde for at klare både snu og onde rumvæsener. Samtidig finder J ud af mere om sin trofaste partners baggrund.

Vurdering

Det er 10 år siden, at den meget svage “Men in Black 2” udkom. Det er med lettelse, at vi kan slå fast at “Men in Black 3” er betydeligt bedre end sin forgænger. Producerne har tydeligt ladet sig inspirere af “Tilbage til fremtiden” (der findes flere referencer til filmen). Selvom det måske er lidt uoriginalt, gør det historien spændende. Når J møder den unge K bliver det sjovt og besværligt samtidig med, at det åbner for karakterbeskrivelser, som giver historien mere dybde. Det er spændende at få et nyt kapital i historien om de cool, sortklædte agenter og de sære rumvæsener, de prøver at kontrollere - krydret med spøjse personer og episoder fra det farverige år 1969.

Special effects og 3D er i højeste klasse og Josh Brolin rammer plet som den unge K. Generelt er det en flot film og god underholdning en sommeraften. På den anden side er historien ikke særligt gennemarbejdet. Bl.a. hænger historien om en romance mellem K og O uforløst i luften. Der er flere uklarheder. En ekstra gennemlæsning af manuskriptet kunne have gjort filmen meget bedre end den er.

“Men in Black 3” har et mere meningsfyldt budskab end andre film i denne genre. Bl.a. skal J og K fortælle sandheden for at deres plan kan lykkes, og det fremhæves at vrede er universets mest ødelæggende kraft. Derudover får vi et dybere indblik i karaktererne - hvad der ligger til grund for deres personlighed.

Egnethed

Der er flere skumle rumvæsener og dramatiske scener. Dog er det en fuldstændig urealistisk film fortalt med ironi og humor. Medierådet for Børn og Unge har givet “Men in Black 3” 11-års grænsen. kidsandmedia dk vurderer filmen til at være egnet for børn fra 11 år og opefter, men der kan godt være nogle 11-12-årige, der vil blive forskrækket af nogle af scenerne. Fx. bliver J angrebet af en rumfisk. Børn under aldersgrænsen bør ikke se filmen. For unge er dette en god actionkomedie.

Konklusion

“Men in Black 3” kan anbefales som let sommerunderholdning, men kvalitetsmæssigt er historien ikke helt i top.

Producer: Barry Sonnenfeld Genre: komedie, action, science-fiction Skuespillere: Will Smith, Tommy Lee Jones, Emma Thompson, Alice Eve, Josh Brolin, Jemaine Clement, Nicole Scherzinger m.fl. Sprog: Engelsk m. dansk tekst Nationalitet: Amerikansk Spilletid: 1 t og 45 min. Distribution: Walt Disney Company Nordic Produktionsår: 2012 Medierådet for Børn og Unges aldersgrænse: 11 år Egnethed: Børn og voksne Begrundelse: Filmen indeholder flere voldsomme actionscener og enkelte skræmmende rumvæsener. Fordi de lever i et tydeligt science-fiction univers, får filmen 11-års grænsen.

Kidsanmedia dk’s vurdering: OK

Del |

Tips en venn