Poképark 2: Wonders Beyond

20.10.2012

Nye eventyr til Nintendo Wii for Pokémon-fans: Poképark 2. Spillet er en klar forbedring fra forgængeren, men også dette spil har sine svagheder.

Pokémon-figurernes eventyrverden trues af en anden verden, der dukker op fra en mystisk, lysende portal. Portalen forsøger at trække alle forbipasserende til sig og ind i den dunkle drømmeverden på den anden side ved hjælp af forgiftede kager. Det viser sig, at den slemme Cofagrigus er hjernen bag de onde planer om at kidnappe pokémonerne og overtage herredømmet over eventyrverdenen og dagslyset.

I den indledende fase trækkes Pikachu og flere af sine venner ind i den dunkle drømmeverden. Der møder de selveste Cofagrigus, og det bliver optakten til det første store slag. Pikachu kommer tilbage til sin egen verden igen, men nogle af vennerne bliver holdt tilbage som fanger. Nu må de tapre pokémoner igen samles i kamp for at gå tilbage til drømmeverdenen: Kan de befri deres venner og redde eventyrverdenen fra undergang?

Pokémon-spillene handler som regel om at samle forskellige figurer som venner, der med sine forskellige evner gør det muligt at løse opgaverne undervejs i spillet. Det er også grundkonceptet i Poképark 2: Find forskellige venner, der arbejder sig gennem opgaver, farer og fælder for at redde de kidnappede Pokémoner og eventyrverdenen fra den fæle drage. En del af aktivitetsmønsteret er meget let og forudsigeligt. Dette opleves dog nok mere irriterende for unge og voksne end for spillets hovedmålgruppe.

Spil-funktionerne varierer i kvalitet og præcision. Vi havde gerne set, at det havde et højere niveau. Spillets meget enkle grundkoncept og upræcise styring gør spillet mindre interessant for ældre børn. Grafikken og musikken er dog meget flot og trækker spillet op.

Spillet er som udgangspunkt lavet til kun én spiller, hvilket vi synes trækker ned. Der er dog mulighed for at spille op til 4 spillere i de små spil, der kommer undervejs.

For børn, som er glade for Pokémon, kan Poképark 2 være et sjovt spil. Man lærer mere om de forskellige figurer og får et større kendskab til væsenerne og verdenen. For børn som er glade for eventyrgenren, men som ikke lige er vild med Pokémon, er der mange andre spil, som vil være et bedre valg. Spillet er en klar forbedring fra det første Poképark-spil, men ikke godt nok til at vi tildeler det vores anbefalingsmærke.

Børnevenlighed

Pokémon-verdenen er fyldt med farver og glade figurer, og er dermed godt tilrettelagt for børn. Flot grafik og musik, samt charmerende figurer.

Det første Poképark-spil havde 3+ som anbefalingsmærke fra PEGI. Dette spil har mærket 7+ som følge af, at det indeholder flere og en smule hårdere slåskampe: de farverige figurer fra Pokémon-verdenen banker hinanden i tegneserie-agtige kampe.

PEGI’s vurdering

Oversættelse: Spillet er udelukkende egnet for personer på 7 år og opefter.

Det indeholder urealistisk udseende vold imod fantasi-karakterer.

 

Sværhedsgrad

3-6
år: Under anbefalet alder.

7-11 år: Spillets sværhedsgrad er godt tilpasset denne aldersgruppe. Man får mange tips og hints undervejs, men sproget er kun på engelsk. Vi tror alligevel, at de fleste vil kunne spille spillet.

12+: Spillet og først og fremmest beregnet til yngre børn.

Foreslået aldersgruppe

Vi vurderer, at spillet er bedst til 7-11 årige.

Format: Nintendo Wii

Sprog: engelsk tekst og tale

PEGI: 7, vold

Udvikler: The Pokémon Company

Udgiver: Nintendo

Kidsandmedia dk’s spilvurdering: OK

Del |

Tips en venn