Modig

05.09.2012

Video Clip

Filmtrailer: Modig

Video Clip

Denne strålende animationsfilm byder på spænding, humor, sjove karakterer og en hjertevarm og meningsfyldt historie.

Handling

Prinsesse Merida er en selvstændig og stædig pige. Hendes mor, dronning Ellinor, gør sit bedste for at lære hende gode manerer og alt det andet, en fin prinsesse skal kunne. Men Merida vil allerhelst bare ride ud i skoven og skyde med bue og pil. Hun ligner egentlig mest Kong Fergus, som er lidt stolt af, at datteren har lært sig selv at jage.

En dag kommer rigets tre klaner til kongeslottet i det skotske højland. Ellinor har sendt bud efter herrerne, sådan at deres sønner kan konkurrere om at få lov til at gifte sig med Merida. Men det vil prinsessen bestemt ikke være med til! Hun vil ikke bindes af gamle traditioner. Merida gør oprør og før dagen er omme ender hun hos en gammel heks dybt inde i skoven. Der får hun en magisk kage, som kan ændre hendes skæbne.

Filmen er langt bedre, hvis du ikke ved, hvad der efterfølgende sker. Vi nøjes med at sige det sådan - kagens magiske formel åbner et stort sår i riget, og Merida må vise ægte mod for at bryde en ond forbandelse og finde sin sande skæbne.

Vurdering

“Modig” byder på alt det en god familiefilm skal have og mere til. Fra første sekund er det tydeligt, at historien ikke kun formidler god underholdning, men også et meningsfyldt og gennemtænkt budskab. Derudover kan vi glæde os over et stort og farverigt persongalleri, som giver filmen humor og charme gennem sine personligheder, særheder og sjove påfund.

Merida søger sin sande skæbne, og hun lærer, at både rejsen og målet ikke altid er, som man regner med. Merida og Ellinor er meget forskellige, og de kan hverken lytte eller tale ordentligt sammen. De er selvfølgelig glade for hinanden, men gennem vrede og frustration opstår store konflikter. Denne egoisme ender med at true hele riget, og det er ikke før de tvinges til at samarbejde, at de ændrer sig og finder et fælles ståsted. Dette er skildret med psykologisk dybde og troværdighed, og hæver “Modig” op på et højere niveau end andre film med samme tema. Samtidig skal man have et hjerte af sten for ikke at bliver rørt over forholdet mellem mor og datter.

Filmteknisk er det en meget imponerende film. Karakterernes kropssprog og ansigtstræk er udsøgt detaljeret, og tanker og følelser formidles ligeså meget gennem opførslen som gennem dialogerne. Merida fremstår som en ægte, kompliceret og livsglad pige, og når det kommer til karakterskildring gennem animation markerer filmen et løft for hele genren.

Egnethed

“Modig” er forholdsvis mørk og dyster til at være en familiefilm. Flere scener er meget dramatiske, og særligt demonbjørnen Mardu er skræmmende. Der er også scener, hvor man ikke helt ved, hvad der skal ske, og selvom det viser filmens evne til at overraske, kan det være lige i overkanten for helt små børn. Samtidig balancerer det dystre sammen med det humoristiske på en god måde, så selv de værste bjørnebrøl aldrig føles direkte truende. Filmen har 7-års aldersgrænsen og bør ikke ses af yngre børn. Nogle 7-8 årige vil nok sætte pris på at have en voksen ved siden af sig. For ældre børn og voksne er det strålende og indsigtsfuld underholdning.

Konklusion

Tag med familien i biografen og hyg jer med denne strålende animationsfilm.

 

Intruktør: Brenda Chapman Genre: Eventyr/Animation/Familiefilm Sprog: Danske stemmer Nationalitet: USA Produktionsselskab: Disney Pixar Spilletid: 1t 40 min Distribution: The Walt Disney Company Nordic Produktionsår: 2012 Medierådet for børn og unges aldersgrænse: 7 år. Læs Medierådet for Børn og Unges vurdering her. 

Egnethed: Familie. Begrundelse: Denne animationsfilm indeholder mørke og dystre scener som kan virke skræmmende for de yngste børn. Filmen får derfor 7-års aldersgrænsen.

Kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn