Lego Harry Potter 5-7 år

30.10.2012

Så har Lego endnu engang lanceret et spil baseret på kendte filmserier. Denne gang er det de sidste fire Harry Potter-film, der er rammen om Legos spilkoncept. Gør dig klar til spænding, sjov og små forskrækkelser!

Rækken af Lego-spil begynder at blive lang: Star Wars 1-3, Batman, Indiana Jones 1-2, Pirates of the Caribbean og tidligere udgivelser af Harry Potter (1-4). Som i de øvrige spil fra Lego tager spillene udgangspunkt i en eller flere film. I Harry Potter år 5-7, er det de sidste fire Harry Potter film, som er baggrund for spillene. Du vælger dig en person fra filmene, som er gengivet i Lego-format, fx. Harry Potter. Der er i alt 200 figurer, der kan låses op undervejs. Derefter kastes du ind og ud af handlingen fra filmen, og målet er at besejre den onde Voldemort én gang for alle.

Lego har lavet et spil for alle de fire sidst udgivne film, og både personer og scener er lette at genkende for dem, som har set filmene. Det gør det spændende for både børn og voksne.

Spillet er et rent aktionspil fyldt med dueller og slåskampe krydret med humor. Ligesom i filmen skal du løse forskellige gåder for at komme videre. Derudover ligger der gemte skatte rundt omkring på de forskellige spillebrætter. For at finde skattenes skjulesteder skal du bl.a. bygge med virtuelle legoklodser.

Spillet kan spilles med en eller to spillere, og er supersjovt at spille med en ven eller voksen.

Kameraføringen i Legos spil har ofte været et problem, så det til tider er svært at se sin egen figur på skærmen. Dette problem er stadig ikke løst, og det betyder, at det kan være svært at komme videre i spillet.

Spillet er i HD-opløsning og både grafikken og musikken er rigtig flot.

Lego har i flere år været gode til at udvikle spil af god kvalitet og fange folk i alle aldersgrupper. Det gælder også den nye udgave af Harry Potter år 5-7. For unge og voksne, som har spillet mange af de tidligere Lego-spil, er spillet en gentagelse af tidligere succeser og dermed ret forudsigeligt. For børn og nye spillere tror vi, at spillet er meget fascinerende, og mener derfor at dette spil fortjener vores anbefalingsmærke.

Børnevenlighed

Vi har testet spillet på Playstation 3. Controllerne fungerer fint og der er flot grafik. Lego Harry Potter byder på en spændende og en smule skræmmende spilverden. Den flotte lyd bidrager til at skabe stemning og spænding.

Gåderne og opgaverne, som dukker op undervejs, er stort set enkle at forholde sig til. De er dog ikke altid lige logiske. Derfor må man prøve sig frem og begå fejl engang i mellem.

Med jævne mellemrum dukker der små filmklip op, som er baseret på filmene bag spillet. De er lavet i Lego og baseret på scenerne fra de forskellige film. Filmklippene er uskyldige og humoristiske.

Spillet har fået PEGI-mærkning for vold, da det indeholder mange slåskampe mellem Lego-figurerne undervejs. Volden er langt fra detaljeret og fremstår som uskyldig i dets udtryk: Lego-figurerne deles i brikker og forsvinder, efter at man har slået en modstander enten med råstyrke eller magi.

Spillet har også fået advarselsmærkningen “Frygt”, fordi nogle af karaktererne, lydeffekterne og scenerne i spillet kan opleves som dystre og en smule uhyggelige for yngre børn. Stemningen i spillet er baseret på stemningen i Harry Potter og er derfor noget dunkel. Vi oplever det dog ikke som meget skræmmende på børnenes vegne og har derfor ikke problemer med at anbefale spillet til børn over 7 år.

Sværhedsgrad

3-6 år: Under den anbefalede alder.

7-11: Nogle af de opgaver, der skal løses undervejs kan være lidt vanskelige at finde ud af for de yngste, men vi oplever at spillet er godt tilrettelagt for denne aldersgruppe. Har man lidt spilerfaring og tålmodighed eller får lidt hjælpe af en voksen, kan denne aldersgruppe fint finde rundt i gådernes landskab undervejs. Spillet findes med tekst på både dansk, norsk og engelsk.

12-15 år: Spillet er først og fremmest et spil for børn og teenagere med henblik på sværhedsgraden, men henvender sig også til unge og voksne, som kan lide filmene bag spillet.

16+: Spillet er først og fremmest et spil for børn og teenagere med henblik på sværhedsgraden, men henvender sig også til unge og voksne, som kan lide filmene bag spillet.

Anbefalet aldersgruppe: Anbefales fra 7 år.

Format: Nintendo 3DS, Nintendo DS, PC, PS3, PSP, PSV, Wii, Xbox 360

Sprog: Engelsk tekst. Manual på dansk og norsk

Producent: Travellers Tales

Distributør: Warner Bros Interactive

PEGI: Anbefalede alder: 7+. Indholdsmærke “Vold” og “Skræmmende indhold”

Kidsandmedias vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn