Kingdom Hearts 3D Dream Drop Distance

30.10.2012

Eventyrheltene Sora og Riku får en vigtig opgave af Mikey Mouse og mester Yen Sid. Kan de klare at bliver keyblade-masters og mestre drømmenes syv verdener?

Dream Drop Distance fortsætter, hvor forgængeren Kingdom Hearts II sluttede for syv år siden. Efter at have besejret Xemnas og resten af Organisation XIII får Sora og Riku en besked fra Mikey Mouse og mester Yen Sid. De to helte skal gennemgå endnu mere træning, før de kan kalde sig keyblade-masters, og det kan kun gøres i drømmenes verden. For at forberede sig på den kommende fare tager Sora og Riku turen til Sleeping Worlds for at bestå Mark of Mastery-eksamen. Hvis de kan låse syv Sleeping keyholes op og vende tilbage til deres egen verden, får de en enorm kraft og vil blive anerkendt som sande keyblade-masters.

Kingdom Hearts 3D Dream Drop Distance er det nyeste spil i samarbejdet mellem Disney Interactive og Square Enix - som har solgt over 17 mio. eksemplarer verden over. I denne efterfølger til Kingdom Hearts II får man kontrollen over både Sora og Riku på deres mission for at blive keyblade-masters. Eventyret tager dem med gennem Disney-verdener, som ikke tidligere har været en del af spillet. Man skifter mellem kontrollen af de to mest populære figurer i serien - Sora og Riku.

På rejsen møder man forskellige væsener kaldet Dream Eaters, som bor i Sleeping World. De er inddelt i to kategorier: Spirit og Nightmare. Der er mere end 50 forskellige Spirits, som kan blive ens venner og kæmpe side om side med Sora og Riku. Spirits kan parres og opfostres, og vil hjælpe Sora og Riku med at lære nye evner. De separate eventyr er genfortællinger af kendte Disney-film med Sora og Riku i hovedrollerne.

Man kan udfordre andre spillere i Flick-Rush-kampe eller bruge StreetPass for at bytte Link Portals, hvor du kan lave specielle dueller eller midlertidigt låne Spirits ud til andre spillere.

Spillet er en sjov blanding af forskellige eventyrverdener og er forskelligt fra mange andre spil på markedet. Dream Drop Distance er meget gennemarbejdet - ikke mindst i forhold til grafisk kvalitet og kreative menuer. Nogle steder mangler der lidt bedre spilfunktionalitet i forbindelse med kampene, men det fungerer godt. En ny og anderledes spiloplevelse for eventyrlystne spillere fra 12 år og opefter. Anbefales med et smil.

Børnevenlighed

Både grafik og musik er virkelig flot. Spillet er baseret på tegneserie/fantasy-landskaber.

Kamp er et centralt element i Kingdom Hearts. Fordi serien indeholder en del vold, har spillet fået 12-års aldersgrænsen og advarselsmærket “Vold”. Sproget er nogle gange grimt. Derfor et spillet også mærket med “Stødende sprog”.

PEGIs vurdering

Indholdet af dette spil er tilladt for personer over 12 år. Det indeholder: Ikke realistisk udseende vold mod menneskelige figurer - mildt stødende sprog.

Spillet findes ikke på skandinaviske sprog.

Sværhedsgrad

3-6 år: Under aldersgrænse.

7-11 år: Under aldersgrænse.

12-15 år: Spillet er godt og spændende for spillere på 12 år og opefter.

16+: Spillet appellerer til både børn og voksne, og er godt tilrettelagt for denne aldersgruppe. Erfarne og voksne spillere vil nok opleve, at historien i Dream Drop Distance ikke er spillets stærke side.

Foreslået aldersgruppe: Passer til børn, unge og voksne fra 12 år og opefter.

Format: Nintendo 3DS

Sprog: Engelsk tekst

PEGI: 12, vold, stødende sprog

Udvikler: Square Enix

Udgiver: Square Enix

Kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn