Boom Street

30.10.2012

Så er Nintendo på banen med en Matador-lignende udgivelse med Super Mario-universet som baggrund. Spillet hedder: “Boom Street”.

Ved første øjekast kan spillet ligne Mario Party Games, men her er det vigtigt ikke at have samme forventninger til dette spil som til tidligere udgivelser. Boom Street kan sammenlignes med brætspillet Matador, men selvfølgelig med et Super-Mario tvist og et element af børsspekulation. Spillet er ikke bare en kopi af Matador, men skiller sig ud både i form og indhold. Spillets formål er, at spilleren skal blive den første deltager, der har tjent et bestemt beløb.

Alle spillerne starter med samme beløb og slår med en virtuel terning. Hvis du lander på et felt med en ledig forretning, kan du købe den. Spillet indeholder ikke de klassiske “hus og hoteller”. I stedet handler det om at opbygge et mylder af små og store butikker. Man kan investere ved at opgradere butikkerne.

Der er forskellige måder at tjene penge på: Den første er at opkræve mange penge fra dine medspillede, som lander på dine butikker. Jo mere du har investeret i butikken, de lander på, jo dyrere bliver besøget for dem. Hvis du ejer flere butikker i samme kæde, bliver prisen endnu dyrere. Hver gang du passerer banken på det virtuelle spillebræt, får du et antal kontanter med dig svarende til det antal brikker, du har samlet i den forrige runde.

Du kan også øge dine værdier ved at investere i butiksaktier. Du kan købe ejerandele i butikker og få udbetaling af dem, når værdien på dem øges – plus afkast, når andre spillere opgraderer butikker, som du har aktier i.

Børsmarkedet i Boom Street er nok lidt vanskeligt at forholde sig til for de yngste spillere, men det giver mulighed for at spille taktisk frem for kun at skulle være heldig.

Boom Street indeholder et unikt bonusmateriale, som kan låses op undervejs, men det indeholder ikke mange andre småspil. Boom Street må med andre ord ikke forveksles med mange af de andre Super Mario-spil. Spillet er sjovest at spille sammen med mange venner samtidigt og egner sig også til et familiespil.

Hvis du kan lide strategi- og brætspil og synes, det kan være sjovt at prøve kræfter med en virtuel version af dette, kan Boom Street være et morsomt tillæg til spilhylden. Det samme gælder, hvis du leder efter et familiespil, som ikke handler om at sætte alle i gang med fysiske øvelser foran skærmen, men som kan engagere børn og voksne i en fælles aktivitet. Samtidig tror vi, at en del børn vil opleve dette lidt skuffende. Hvis de er i humør til Super Mario-spil, er der mange andre udgivelser, der passer bedre.

Boom Street er med andre ord et nichespil, som i sig selv er godt nok lavet, men som er lidt for specifikt til, at vi tildeler det Kidsandmedias anbefalingsmærke. Derfor bliver det til en varm godkendelse fra os som vurdering af denne udgivelse.

Børnevenlighed

Spillet er baseret på Super Mario-universet i forhold til figurer og grafik, så her er det med andre ord meget sjovt, og der er intet uhyggeligt.

Spillet er lidt voksent i forhold til koncept og indhold sammenlignet med mange af de andre Mario-udgivelser, vi kender. Selve konceptet, spillet er bygget på, er ikke særlig attraktivt for børn under skolealderen, dog passer det godt til familier.

Spillet er ikke tilgængeligt på skandinaviske sprog, men det er ikke afgørende for at finde vej i spillet.

Sværhedsgrad

3-6 år: For de alleryngste tror vi spillet bliver lidt svært og måske også kedeligt.

7-11 år: Med tanke på sværhedsgraden, er spillet godt målrettet for denne gruppe.

12-15 år: Spillet kan appellere til unge i form af at være et “party-game”.

16+: Spillet appellerer til unge og voksne i form af at være et “party-game” og som familiespil.

Anbefales aldersgruppe: Vi tror, spillet vil passe bedst til børn fra syv år.

Format: Nintendo Wii

Sprog: Engelsk tekst

Producent: Marvelous AQL

Distributør: Nintendo/Square Enix

PEGI: Anbefalet alder: 3+

Kidsandmedias vurdering: OK

Del |

Tips en venn