Pixeline Skolebøger (app)

05.10.2012

Med disse apps om Pixeline og hendes venner kan børn i alderen 5-10 år lære dansk, engelsk og matematik på en god og underholdende måde. Vær opmærksom på, at indholdet i appene koster penge, selv om det er gratis at downloade dem.

KREA Media har i en årrække lavet gode pædagogiske computerspil, og Pixeline er en kendt figur for mange børn. Nu har selskabet lanceret tre apps til iPhone og iPad, hvor man kan lære dansk, engelsk og matematik. Sammen med Pixeline, slangen Ozzy, fuglen Pip og musen Museline tages børnene med på et spændende eventyr, samtidig med at de løser lærerige opgaver.

Hver app består af flere kapitler. I hvert kapitel er der tre afdelinger - man kan lære, løse opgaver eller kigge i en stavebog (dansk), ordbog (engelsk) eller en tabel (matematik). I den første afdeling læser en fortællerstemme et afsnit fra historien, som udvikler sig gennem kapitlerne. Det er altid relateret til det aktuelle tema. Derefter kan man gå videre til en sjov tegning, hvor man skal finde en række ord (eller tal i matematik) ved at bruge fingeren til at navigere rundt på tegningen. I opgavedelen skal man svare på spørgsmål. Hvert spørgsmål kommer med tre svarmuligheder, og når alt er besvaret rigtigt, belønnes man med en sløjfe på kapitelknappen i menuen. Den sidste afdeling tilbyder en række eksempler og er nødvendig for at forstå hvert temaområde.

Det pædagogiske indhold er meget godt. De første kapitler er simple, men derefter øges sværhedsgraden, efterhånden som man spiller. Det giver appene lang levetid, fordi de yngste børn nok skal gå i skole i nogle år, før de kan holde styr på 16-tabellen i matematik eller fremmedordene i dansk. Udvalget af temaer og opgaver er godt gennemtænkt, og alt er tilpasset det børnene lærer i skolen. Samlet set fremstår appene som et godt og underholdende supplement til lektierne.

Desværre har de også nogle svagheder. Opgavernes form er ens i alle kapitler, og når man har siddet i noget tid og ledt efter ord og svaret på spørgsmål, bliver det hele lidt ensformigt. Det er godt at tage en pause mellem hvert kapitel, ellers kan man nemt bliver lidt træt af både opgaver og de gentagende stemmer.

Det største minus er, at download af de tre apps er gratis, men kun det første kapitel er tilgængeligt. For at få resten skal man betale 42 kr. i hver app. Det vil nok giver mange brugere et dårligt førstehåndsindtryk og en følelse af at være blevet snydt. For det andet er prisen for høj - der er godt nok meget pædagogisk indhold, men variationen i opgavetyperne er for lille til at prisen kan forsvares. Vi anbefaler dog, at forældre køber spillet - og at børnene ikke har adgang til AppStore.

Børnevenlighed

Serien med Pixeline Skolebøger er meget godt tilrettelagt for børn. Det er nemt at finde rundt i menuerne, og man får hele tiden at vide, hvad man skal gøre. Man kan også trykke på figurerne for at få kommentarer, som bliver sagt med morsomme og venlige stemmer. Det faglige indhold er godt, og samlet set er serien af apps anbefalelsesværdig til skolebørn.

Anbefalet aldersgruppe: Passer til børn på 5-10 år

Platform: iOS (iPhone, iPad)

Aldersmærking: 4+ (Apps i denne laveste kategori har ikke skadeligt indhold)

Kategori: Bøger

Udvikler: Krea Media A/S

Kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

 Anbefales af kidsandmedia dk

 

Del |

Tips en venn