New Super Mario Bros 2

02.11.2012

Det er tid til et glædeligt gensyn med Mario og Luigi i et nyt og underholdende spil til 3DS.

Traditionen tro kidnappes Prinsesse Peach i begyndelsen af spillet af den onde Bowser - og ligeså traditionelt er vvs-brødrene klar til nye eventyr for at befri hende.

På sin rejse gennem de forskellige eventyrverdener (seks regulære baner og to bonusbaner) udvikler landskaberne i Mushroom Kingdom sig til den rene guldmine, hvilket giver denne udgivelse et noget anderledes udseende end tidligere spil. Hvert niveau fyldes med mønter: Guldmønter regner ned fra rør i himmelen, lange rækker med guldmønter efterlades til guldgravere og guldrør transporterer Mario til huler fyldt med guld. Det gælder om at samle så mange mønter som muligt i løbet af spillet.

De forskellige baner indeholder nye gyldne muligheder: guldringe forvandler fjender til værdifulde guldversioner og en magisk guldblomst, som giver Mario evnen til at forvandle stort set alt til guldmønter - bare for at røbe lidt. Spilklassikeren Raccoon Mario vender tilbage og giver Mario evnen til at flyve og finde skjulte områder - en evne som efterhånden bliver meget nødvendig i kampen for at befri prinsessen fra Bowsers kløer. Historien er enkel. Det er oplevelsen, der er den afgørende i arkadespillet Super Mario Bros 2.

To spillere kan samarbejde i delemode, og man kan også vælge modes, hvor man konkurrerer om at bombe flest mønter væk på tid. Vi havde dog gerne set, at Super Mario Bros 2 havde haft endnu bedre mulighed for at spille flere sammen. I forhold til at spillet har så stor appel til børn - som godt kan lide at dele oplevelsen med vennerne - er det mærkeligt at Nintendo ikke har gjort mere på dette område.

Spillet indeholder ikke meget nyt og overraskende i forhold til historien, figurer og effekter. Til gengæld har spillet en meget flot grafik; flotte farver og klare billeder, hvilket er rigtig lækkert. Super Mario Bros 2 er nem at holde af, og opleves som et spil med generelt høj kvalitet. 3D-effekten fungerer godt, men vi synes ikke, det fungerer så godt i det almindelige 2D-format. Spillet er måske ikke den bedste produktion Nintendo har lavet, men er underholdende og flot. En anbefalelsesværdig udgivelse fra Nintendo, og en glædelig efterfølger i rækken af spil til 3DS-konsollen.

Børnevenlighed

Super Mario er en sikker succes for børn. Tryg underholdning for børn og barnlige sjæle i alle aldre. Glade farver, flot grafik og god musik.

Sværhedsgrad

3-6 år: For de alleryngste, tror vi, spillet er for svært. Fra 5-6-årsalderen vil de fleste nok kunne finde ud af opgaverne og glæde sig over alt det sjove og hyggelige, der dukker op undervejs. Spillet har en lettere sværhedsgrad end mange af de tidligere Mario-udgivelser. Fint for de mindste, men måske lidt kedeligt for unge og voksne. Der er hjælpefunktioner tilgængelige, men teksten er på engelsk.

7-11 år: Spillet er udfordrende og sjovt for denne aldersgruppe.

12-15 år: Spillet appellerer også til unge og voksne, men nogle af udfordringerne og gåderne undervejs er lidt for nemme. Det er lidt for nemt at spare ekstra liv op, noget som i længden kan gøre det kedeligt at spille.

16+: Spillet appellerer også til unge og voksne, men nogle af udfordringerne og gåderne undervejs er lidt for nemme. Det er for nemt at spare ekstra liv op og samle mønter, så Mario-veteraner vil nok savne udfordringer i spillet.

Foreslået aldersgruppe: Passer til børn fra 6 år.

Format: Nintendo 3DS

Sprog: Engelsk tekst

PEGI: 3

Udgiver: Nintendo

Kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn