Pokémon Conquest

30.10.2012

Som krigsherre i spillet Pokémon Conquest skal man forsvare sin egen by og erobre nyt land sammen med sine farverige Pokémon-venner.

I Pokémon Conquest får man ansvaret for byen Aurora og skal erobre hele området “Ransei”. Man har rollen som krigsherre og skal derfor placere sine venner taktisk korrekt for at forsvare sine egne områder og samtidig angribe nye byer. Dette er i bund og grund formålet med Conquest-spillet: Forsvare sit territorium, tage på opdagelsesrejser i Ransei, angribe byerne, man finder, og bygge de byer op, man vinder. Nye byer giver adgang til nye råstoffer, men også et større område at overskue - og flere, der skal forsvares. Spillet indeholder derfor mere strategi end tidligere udgivelser.

Spillet deles op i to billeder på skærmen: Kampe og verdenskortet. Gennem kortfunktionen kan man bevare overblikket over sine områder, og kampskærmen viser, når Pokémonerne er stillet op til styrkeprøve efter ens kommandoer. Selve kampene er baseret på handlingsmønstre, da Pokémonerne angriber og bevæger sig forskelligt. Pokémonerne har forskellige styrker og svagheder, så det gælder om at træffe nogle kloge beslutninger, når man vælger, hvem man tager med sig i kamp. Hvis man erobrer en ny by, kan man udlede råstoffer og videreudvikle sit område.

Handlingen i spillet er meget enkelt, men til gengæld er spillet fyldt med indhold: Der er mange missioner at kaste sig over. Jo længere man når, jo flere muligheder åbner sig, og det giver lyst til at fortsætte. Grafikken er ikke særlig storslået, og nogle gange popper engelsktalende videoer op, som varer meget længe. Det kan gøre spillet kedeligt for de yngste spillere, der ikke er gode til engelsk.

Vi synes spillet er glædeligt forskelligt fra andre Pokémon-udgivelser og tror, det kan fange Pokémon-fans i alle aldre. Spillet passer også godt til børn og unge, der kan lide strategispil. Pokémon Conquest fortjener vores anbefalingsmærke.

Børnevenlighed

Spillet er baseret på kendt Pokémon-grafik, en børnevenlig verden med henblik på grafik og indtryk. De søde små monstre slås hele tiden med hinanden, men i dette spil er volden mindre synlig sammenlignet med en del andre Pokémon-spil. Spillet har derfor fået 3-årsmærket.

PEGI-mærkning: 3

Indholdet i dette spil er tilladt for alle aldre. Det indeholder: Tegneserieanimeret vold, komik og barnlige omgivelser.

Sværhedsgrad

3-6 år: For børn under 6-7 år, kan det være for svært, da spilet er baseret meget på strategi og derfor kræver, at man er i stand til at tænke taktisk og træffe de rigtige beslutninger. Derudover er al tekst på engelsk. Derfor kræver spillet, at man er lidt ældre, før det er rigtig sjovt.

7-11 år: Sværhedsgraden passer godt til denne aldersgruppe.

12-15 år: Spillet kan bliver for forudsigeligt og nemt for denne aldersgruppe. På den anden side er Pokémon Conquest et lidt anderledes spil end mange af de tidligere udgivelser, og vil kunne fange ældre børn og unge, som stadig er vilde med Pokémon.

16+: Spillet kan blive for forudsigeligt og nemt for denne aldersgruppe. Spillet er tilrettelagt for børn, så det kan blive for nemt at gennemføre for unge og voksne.

Foreslået aldersgruppe: Spillet er bedst for Pokémon-interesserede børn i 7-12 års alderen.

Format: Nintendo DS

Sprog: Engelsk tekst og tale

Udgiver: Nintendo

Udvikler: Tecmo Koei

PEGI: 3

Kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn