James Bond: Skyfall

31.10.2012

Video Clip

Filmtrailer: Skyfall

Video Clip

Tags

TV og film

Du kan godt glæde dig - den nye bond-film er en solid actionthriller.

Handling

“Skyfall is where we start”, synger Adele i den nye Bond-titelmelodi. En sang, der sætter den perfekte stemning for det nye kapitel i serien om den berømte 007. Som sædvanlig indledes filmen med en formidabel actionscene, som ender med at James Bond falder ned fra en skyhøj bro - livløs.

Men Bond var ikke død. Selvfølgelig ikke. Nogle måneder senere er han tilbage og i gang med at afsløre truslen mod chefen M, som hjemsøges af fortidens synder. Alligevel er Bond ikke i samme form som tidligere, og superskurken, som hærger denne gang, giver ikke op, før han har sendt Bond ud i evigheden.

Vurdering

I “Skyfall” imponerer Daniel Craigh igen i rollen som den charmerende og livsfarlige agent James Bond. Gennem tre film har Craigh løftet rollen op på et nyt niveau ved at tilføre dybde, kompleksitet og sårbarhed - samtidig med at han bevarer den cool gentleman, vi kender fra tidligere film. Skridtet tages videre i “Skyfall”, hvor Bond fremstår svækket. Fuld af loyalitet og viljestyrke giver han alligevel alt for at beskytte M, som han har et nært forhold til.

Arbejdet fra instruktør Sam Mendes er imponerende. Der er visuelt udsøgte og nyskabende kampscener, og valget af eksotiske indspilningssteder forbedrer filmen både visuelt og handlingsmæssigt. De utallige stunts er selvfølgelig fejlfrit udført. Og så er der Javier Bardem, som spiller en suverænt uudholdelig terrorist. Derudover er temaet relevant og tidssvarende, og filmskaberne er gode til at bruge de velkendte Bond-varemærker på nye og spændende måder.

Hvis lidt kritik skal lyde, er mange af scenerne komplet usandsynlige. Det spiller dog ikke den store rolle, når underholdningsfaktoren bliver desto højere. Derudover er der flere dele af historien, som er meget ambitiøse, og det bliver spændende at se, hvor det fører hen. Alt i alt er den nye Bond spændende, moderne og god - det er action, når det er bedst. De mange tegneseriehelte, der har regeret lærredet den seneste tid blegner i forhold til denne Bond.

Egnethed

Bond-filmene er kendte for sine vilde stunts og mange drab. Der er bestemt heller ikke mangel på vold og lig efter skurkenes hærgen i denne film. Ved flere lejligheder får vi også meget koldblodige drab at se. Dog er intet af dette skildret eksplicit, og man ser sjældent offeret. Som sædvanlig er der også enkelte seksuelle scener i filmen, hvilket gør 15-års grænsen berettiget.

Vi vil alligevel sige, at 13-14 årige, der er vant til voldelige film, sagtens kan se denne film sammen med en voksen. Det, der dog kan gøre denne film mere skræmmende er, at handlingen foregår i en realistisk verden, hvor mange andre voldelige film til børn foregår i et fiktivt univers. Vi vil lade det være op til den enkelte forælder at træffe beslutningen.

Forældre kan lovligt tage børn helt ned til 7 år med ind at se en 15-årsfilm.

Konklusion

Den bedste actionfilm længe. Til børn og voksne over 15 år.

Instruktør: Sam Mendes Genre: Action Skuespillere: Daniel Craig, Bérénice Marlohe, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Judi Dench, Ben Whishaw, Naomie Harris, Ola Rapace, Albert Finney , Simon Russell Beale , Helen McCrory , Rory Kinnear m.fl. Sprog: Engelsk m/dansk tekst Nationalitet: Storbritanien/USA Produktionsselskab: MGM Spilletid: 2t 23min Distribution: SF film Produktionsår: 2012 Medierådet for børn og unges aldersgrænse:15 år Egnethet: Børn/Voksen Begrundelse: Scener med vold og drab giver filmen 15-årsgrænsen.

Kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

         Plakat Skyfall                                  

 

 

 

Del |

Tips en venn